
2 κούπες αλεύρι
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.τ.γ. κανέλα
1 κ.τ.γ. κάρδαμο
1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
2/3 κούπας σογιόγαλο
2/3 κούπα σιρόπι αγαύης
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κ.τ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1-1/2 κ.τ.γ. βανίλια
1-1/4 κούπας τριμμένο κολοκύθι
1/4 κούπας σταφίδες
6 κ.τ.σ. καρύδια, τριμμένα
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε μία φόρμα για ψωμί.
2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το κάρδαμο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
3. Προσθέτουμε το σογιόγαλα, το σιρόπι αγαύης, το χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
4. Προσθέτουμε το κολοκύθι, τις σταφίδες και 4 κ.τ.σ. καρύδια.
5. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα καρύδια.
6. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Συνταγή από το περιοδικό VegNews