Πιλάφι με ρεβίθιαΥλικά
* 250 γρ. ρεβίθια
* ½ φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
* ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι
* 1 λεμόνι
* 1 κουτ. σούπας σόδα φαγητού
* 1 κουτ. γλυκού κύμινο
* Αλάτι και πιπέρι
ΔιαδικασίαΚανόνας πρώτος : όταν φτιάχνουμε φαϊ με ρεβίθια, πρέπει να τα μουλιάσουμε μια νύχτα σε χλιαρό νερό, προσθέτοντας μια κουταλιά μαγειρική σόδα.
Την επόμενη μέρα, αφού τα ξεπλύνουμε, τα βράζουμε με τόσο νερό όσο να σκεπάζονται. Αν θέλουμε προσθέτουμε και μια κουταλιά σόδα φαγητού - θα βράσουν λίγο πιο γρήγορα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και νερό στη διάρκεια. Τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο, τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Τελευταίο βάζουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ρίγανη και το χυμό από 1 λεμόνι.
Καλή μας όρεξη!
http://www.nistikoarkoudi.gr