χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: "Τηγανιτές" πατάτες (και άλλα λαχανικά) στο γκριλ  (Αναγνώστηκε 1002 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
"Τηγανιτές" πατάτες (και άλλα λαχανικά) στο γκριλ
« στις: Απρίλιος 18, 2009, 05:43:41 μμ »
Το κάνω συχνά, και είπα να το μοιραστώ, μέρες που είναι...

Οι πατάτες γίνονται Υ*Π*Ε*Ρ*Ο*Χ*Ε*Σ και όλα αυτά χωρίς τηγάνι και λάδια που μολύνουν υπερβολικά το περιβάλλον όταν πεταχτούν.

Υλικά

Πατάτες (τι άλλο?) με τη φλούδα (η μισή γεύση + βιταμίνες + όλος ο σίδηρος είναι στη φλούδα -- εννοείται βιολογικές)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (ή άλλα μυρωδικά που σας αρέσουν)
Μεγάλο μπόλ για ανακάτεμα (ή μικρό μπόλ και πινέλο)

Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες σε φέτες φάρδους κάτι λιγότερο από μισό εκατοστό. Όταν τις κάνετε πρώτη φορά, αποφασίζετε αν σας αρέσουν πιο λεπτές ή πιο χοντρές.

Ανακατεύετε με το ΕΝΑ χέρι μέσα στο μπολ τις πατάτες με το ελαιόλαδο και τα λοιπά μυρωδικά.

Θέλετε ένα καθαρό χέρι για να ανοίξετε το φούρνο και άλλες καθαρές δουλειές. ;)

Απλώνετε τις πατάτες στο ταψί (με το λαδωμένο χέρι), και ψήνετε στο γκριλ στους χαμηλότερους βαθμούς που έχει ο φούρνος σας για γκριλ για λίγα λεπτά (περίπου 5?). Βασικά πρέπει να είστε από πάνω, γιατί γίνονται πολύ γρήγορα (ειδικά αν είναι το 2ο ταψί, και ο φούρνος είναι ζεστός. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να μετρήσω ακόμα ακριβώς πόση ώρα παίρνει.

Αν θέλετε τις γυρνάτε, αν όχι, θα έχετε μία πλευρά τραγανή και μία με όμορφα ψημένη μαλακή πατάτα -- είναι πολύ ωραίος συνδυασμός - αλλιώς, αν τις γυρίσετε, γίνονται ξερές σαν τσιπς. Βασικά θέλουν γύρισμα αν τις έχετε κόψει αρκετά χοντρές. Αποφασίζετε επιτόπου τι σας αρέσει.

Τρώγονται εν ριπή οφθαλμού.

Παραλλαγή:
Πολλές φορές βάζω μαζί με τις πατάτες και άλλα λαχανικά σε φέτες:
μελιτζάνες (πάχος περίπου όσο οι πατάτες)
κολοκύθια (πάχος μεγαλύτερο από πατάτες
πιπεριές
καρότα (πιο λεπτά από τις πατάτες)

Ένα γεμάτο ταψί είναι τέλειο πιάτο με 2-3 φύλλα μαρούλι για 1 πεινασμένο άτομο ή 2 μετρίως πεινασμένα.

Μπορείτε αντί να ανακατέψετε στο μπόλ να φτιάξετε ένα μείγμα με το ελαιόλαδο και να το περάσετε πάνω από τα λαχανικά (αφού τα στήσετε στο ταψί, και όταν τα γυρίσετε) με πινέλο. Προσωπικά βρίσκω γρηγορότερο το μεγάλο μπωλ και γύρω-γύρω όλοι.

enjoy!!
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact