χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Εκμέκ κανταϊφι  (Αναγνώστηκε 1233 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Εκμέκ κανταϊφι
« στις: Απρίλιος 29, 2009, 09:53:28 μμ »
Υλικά

1 πακέτο κανταϊφι
1 φλυτζάνι καρύδια αλεσμένα
1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. κανέλα
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού μαργαρίνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος σόγιας
1/2 φλυτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια ζάχαρη rapadura
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 βανίλια
Χυμός ενός λεμονιού
Ένα ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση:

Χτενίζουμε το κανταϊφι με τα δάχτυλά μας και το χωρίζουμε στα δύο. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα αλεσμένα καρύδια με τη φρυγανιά και την κανέλα. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι απλώνουμε το ένα μέρος από το κανταϊφι και ρίχνουμε το μείγμα με τα καρύδια. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο μέρος του κανταϊφιού. Ρίχνουμε από πάνω λιωμένη μαργαρίνη προσέχοντας να πάει παντού. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει λίγο το κανταϊφι μας. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Μόλις βγάλουμε το κανταϊφι το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου απλώνουμε την κρέμα επάνω από το κανταϊφι. Διακοσμούμε με σαντιγύ ρυζιού (εγώ την προτιμώ) ή σόγιας και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο.


http://www.myvegcooking.com/2009/04/blog-post_29.html

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής