Υλικά 3 φλυτζάνια καρυδόψυχα
1 φλυτζάνι αμυγδαλόψυχα
1/4 φλυτζάνι ζάχαρη καλύτερα ξανθή
1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τα φύλλα
Για το σιρόπι 3 φλυτζάνια ζάχαρη καλύτερα ξανθή
4. 1/2 φλυτζάνια νερό
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση Αλέθετε τη καρυδόψυχα και την αμυγδαλόψυχα, ανακατεύοντας με τη φρυγανιά,
τη ζάχαρη και τη κανέλα. Παίρνετε ένα-ένα φύλλο και το κόβετε σε τρείς λωρίδες.
Απλώνετε κάθε λωρίδα και βάζετε στην άκρη λίγη γέμιση. Διπλώνετε τα πλαινά κάθε λωρίδας προς τα μέσα, ώστε να κλειστεί η γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Αλείφετε με λάδι την επιφάνεια της φλογέρας και τοποθετείτε σε αλειμένο με λάδι ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 8 λεπτά ενώ θα έχουν κρυώσει οι φλογέρες τις βουτάτε στο σιρόπι και τις τοποθετείτε σε πιατέλα μία-μία.