Ψημένο πιλάφι με καρότα και σταφίδεςΓια 4 μερίδες
* 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
* 3 φλιτζάνια νερό
* 1 κ.τ.γ. κοφτό αλάτι
* 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
* 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη
* 1/2 κ.τ.γ. κύμινο
* 2 μέτρια καρότα, τριμμένα χοντρά
* Αλάτι και πιπέρι
* 2 κ.τ.σ. χυμό πορτοκάλι
* 3 κ.τ.σ. σουλτανίνες
1. Βράζουμε νερό, αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι αφού το έχουμε ξεπλύνει, και το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερό αλ ντέντε. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
2. Καθώς βράζει το ρύζι, ζεσταίνουμε το σκόρδο σε τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι. Σε λίγα δευτερόλεπτα προσθέτουμε το κύμινο, τα καρότα και το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι τα καρότα να γίνουν τρυφερά. Προσθέτουμε τον χυμό για να μην κολλήσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε τις σουλτανίνες.
3. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε το ρύζι, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανακατεύουμε με τα καρότα και τις σταφίδες. Σερβίρουμε.
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18749&m=P22&aa=1