Τοφου καρρυ.
2 πακετα τοφου σιλκεν
3-4 σκελιδες σκορδο
1 κοματι τζιντζερ οσο ο μισος αντιχειρας
1 κουτι γαλα καρυδας
2-3 καυτερες πιπεριες πρασινες / ή 1 καυτερη και 2 γλυκες (κερατο)
2-3 κουταλιες της σουπας καρρυ απαλο ή καυτο (*εξαρταται τα γουστα)
1 κουταλακι γλυκου μασαλα, ή λιγη κανελα και λιγο γαρυφαλλο
1 φρεσκια ωριμη μεγαλη ντοματα
αλατι πιπερι , 1 ματσακι μαιντανος ψιλοκομενο
1-2 κουταλιες σουπας φυτικο λαδι (παει καλυτερα το φυστικελαιο)
Σε γουοκ ή φαρδυ και βαθυ τηγανι ζεσταινουμε το λαδι, προσθετουμε το σκορδο και το τζιντζερ ψιλοκομενο, και το γυρναμε για 1 λεπτο σε μετρια φωτια με προσοχη να μην καει. Μετα προσθετουμε τις πιπεριες (σε ροδελες ή ψιλοκομενες), και τσιγαριζουμε μεχρι να μαραθουν λιγο.
Προσθετουμε το καρρυ και το μασαλα και το ανακατευουμε μεχρι να γινει σαν παστα.
Δυαλυουμε το γαλα καρυδας με λιγο νερο (περιπου 1/2 ποτηρι) αν ειναι πολυ πηχτο για να μην κοψει, και το ριχνουμε στο γουοκ, ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να δυαλυθει η παστα καλα με το γαλα.
κοβουμε το τοφου σε μαγαλους κυβους το ριχνουμε στο καρρυ, δεν ανακατευουμε με κουταλι για να μην το δυαλυσουμε, αλλα κουναμε το γουοκ. Χαμηλωνουμε λιγο τη φωτια και καλυπτουμε με το καπακι για 5-6 λεπτα.
Αλατοπιπερωνουμε, και ριχνουμε και το μαιντανο, κα στο τελος πριν σερβιρουμε ριχνουμε απο πανω και τη φρεσκια ντοματα σε κυβακια.
Σερβιρουμε με ρυζι ταϊ ή μπασματι.