χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Υπόθεση πίτσα!  (Αναγνώστηκε 6307 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

aliena

• Επισκέπτης
Υπόθεση πίτσα!
« στις: Μάιος 12, 2009, 04:13:54 μμ »
Λοιπόοοον....
Αύριο που έχει ρεπό ο Αλέξης είπαμε ότι θα φτιάξουμε πίτσα! yay
Τον κατάφερα να δεχτεί να φτιάξω εγώ το "τυρί", για δοκιμή  winking

Κατά καιρούς που σας έχω αναφέρει εδώ ότι έχω αυτό το θέμα με την πίτσα, μου έχετε δώσει διάφορες ιδέες, συμβουλές και συνταγές (νομίζω και μία από το uncheese, που όμως δεν θυμάμαι ποια questionmark), η Veggie-Wedgie, η Δεινομάχη, ίσως και άλλοι. Αυτά τα ποστ είναι διασκορπισμένα στο φόρουμ, γι' αυτό ήθελα να ανοίξω ένα θέμα ειδικά για αυτό, που ίσως βοηθήσει κι άλλους.

Μελέτησα το uncheese στο κεφάλαιο "pizza", όμως έχει έτοιμες ολόκληρες συνταγές για πίτσα και δεν βοηθάει, γιατί την πίτσα την φτιάχνει ο Αλέξης (είναι η σπεσιαλιτέ του, όπως σας έχω πει), κι εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να φτιάξω και να αντικαταστήσω μόνο το τυρί! Δηλαδή να φτιάξω το τυρί, και να του το δώσω να το χρησιμοποιήσει στη δική του συνταγή.

Θυμάμαι ότι μου είχατε προτείνει και μία συνταγή από το uncheese -για τυρί που κάνει για πίτσα, όχι για ολόκληρη.

Περιμένω τις ιδέες-συμβουλές-συνταγές σας για το τυρί στην πίτσα!

Για αύριο που θα φτιάξω για πρώτη φορά, έχει μεγάλη σημασία, να είναι το καλύτερο και πιο κοντινό σε γεύση-υφή για πίτσα, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί, αν θα δεχτεί να τη φτιάχνει έτσι από εδώ και πέρα (και αν θα με εμπιστευθεί για άλλες δοκιμές στο μέλλον), τον παρακάλεσα να κάνουμε μια δοκιμή και θέλω να του αρέσει  winking

(Αν μπορείτε, πείτε μου και για το ψήσιμο-λιώσιμο που θα κάνει  winking)

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Υπόθεση πίτσα!
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 12, 2009, 04:24:01 μμ »
ax re aliena, μας παρουσιάζεις τον Αλέξη σαν τον μέγα degustateur και μας αγχώνεις!

εγώ στην πίτσα χρησιμοποιώ την μοσταρελλα (την κάνω με φαγόπυρο) - την έχω ποσταρει στις συνταγές
δεν λιώνει ακριβώς, αλλά απλώνεται κάπως. και από γεύση είναι μια χαρά. Δεν θυμάμαι πώς είναι η μοτσαρέλα που έτρωγα παλιά για να συγκρίνω, αλλά νομίζω ότι μία δοκιμή θα σας πείσει.

όταν κάνω κλειστή πιτσα (καλτσονε) τότε φτιάχνω κρεμούλα με κάσιους-νερό και λίγο λάδι και μπαχαρικά.
γίνεται κρέμα αχνιστή
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 12, 2009, 04:26:26 μμ »
Αααααα.... Μη μου δώσετε συνταγή με μελιτζάνα, έχει ένα θέμα, δεν τις τρώει  dunno

(Δώστε όμως για τους υπόλοιπους, μπορεί να βοηθήσει κι άλλους το τόπικ :))

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 12, 2009, 04:29:04 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Δεινομάχη! :* Θυμόμουν ότι μου είχες πει για τη μοσταρέλα! 

ax re aliena, μας παρουσιάζεις τον Αλέξη σαν τον μέγα degustateur και μας αγχώνεις!
αχαχαχαχχαχααχ  biggestgrin

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 12, 2009, 04:37:03 μμ »
Και... Δεινομάχη την μοσταρέλα δηλαδή την ψήνουμε κανονικά, ή την προσθέτουμε μετά στην πίτσα? (Τη φτιάχνει σε δυνατή θερμοκρασία για 7-8 λεπτά)

Αυτό που λες με τα κάσιους, είναι μόνο για κλειστή?, θα μπορούσα να το απλώσω πάνω σε κανονική πίτσα?  rolleye

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 12, 2009, 04:56:10 μμ »
Για αύριο που θα φτιάξω για πρώτη φορά, έχει μεγάλη σημασία, να είναι το καλύτερο και πιο κοντινό σε γεύση-υφή για πίτσα, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί, αν θα δεχτεί να τη φτιάχνει έτσι

Και αν δεν δεχτεί να τη φτιάχνει έτσι τι σε πειράζει;

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 12, 2009, 05:15:35 μμ »
Με πειράζει γιατί αφ' ενός θέλω να τρώω κι εγώ όταν φτιάχνει πίτσα yum, και αφ' ετέρου προσπαθώ σιγά-σιγά να καταργήσει και αυτός τα ζωικά  winking Ήδη τα έχει καταργήσει σε μεγάλο βαθμό, όταν τρώμε μαζί πάντα φτιάχνει κάτι που μπορώ κι εγώ να φάω, και μόνο στην πίτσα έχει θέμα με το τυρί  dunno

Αποσυνδεδεμένος blueheart

• Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 12, 2009, 05:23:46 μμ »
σε καταλαβαίνω απόλυτα... κι εγώ με τον άντρα μου στην πίτσα αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα.
χτες δοκίμασα την πρόταση της veggie-wedgie κι ήταν τέλεια!!!

στο μπλέντερ ηλιόσπορους με σόγια σως και μυρωδικά! μπορεί να είπε και κάτι άλλο την ώρα που τη ρώτησα δηλαδή, αλλά μόνο αυτό συγκράτησα εγώ... κι ήταν απλά τέλειο!

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 12, 2009, 05:31:32 μμ »
loveshower Ευχαριστώ blueheart!
...και η κλασική ερώτηση! Ψήνεται κανονικά όπως το τυρί? Σε ποιο στάδιο το προσθέτουμε, κανονικά από την αρχή? (Υπενθυμίζω τη φτιάχνει σε ψηλή θερμοκρασία 7-8 λεπτά.) Και ξέρετε αν/πώς λιώνει?

• Addicted
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 12, 2009, 06:06:07 μμ »
Και... Δεινομάχη την μοσταρέλα δηλαδή την ψήνουμε κανονικά, ή την προσθέτουμε μετά στην πίτσα? (Τη φτιάχνει σε δυνατή θερμοκρασία για 7-8 λεπτά)
την βάζεις πάνω από τη σως ντομάτας, και από πάνω τα άλλα υλικά σου - όπως ακριβώς και τα ζωικά τυρια

Αυτό που λες με τα κάσιους, είναι μόνο για κλειστή?, θα μπορούσα να το απλώσω πάνω σε κανονική πίτσα?  rolleye

βρε και ανοιχτη μπορείς, αλλά είναι πιο "ζουμί" από τη μοσταρέλα - εκτός αν την κάνεις λίγο πιο σφιχτή (με λιγοτερο νερό), οπότε θα είναι σαν spread.

βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, η βασική διαφορά των δύο είναι ότι η μοσταρελα έχει σχήμα (ανάλογα με το καλουπι που θα χρησιμοποιήσεις οταν τη φτιάξεις) και κόβεται φέτες (χαλαρές, αλλά φέτες) ενώ η κρεμούλα είναι ... χμ... κρεμούλα.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 12, 2009, 06:07:38 μμ »
σε καταλαβαίνω απόλυτα... κι εγώ με τον άντρα μου στην πίτσα αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα.
χτες δοκίμασα την πρόταση της veggie-wedgie κι ήταν τέλεια!!!

στο μπλέντερ ηλιόσπορους με σόγια σως και μυρωδικά! μπορεί να είπε και κάτι άλλο την ώρα που τη ρώτησα δηλαδή, αλλά μόνο αυτό συγκράτησα εγώ... κι ήταν απλά τέλειο!

Nαι μόνο αυτά είπα, αλλά ήταν για την ωμοφαγική πίτσα-που δεν δοκίμασες¨( Αλλά μάλλον θα ξαναφτιάξουμε αυτή την Κυριακή!! Δηλαδή δεν έχω δοκιμάσει να το ψήσω!Πάντως δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, ίσως να ξεραθεί λιγάκι. Υφή τυριού δεν θα έχει. Ποιο πολύ με τυρί κρέμα-ντιπ μοιάζει. Γενικά Αλιένα, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, δεν θα βρεις κάτι που θα είναι ίδο ή που να μοιάζει πολύ με γαλακτοκομικό τυρι, ειδικά στο θέμα της πίτσας. Εδώ του δικού σου δεν του αρεσε το Teese που είναι ότι ποιο κοντινό για πίτσα με μοτσαρέλλα κατά τη γνώμη μου.Αυτό βέβαιa δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι νόστιμη! Εμένα φαντάσου μου αρέσει ή πίτσα χωρίς καθόλου τυρι. Πρέπει πρώτα να ξεκολήσει το μυαλό του απο το τυρι και να είναι περισσότερο ανοιχτός. Δηλαδή , ωραία η πίτσα με το τυρί, αλλά ας δοκιμάσει και κάτι διαφορετικο! Don't expect vegan cheese to taste and melt like dairy cheese.
Αυτά! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
I wake to see the world go wild.

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 12, 2009, 06:29:08 μμ »
συμφωνώ με την προλαλήσασα. άλλο το ένα άλλο το άλλο. η νοστιμιά όμως δεν είναι ανάγκη να "θυμίζει" κάτι.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 12, 2009, 06:29:44 μμ »
Veggie-Wedgie, έχεις δίκιο, συμφωνώ κι εγώ, και το έχουμε συζητήσει εδώ ξανά, είναι άλλη γεύση, αλλά τουλάχιστον να είναι κάτι που θα του αρέσει. Βασικά αυτό προσπαθώ, να ξεφύγει από την ιδέα του τυριού. Όλα μια ιδέα είναι. Γι' αυτό δίνω τόση σημασία στην πρώτη φορά που θα το δοκιμάσει να είναι κάτι που θα του αρέσει.
Οπότε εσύ αυτό το προτείνεις για ωμό το συγκεκριμένο απ' ό,τι κατάλαβα rolleye
blueheart εσύ το έψησες (και πόσο)? 

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 12, 2009, 06:38:37 μμ »
Δηλαδή , ωραία η πίτσα με το τυρί, αλλά ας δοκιμάσει και κάτι διαφορετικο!
Αυτό είναι το θέμα, ότι μόλις κατάφερα να τον πείσω να δοκιμάσει winking γι' αυτό θέλω να πετύχει, για να με εμπιστευθεί να κάνουμε δοκιμές angel

Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
thanks

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 12, 2009, 06:44:16 μμ »
Μην ξεχνάς ότι δεν είναι βίγκαν, κι εγώ με πολλή διπλωματία και κόπο προσπαθώ να περνάω ορισμένα πράγματα angel, διότι αν ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται "γιατί να αντικαταστήσει το τυρί", δεν βρίσκει το λόγο να το κάνει.  dunno

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής