χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Παρμεζάνα αμυγδάλου  (Αναγνώστηκε 4460 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Παρμεζάνα αμυγδάλου
« στις: Απρίλιος 22, 2009, 09:54:17 μμ »

1/2 κούπα αποφλοιωμένα αμύγδαλα ή λευκούς σπόρους σουσαμιού
2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά
1 κουτ. του γλυκού ανοιχτόχρωμο μίσο
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι

Χτυπάμε τα αμύγδαλα ή το σουσάμι στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και στο ψυγείο. Πριν το χρησιμοποιήσουμε ανακινούμε το δοχείο. Κρατάει στο ψυγείο για ένα μήνα και παραπάνω. Μπορείτε αν θέλετε να το καταψύξετε.

Χρησιμοποιήστε την παρμεζάνα με τα ζυμαρικά σας, ή πάνω σε πίτσα.

Από το βιβλίο συνταγών The Ultimate Uncheese Cookbook της Jo Stepaniak.

----------

Μου άρεσε πολύ! Τη χρησιμοποίησα και στα ζυμαρικά και πάνω σε ψητές πατάτες....γιάμι!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος natasawow

• Sr. Member
Απ: Παρμεζάνα αμυγδάλου
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 11:11:08 μμ »
Τέλεια η παρμεζάνα foxy!! cheers clapper loveshower
Αν και μάλλον δεν έβαλα ανοιχτόχρωμο μίσο(τί μάλλον,σκούρο καφετί ήταν)... dunno
Αλλά είναι καταπληκτική!!(Πρώτη φορά κάνω φυτικά τυριά και έχω ενθουσιαστεί) confetti

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 12:13:11 πμ »
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε Νατάσα μου!  clapper
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 02:16:57 πμ »
Μμμμμμ yum Τις διαφορές στα μίσο δεν τις ξέρω, δεν ξέρω ποιο είναι το ανοιχτόχρωμο, πάντως αυτό που βρίσκω και χρησιμοποιώ εγώ είναι πάρα πολύ αλμυρό, και στις συνταγές του uncheese παραλείπω το αλάτι!

Αποσυνδεδεμένος Peanutbutter

• Πλήρες μέλος
    • facebook
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 16, 2011, 05:19:39 μμ »
Εεεεεεε.....  questionmark Θα σας ακουγοταν τελειως χαζο αν σας ελεγα οτι δεν εχω ιδεα τι ειναι το μίσο και ουτε μπορω να το βρω στο ιντερνετ?!  blush
- "Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη."
Milan Kundera

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 16, 2011, 05:50:44 μμ »
Άντε καλέ! Τι λες τώρα; Ξέρεις πόσες  άγνωστες λέξεις είχα εγώ όταν μπήκα εδώ μέσα;  :D :D :D

Το μίζο (miso) είναι ένα από τα προϊόντα ζύμωσης της σόγιας:
http://en.wikipedia.org/wiki/Miso
και

Oι γιαπωνέζοι ξεκινούν τη μέρα τους με ένα πιάτο σούπας μίζο. Είναι αρκετά αλμυρό και μοιάζει με πυκνή αλοιφή. Φτιάχνεται από φασόλια σόγιας, ρύζι και αλάτι και συχνά παλαιώνεται μέχρι τρία χρόνια. Yπάρχουν διαφορετικά είδη μίζο, γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι παρασκευής.

Ομολογώ οτι δεν έχω πάρει ποτέ, αλλά το έχω στα υπόψη μου. Το Salamat (Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, 2107796766, μετρό Πανόρμου ή Αμπελόκηποι), θα έχει σίγουρα.
 :)

Αποσυνδεδεμένος Peanutbutter

• Πλήρες μέλος
    • facebook
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 16, 2011, 05:59:22 μμ »
Ευχαριστω πολυ Elsa  thanks
- "Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη."
Milan Kundera

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 16, 2011, 08:09:12 μμ »
Εεεεεεε.....  questionmark Θα σας ακουγοταν τελειως χαζο αν σας ελεγα οτι δεν εχω ιδεα τι ειναι το μίσο και ουτε μπορω να το βρω στο ιντερνετ?!  blush

