χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Κινέζικο με τόφου  (Αναγνώστηκε 1777 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Κινέζικο με τόφου
« στις: Μάρτιος 31, 2009, 05:35:45 μμ »
Υλικά (για 2 άτομα)

200 γρ. τόφου σε κυβάκια
1 κ. σ. σησάμι
1 μικρο κινέζικο λάχανο κομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκκομένο
4  κ.γ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. σουσάμι
1 πακέτο (450 γρ.) τοφού σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
6-7 baby corns ή 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε το τόφου και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σησάμι κι ένα κουταλάκι σησαμέλαιο κι ανακατεύουμε. Βάζουμε 2 κ.γ. σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το τόφου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Σε ένα άλλο τηγάνι ή ακόμα καλύτερα γουόκ ζεσταίνουμε 1 κ.γ. σησαμέλαιο και ρίχνουμε το κινέζικο λάχανο, το σκόρδο, το καλαμπόκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν (3-4 λεπτά). Προσθέτουμε και το ψημένο τόφου κι ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα.

Σερβίρετε με noodles ή ρύζι

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής