
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. σουσάμι
1 πακέτο (450 γρ.) τοφού σε κύβους
4 κ.γ. σησαμέλαιο
700 γρ. κινέζικο λάχανο, σε μακρόστενα κομματάκια
2 κ.σ. φρέσκια πιπερόριζα, ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (400 γρ.) καλαμπόκι, το οποίο θα ξεπλύνετε και θα αφήσετε να στραγγίσει
1. Βάλτε το σουσάμι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Ρίξτε τα τοφού και ανακινήστε ώστε να καλυφθούν από το σουσάμι. Ρίξτε 2 κ.γ. από το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί. Κατόπιν, ρίξτε μέσα στο λάδι τα τοφού και αφήστε να ψηθούν για 10΄, γυρίζοντάς τα τακτικά.
2. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το λάχανο, την πιπερόριζα και το σκόρδο και ανακατέψτε για 4'. Προσθέστε το καλαμπόκι και ανακατέψτε για άλλα 2�. Ρίξτε και τα τοφού και ανακατέψτε μέχρι να καταλάβετε ότι έχουν ψηθεί.
Διατροφική αξία ανά μερίδα241 θερμίδες, 17 γρ. πρωτεϊνες, 11 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. φυτικές ίνες, 14,5 γρ. λιπαρά, 2 γρ. κορεσμένα λιπαρά, 0 mg χοληστερόλη, 368 mg νάτριο
Προσοχή: Για να στραγγίσετε τα τοφού, βάλτε τα για 30' πάνω σε χαρτί κουζίνας. Θα απορροφήσει τα περιττά υγρά.
Πηγή: Περιοδικό Prevention