Το μιζο είναι πράγματι πολύ ωραίο, αλλά να πω ότι στη συγκεκριμένη συνταγή δεν το χρειάζεσαι απαραίτητα. Εγώ συνήθως βάζω διατροφική μαγιά και τριμμενο αμύγδαλο.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 17, 2011, 03:25:51 μμ »
Μιλώντας για μίσο τώρα,έχω ένα ανοιχτό στο ψυγείο από όταν έκανα την παρμεζάνα,αλλά είναι πολύ το άτιμο...Καμία ιδέα πως αλλιώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;; Επίσης είχα πάρει βύνη ρυζιού για να κάνω vegan μελομακάρονα(νομίζω της veggie) αλλά μελομακάρονα δεν έκανα,και να έκανα όμως είναι πάλι μεγάλη η ποσότητα που μένει!Τί να το κάνω;; dunno

Αποσυνδεδεμένος daro801

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 17, 2011, 10:10:16 μμ »

1/2 κούπα αποφλοιωμένα αμύγδαλα ή λευκούς σπόρους σουσαμιού
3 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά
1 κ.γλ μουστάρδα σκόνη (και ωμοφαγική)
1,5 κουτ. του γλυκού ανοιχτόχρωμο μίσο
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
[/font]
Χτυπάμε τα αμύγδαλα ή το σουσάμι στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και στο ψυγείο. Πριν το χρησιμοποιήσουμε ανακινούμε το δοχείο. Κρατάει στο ψυγείο για ένα μήνα και παραπάνω. Μπορείτε αν θέλετε να το καταψύξετε.

Χρησιμοποιήστε την παρμεζάνα με τα ζυμαρικά σας, ή πάνω σε πίτσα.

Από το βιβλίο συνταγών The Ultimate Uncheese Cookbook της Jo Stepaniak.
----------

Μου άρεσε πολύ! Τη χρησιμοποίησα και στα ζυμαρικά και πάνω σε ψητές πατάτες....γιάμι!

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 20, 2011, 11:38:07 πμ »
Μιλώντας για μίσο τώρα,έχω ένα ανοιχτό στο ψυγείο από όταν έκανα την παρμεζάνα,αλλά είναι πολύ το άτιμο...Καμία ιδέα πως αλλιώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;; Επίσης είχα πάρει βύνη ρυζιού για να κάνω vegan μελομακάρονα(νομίζω της veggie) αλλά μελομακάρονα δεν έκανα,και να έκανα όμως είναι πάλι μεγάλη η ποσότητα που μένει!Τί να το κάνω;; dunno

Σούπα!  Με φύκια και κοματάκια τοφου.  ΜΙΑΜ!

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 20, 2011, 02:49:54 μμ »
Την σκέφτηκα τη σούπα,αλλά δεν έχω ιδέα πως να την κάνω(δοσολογίες κλπ)! Κάθε βοήθεια δεκτή! thanks

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 21, 2011, 12:48:53 μμ »
Την σκέφτηκα τη σούπα,αλλά δεν έχω ιδέα πως να την κάνω(δοσολογίες κλπ)! Κάθε βοήθεια δεκτή! thanks

Aχ δε μάφήνει ο μικρός, κ γράφω με ενα χερι rolleye
έχω καιρο να φτιάξω, αλλά νομίζω 2 κουταλιές της σούπας σε μια κούπα νερό... δεν είμαι σίγουρη, το είχα διαβάσει στη συσκευασία.  Κάνε μιά αναζήτηση στο google. Πάντως δεν υπάρχουν κανόνες, ανάλογα πόσο έντονη θέλεις να είναι η γεύση, τόσο περισσότερο μισο βάζεις.  Το διαλύεις μέσα στο νερό που βράζει.  Κόβεις και κομματάκια τόφου, και πράσσινα κρεμμυδάκια, ή ό,τι λαχανικό θέλεις.  Γενικά νομίζω όμως, μπορείς να προσθέσεις μίσο και σε χορτόσουπες.  Απλά βάζεις μια δυο κουταλιές, και νοστιμίζει πολύ.  Αν μ'αφήσει το ζουζούνι μου θα ψάξω να βρω καμιά συνταγή biggestgrin

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 21, 2011, 12:54:04 μμ »

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 21, 2011, 03:48:33 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ!!! thanks

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής