Υλικά
Για το ραβανί
1 μεγάλο γιαούρτι σόγιας φυσική γεύση
250 γρ. μαργαρίνη
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. ζάχαρη
χυμό δύο λεμονιών
ξύσμα ενός λεμονιού
λίγη μαστίχα
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλαράκι κανέλλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε την μαστίχα να γίνει σκόνη και την χτυπάμε στο μπλέντερ στη χαμηλή σκάλα με τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το γιαούρτι σόγιας και το σιμιγδάλι σταδιακά χτυπώντας συνεχώς. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί τοποθετώντας ένα μαχαίρι (αν βγει καθαρό είναι έτοιμο). Αφού κρυώσει το κόβουμε και το σιροπιάζουμε σιγά σιγά με ζεστό σιρόπι (ή το αντίθετο... ζεστό ραβανί... κρύο σιρόπι).