χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: ΕΝΑ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ  (Αναγνώστηκε 1432 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

victoria

• Επισκέπτης
ΕΝΑ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
« στις: Απρίλιος 24, 2009, 08:50:28 μμ »
Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα, πριν δύο ημέρες, σε έναν περιφραγμένο χώρο μιας μονοκατοικίας, μία γίδα η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες των γειτόνων είναι κρι-κρι.

Η Μπεμπέκα, όπως την έχει βαφτίσει η κυρία που αποφάσισε πριν ένα χρόνο περίπου να την φυλακίσει, είναι πολύ φιλική κουνάει την ουρά της,
προσπαθεί να δώσει τα πόδια της μέσα από τα κάγκελα και διεκδικεί με κάθε τρόπο τα χάδια, όπως ακριβώς θα έκανε ένας σκύλος.

Ωστόσο, ο τρόπος διαμονής της είναι απαράδεκτος!

Ούτε καν χώμα δεν υπάρχει στο έδαφος, αφού η κυρία που την έχει στην κατοχή της φρόντισε να ρίξει μπετόν, ώστε να καθαρίζει εύκολα με χλωρίνη τις ακαθαρσίες της Μπεμπέκας.

Σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές των γειτόνων, γιατί την ίδια δεν την έχω συναντήσει, η κυρία αυτή δεν δέχεται καμμία κουβέντα για την Μπεμπέκα και δηλώνει ότι είναι η κόρη της.

Το Σαβ/κο θα προσπαθήσω να την συναντήσω, ώστε να της εξηγήσω, ότι η Μπεμπέκα θα είναι πιο χαρούμενη αν βρεθεί σε ένα φυσικό περιβάλλον, που θα έχει τη δυνατότητα να κινείται
ελεύθερα και κυρίως να σκαρφαλώνει όπως ακριβώς είναι στη φύση της.

Εάν θέλετε πείτε μου, όσοι γνωρίζετε που να απευθυνθώ;
Έχω ήδη επικοινωνήσει με ΑΡΚΤΟΥΡΟ και ΕΚΠΑΖ και με ενημέρωσαν, ότι πρέπει να απευθυνθώ πρωτίστως στο Δασαρχείο Αττικής.

Επειδή δεν θέλω να γίνει κάποια ενέργεια από εμένα ή από κάποιον άλλο φορέα, που θα αποβεί εις βάρος της Μπεμπέκας, θα περιμένω τις απόψεις σας.

Με κάποιους από εσάς θα τα πούμε την Κυριακή στην Παιώνια.

Σας χαιρετώ!

Βικτώρια

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
Απ: ΕΝΑ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 25, 2009, 11:18:40 πμ »
Παράθεση
Έχω ήδη επικοινωνήσει με ΑΡΚΤΟΥΡΟ και ΕΚΠΑΖ και με ενημέρωσαν, ότι πρέπει να απευθυνθώ πρωτίστως στο Δασαρχείο Αττικής.
Το λεω στο σκυλο μου και ο σκυλος στην ουρα του... rolleye

2 ειναι τα προβληματα... Το ζωακι εχει πια εξοικιωθει με τους ανθρωπους και θα εχει προβλημα να ζησει μονο του, και αν την παρεις (απαγαγεις) και την αφησεις μονη της σε καμια εξοχη το πιο πιθανο ειναι να της λειπει και η κυρα της  και να μην επιβιωσει .
Το δευτερο προβλημα ειναι αν την αφησεις σε κανενα χωριο με αλλα ζωακια, καποιος χωριατης θα την κανει σουβλιστη, αργα η γρηγορα.

Επειδη το κρι κρι ειναι αγριο ζωο που απειληται με εξαφανιση και οχι κατοικιδιο πρεπει να επιστρεψει στη φυση και αν γινεται στη Κρητη... Προτεινω επικοινωνια με φορεις στην Κρητη (πχ με τον δασαρχη των Χανιων) για επιστροφη του ζωου στο φυσικο του περιβαλλον (στη Σαμαρια).

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 30, 2009, 06:59:26 μμ »
Victoria τι έγινε τελικά με την κατσικούλα; Βρέθηκε άκρη;
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

victoria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 30, 2009, 09:21:35 μμ »

Η κατσικούλα είναι τελικά κρι-κρι μου το επιβεβαίωσε η κυρία που την έχει.

Την συνάντησα και νομίζω πως κάναμε μια επικοδομητική συζήτηση.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μπεμπέκα της, δεν ζει σε φυσικό περιβάλλον,

ωστόσο, είναι διατεθειμένη να την απελευθερώσει, μόνον εάν πάει κάπου που θα είναι ασφαλής.

Της υποσχέθηκα από καρδιάς, ότι θα φροντίσω να μεταφερθεί κάπου με ασφάλεια.

Πραγματικά, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό που της υποσχέθηκα.

Όπως με συμβούλευσε και η lily, πρέπει να υπολογίσω ιδιαιτέρα τον παράγοντα της εξοικείωσης και

της εξάρτησης, αφού και οι δύο είναι πολύ δεμένες μεταξύ τους
(π.χ. η κυρία της δίνει φιλιά στο κεφαλάκι της και η Μπεμπέκα τρώει τα κορόμηλα μέσα από τα χέρια της κυρίας)!

Θα επικοινωνήσω με το δασαρχείο των Χανίων, όπως μου πρότεινε και η lily, αλλά θα είμαι πολύ επιφυλακτική αρχικά.

Θα ήθελα να πράξω το καλύτερο για την Μπεμπέκα, χωρίς να της δημιουργήσω κάποιο πανικό ή άγχος.

Μακάρι να γίνει κάτι, ώστε να περάσει σταδιακά σε ένα ασφαλές μέρος και να είναι ελεύθερη αλλά και ευτυχισμένη.

Μπορεί να είναι ένα φιλικό και χαρούμενο πλάσμα, όταν βλέπει να την πλησιάζει κάποιος, αλλά πάντα προσπαθεί

να σκαρφαλώσει κάπου ψηλά, σαν να θέλει να δραπετεύσει προς τα έξω.

Αυτή η εικόνα της, ομολογώ, ότι μου προξενεί στεναχώρια και θλίψη.

ζώου από

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 01, 2009, 12:59:04 πμ »
Σε ντοκιμαντέρ έχω δει ότι τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στις κορυφές βράχων.

Αν έχει χώμα και χορτάρι θάμνους κλπ, και καναδυο βραχάκια να σκαρφαλώνει, μπορεί και να είναι καλύτερα να μην φύγει. Γενικώς στα κατσίκια αρέσει να σκαρφαλώνουν, μέχρι και στη στέγη του μαντριού ανεβαίνουν και σεργιανίζουν.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 01, 2009, 04:38:36 πμ »
Δεν νομίζω να υπάρχει ενδεχόμενο να κινήσει διαδικασίες για μεταφορά του ζώου το Δασαρχείο Χανίων, καταρχήν είναι εκτός της περιφέρειάς τους. Ο Αρκτούρος και το ΕΚΠΑΖ όταν αναφέρονταν σε Δασαρχείο προφανώς εννοούσαν το τοπικό Δασαρχείο, αυτή είναι η διαδικασία όταν κάποιος ιδιώτης κατέχει άγριο ζώο παράνομα και πέφτει σύρμα για να του το πάρουν.

Τα κρι κρι δεν υπάρχουν μόνο στην Κρήτη όμως, υπάρχει ένας ακόμα μικρός πληθυσμός σε ένα νησάκι απέναντι από την Αίγινα, τη Μονή, που ζουν σε ημιάγρια κατάσταση. Θα πρότεινα να απευθυνθείτε στο Δασαρχείο της Αίγινας για να σας ενημερώσουν σχετικά. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μεταφορά του ζώου στη Μονή πάντως, απλά επικοινωνήστε με το δασάρχη για να τηρηθεί η νομοτυπική διαδικασία, την οποία δε γνωρίζω επακριβώς για να πω περισσότερα. Στην Μονή πάντως θα είναι και υπο μια σχετική επίβλεψη το ζώο, οπότε αν δε μπορέσει να προσαρμοστεί (που θα μπορέσει) αυτό θα γίνει αντιληπτό.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 01, 2009, 01:43:28 μμ »
Εγώ φοβάμαι ότι αν σκαλιστεί πολύ το θέμα θα πέσει σε χέρια επιτήδειων και θα το φάνε. Μάλλον είναι προτιμότερο να συζητηθεί μ αυτήν που το έχει, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης εκεί που είναι.

Θα κάνει ένα τσιμπούσι ο δασάρχης με την παρέα του…..!!!

victoria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 04, 2009, 09:05:51 μμ »

v3g4n, έτσι είναι όπως τα γράφεις, σχετικά με το δασαρχείο Χανίων.
        Γιατί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μου συνέστησε να απευθυνθώ στο δασαρχείο Αττικής.
        Στη συνέχεια ο υπεύθυνος του ΕΚΠΑΖ μου ανέφερε όσα περίπου και εσύ για την Αίγινα.
        Τελικά, η περίπτωση της Αίγινας είναι ίσως καλύτερη γιατί είναι και πιο κοντά και θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση.

Θανάση, δυστυχώς μόνο μπετόν υπάρχει στο μέρος που μένει η κατσίκα και γύρω-γύρω κάγκελα.

Σας ευχαριστώ πολύ, για τις συμβουλές και το ενδιαφέρον σας.

Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη.

Σας χαιρετώ.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής