χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: ΕΠΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  (Αναγνώστηκε 1751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος socratis

• New Kid in The Block
  • **
Απο την εφημεριδα XΑΝΙΩΤΙΚΑ NEA Σαββατο 7 Μαρτιου,αντιγραφω τα παρακατω.

Ανοιξε για λιγο ο καιρος,βοηθησε και το τριημερο και βγηκαμε βολτα στην εξοχη.Θελοντας και μη ειδαμε και παλι νεκρα,ζωντανα,η σχεδον ζωντανα ζωα, θυματα της ανθρωπινης αδιαφοριας.Εστω οτι καποιοι απο εμας οικολογοι και ζωοφιλοι,ειμαστε"υπερβολικοι",αν και ο πονος,η πεινα και η αγωνια ειναι κοινα χαρακτηριστικα ολων των ζωων,ανθρωπινων και μη.
Οι υπολοιποι τι λενε?Και κυριως τι λενε οι επισκεπτες της χωρας μας,ενω υπουργεια,τοπικες αρχες και τουριστικες επιχειρησεις,εν οψει οικονομικης κρισης κυνηγουν τους τουριστες με πολυεξοδες διαφημιστικες καμπανιες και ελκυστικες τιμες?Κι ενω ολοι ανησυχουν για την φετινη τουριστικη σεζον,εθελοντες φιλοζωοι και κτηνιατροι καταβαλουν μεγαλη προσπαθεια για να πεισουν τους δημους να συμμετεχουν στα προγραμματα στειρωσης που προβλεπονται απο το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης και τροφιμων,δειχνοντας ετσι καλ θεληση.Αξιζει τον κοπο?
Μια μικρη ερευνα στο διαδικτυο,επιβεβαιωνει αυτα που ισχυριζονται οι φιλοζωικοι συλλογοι,οτι το προβλημα των αδεσποτων ζωων στην κρητη,οπως και σε ολη τη χωρα,μονο αρνητικη εικονα δημιουργει.Ιδου μερικα αποσπασματα απο τις μαρτυριες των τουριστων που θελουμε και φετος να προσελκυσουμε.Εσεις θα επιλεγατε αυτη τη χωρα για τις διακοπες σας?

"Oδηγησαμε μεχρι την Ελλαδα οπου σκοπευαμε να ταξιδεψουμε για ενα μηνα,οταν,περνωντας τα συνορα συναντησαμε το πρωτο αδεσποτο,χωρις να συνειδητοποιησουμε εκεινη την στιγμη οτι ηταν το πρωτο απο τα εκατονταδες ποθ θα βλεπαμε στις διακοπες μας.περασαμε δεκα μερες των διακοπων μας στην κρητη κι εκει ειδαμε τρομακτικη αδιαφορια για τα ζωα...δεκαδες πεινασμενα αδεσποτα σκυλια και γατες που ικετευαν για αποφαγια,"φηλακες"αλυσοδεμενοι σε σκουριασμενα βαρελια η σε δεντρα (τις περισσοτερες φορες δεν υπηρχε καν κατι για να φυλαξουν)για να μην αναφερουμε τους νεκρους σκυλους και γατες στο δρομο,γαιδουρια και μουλαρια δεμενα σε χωραφια χωρις τροφη και νερο,συχνα χωρις να μπορουνε να κουνηθουν.τρομοκρατηθηκαμε απο αυτο το απαισιο θεαμα,αλλα αυτο που ηταν ακομα χειροτερο,ηταν οτι δεν μπορουσαμε να βοηθησουμε τα ζωα,η τουλαχιστον δε ξεραμε πως.κανεις δεν φαινοταν να ενδιαφερεται να ακουσει και μαλιστα γελουσαν μαζι μας".
Vesna jones,ιδρυτικο μελος του Greek Animal Rescue

"θελω να παω διακοπες σε μια χωρα που να φερεται καλα στα ζωα.Για παραδειγμα δεν θελω να παω στην ισπανια,και μισησα την Ελλαδα εξαιτιας ολων των αδεσποτων και της ελλειψης φροντιδας τους(μερικα χρονια πριν,εχει αλλαξει?)"
Απαντησεις yahoo,uk & ireland

"Ολα τα ζωντανα πλασματα εχουν το δικαιωμα να ζουν μια αξιοπρεπη ζωη.Εμεις οι ανθρωποι δεν μπορουμε να τους αρνηθουμε αυτο το δικαιωμα.αυτη η βαρβαροτητα εναντιων ανυπερασπιστων σκυλιων ειναι ανηκουστη τον 21ο αιωνα"
"Ειναι λυπηρο.Εχω καταγωγη απο Ελλαδα και παντα ηθελα να την επισκεφτω,αλλα οχι αφου ειδα πως φερονται στα ζωα εκει.Νομιζω οτι αν εβλεπα αυτα τα ζωα ,δεν θα ηταν διακοπες,θα ηταν απαισια.Δεν θα επισκεφτω την Ελλαδα οσο τα ζωα υποφερουν ετσι"
Σχολια για την δημοσιευση φωτογραφιων κακοποιημενων ζωων στην Ελλαδα στην ιστοσελιδα της οργανωσης PETA

"Ελλαδα και ζωα-τι συμβαινει?καλη ερωτηση!Ειναι πολυ λυπηρο οτι στν Ελλαδα μεταχειριζονται ασχημα τα ζωα,Υπαρχουν παντου σκυλια κλειδωμενα σε μπαλκονια,ταρατσες,μεσα στη ζεστη,ζωα που δηλητηριαζονται.τραυματιζονται απο οδηγους που τα αφηνουν να πεθανουν κτλ.Βεβαια δεν ισχυει το ιδιο για ολους τους Ελληνες,αλλα για ενα τρομακτικο ποσοστο.Δεν υπαρχει πραγματικη εξηγηση.Ειναι θεμα ελλειψης σεβασμου και εκπαιδευσης.οτιδηποτε αλλο ειναι απλως κακη δικαιολογια.Υπαρχουν καποιες οργανωσεις στην Ελλαδα που κανουν οτι καλυτερο μπορουν για να βελτιωσουν την κατασταση".
Διαδικτυακος οδηγος για την κρητη-συχνες ερωτησεις http://www.in2greece.com/english/factstrivia/facts/faq.htm

"Οταν η Diane Aldan και ο συζυγος της επισκεφτηκαν την Ελλαδα για τον μηνα του μελιτος,αγαπησαν τη χωρα τοσο πολυ που εγινε ενας απο τους αγαπημενους τους προορισμους.Για την  diane ομως η χαρα εξαφανιστηκε μπροστα στη θεα αμετρητων αδεσποτων ζωων,πολλα απο τα οποια ηταν αρρωστα,τραυματισμενα,η υποσιτισμενα.Βρισκονταν παντου και χρειαζονταν απεγνωσμενα βοηθεια"
www.garcanada.bizland.com

Μια φορα με δαγκωσε ενας αδεσποτος σκυλος.βρισκομουν στα Εξαρχεια και για καποιο λογο ενας απο του σκυλους της πλατειας αποφασισε οτι δεν του αρεσα...
Διαδικτυακος οδηγος για την Ελλαδα http://www.athensguide.com/straydogs

"Πολλα απο τα προβληματα που αντιμετωπιζουν τα ζωα στην Ελλαδα ειναι παγκοσμιου χαρακτηρα-κακοποιηση,αδιαφορια,απανθρωπες μεθοδοι κτηνοτροφιας και σφαγης,εγκαταλειψη-αλλα οι παραδοσιακες αντιληψεις και η ελλειψη κρατικης μεριμνας εχουν δημιουργησει καταστασεις κρισης στην Ελλαδα
oι τουριστες συχνα ταιζουν αδεσποτες γατες,αλλα μετα το τελος της σεζον τα ζωα πρεπει να τραφουν μονα τους"
Ηλεκτρονικη εγκυκλοπαιδεια Britannica
http://advocacy.britannica.com/blog/advocacy/2008/12/the-pligt-of-the-feral-catw-of-greece-2/

Αποσυνδεδεμένος tsorts

• New Kid in The Block
  • **
Απ: ΕΠΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑ
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 09, 2009, 09:00:46 πμ »
Ε δεν παιζεστε με τιποτα...

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 09, 2009, 11:37:30 πμ »
το θέμα είναι μεγάλο και δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται μια χώρα στο γενικότερο σύνολό της. Στις πιο προκομένες χώρες τις Ευρώπης μπορεί να μην διατηρούν το αίσχος των αδέσποτων αλλά οι κτηνοτροφικές τους μονάδες είναι πολύ περισσότερες από αυτές της Ελλάδας. Και μιλάμε για μαζικά εργοστάσια εγλεισμού βασανισμού και θανάτωσης! Το οτι ο κόσμος δεν τα βλέπει στο δρόμο, δεν αλλάζει την ουσία!!!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 09, 2009, 12:28:21 μμ »
Έχεις δίκιο psyhunterson, όμως το θέμα δεν έιναι πώς "να βγει λάδι" η Ελλάδα. Πρέπει να καταγγέλονται οι αθλιότητες στη χώρα μας. Και δυστυχώς στο θέμα των αδεσπότων είναι πολύ μεγάλη η αθλιότητα.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε το τι γίνεται στις άλλες χώρες, και να αποπροσανατολιζόμαστε από το πρόβλημα στην Ελλάδα. Φυσικά θα καταγγείλουμε κι εκεί οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή μας, ή μας υποδείξουν οι αντίστοιχοι φορείς και πολίτες των άλλων κρατών.

Δεν θεωρώ πάντως ότι είναι κακό για τη χώρα να δώσουμε σημασία σε αυτό το θέμα, όχι για να συκοφαντήσουμε μια χώρα, αλλά ως απαραίτητο βήμα προς τη λύση του προβλήματος.

...Για μένα πάντως τα κράτη είναι το ίδιο παντού. Δεν νιώθω να θίγομαι προσωπικά όταν καταγγέλεται η "Ελλάδα", γιατί δεν νιώθω ταυτισμένη με αυτήν. Το ότι γεννήθηκα σε αυτήν εδώ τη γη και όχι σε μία άλλη, σημαίνει πράγματα για μένα, όχι όμως αυτά που θέλουν να μου "φορέσουν" οι πάνω για να χειραγωγούν. Η Ελλάδα ως "κράτος", δε μου λέει κάτι. (Ούτε και ως έθνος.)

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 09, 2009, 02:54:18 μμ »
Δεν το βλέπω "πατριωτικά" το θέμα, απλά δεν πιστεύω οτι ένα κουλό (άντε και πολλά) μπορεί να χαρακτηρίσει όλη τη χώρα ως μαύρη και άραχνη. Ναι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στο θέμα των αδέσποτων (και όχι μόνο), η Ισπανία στο βάναυσο σκοτωμό ταύρων, οι βόρειες χώρες πρωτοστατούν στον βασανισμό των ζώων φάρμας για την τεράστια παραγωγή γάλακτος και ούτω καθεξής. Ωστόσο δεν λέμε οτι δεν θα πάμε σ'αυτές τις χώρες γιατί οι κοινωνίες τους φέρονται με τέτοιο τρόπο στα ζώα. Μακάρι να βρισκότανε λύση για όλα, απλά στα αδέσποτα κάποιοι ξένοι δήθεν φιλόζωοι παθαίνουν υστερία μόνο και μόνο επειδή τα βλέπουν σκοτωμένα μπροστά στα μούτρα τους και τυχαίνει να είναι χαριτωμένα σκυλιά ή γατιά. Για τα ζώα φάρμας που τρώνε στο μπέργκερ τους χεστήκανε. Το οτι δεν έχουν αδέσποτα να σκοτώνονται στους δρόμους (όπως εδώ) είναι κάτι πολύ καλό. Δεν είναι όμως καλύτεροι στο σύνολο όσο αναφορά τη βίγγαν ιδεολογία. Μήπως να κάνουμε οι βίγγανς της μιας χώρας μποϋκοτάζ στις άλλες? Σορρυ κιόλας αλλά είναι γελείο να λένε κάποιοι οτι δεν πάω στην Ελλάδα για τα αδέσποτα. Σε άλλες χώρες (ή στη δικιά τους) που γίνονται ένα σωρό γιατί πάνε δηλαδή? Ευαισθησία με δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι αυτό. Επαναλαμβάνω οτι δεν μιλάω σαν πατριώτης. Ψιλοχέστηκα για τους ξένους αν έρθουν στην Ελλάδα ούτως ή άλλως. Απλά κράζω το σκεπτικό
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 09, 2009, 03:04:21 μμ »
Ναι βρε psyhunterson, αλλά γιατί να κάνουμε συγκρίσεις? Να τους κράξουμε όλους.
Και νομίζω ότι κάνουν και σε άλλες χώρες μποϋκοτάζ, στην Ισπανία για τις ταυρομαχίες, και στην Τουρκία για θέματα βαναυσότητας, για να μην πω για την Κίνα. Να σου πω, προσωπικά δεν νομίζω ότι βγαίνει και τίποτα με το συγκεκριμένο μποϋκοτάζ, γιατί και πόσοι θα το κάνουν πραγματικά ώστε να έχει αποτέλεσμα, αλλά είναι ένας τρόπος να καταγγελθεί, να ακουστεί περισσότερο, για awareness.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 09, 2009, 05:47:21 μμ »
Ναι να μας καταδικάζουν οι ξένοι για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νοιάζονται. Και αν νοιάζονται, εμείς με τη σειρά μας θα συμφωνήσουμε με την καταδίκη και θα τους εντοπίσουμε ότι κι αυτοί δεν πάνε πίσω. Όχι για να απαλλαγούμε από την καταδίκη όμως, όχι για να τους κάνουμε να σωπάσουν, αλλά για να νοιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο και περισσότεροι.  Είναι λάθος να αρνηθούμε την κατηγορία τους λέγοντάς τους ότι το ίδιο κάνουν κι αυτοί. Μας ενδιαφέρει να ενδιαφέρονται, και θα τα βρούμε. Μακάρι να μας κατηγορήσουν όσο γίνεται περισσότεροι, αυτό θα σημαίνει συμμαχία.

Αποσυνδεδεμένος nicky

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 09, 2009, 07:19:58 μμ »
Δεν το βλέπω "πατριωτικά" το θέμα, απλά δεν πιστεύω οτι ένα κουλό (άντε και πολλά) μπορεί να χαρακτηρίσει όλη τη χώρα ως μαύρη και άραχνη. Ναι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στο θέμα των αδέσποτων (και όχι μόνο), η Ισπανία στο βάναυσο σκοτωμό ταύρων, οι βόρειες χώρες πρωτοστατούν στον βασανισμό των ζώων φάρμας για την τεράστια παραγωγή γάλακτος και ούτω καθεξής. Ωστόσο δεν λέμε οτι δεν θα πάμε σ'αυτές τις χώρες γιατί οι κοινωνίες τους φέρονται με τέτοιο τρόπο στα ζώα. Μακάρι να βρισκότανε λύση για όλα, απλά στα αδέσποτα κάποιοι ξένοι δήθεν φιλόζωοι παθαίνουν υστερία μόνο και μόνο επειδή τα βλέπουν σκοτωμένα μπροστά στα μούτρα τους και τυχαίνει να είναι χαριτωμένα σκυλιά ή γατιά. Για τα ζώα φάρμας που τρώνε στο μπέργκερ τους χεστήκανε. Το οτι δεν έχουν αδέσποτα να σκοτώνονται στους δρόμους (όπως εδώ) είναι κάτι πολύ καλό. Δεν είναι όμως καλύτεροι στο σύνολο όσο αναφορά τη βίγγαν ιδεολογία. Μήπως να κάνουμε οι βίγγανς της μιας χώρας μποϋκοτάζ στις άλλες? Σορρυ κιόλας αλλά είναι γελείο να λένε κάποιοι οτι δεν πάω στην Ελλάδα για τα αδέσποτα. Σε άλλες χώρες (ή στη δικιά τους) που γίνονται ένα σωρό γιατί πάνε δηλαδή? Ευαισθησία με δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι αυτό. Επαναλαμβάνω οτι δεν μιλάω σαν πατριώτης. Ψιλοχέστηκα για τους ξένους αν έρθουν στην Ελλάδα ούτως ή άλλως. Απλά κράζω το σκεπτικό
Παντως εγω που αγαπω τα αδεσποτα εχω σταματησει να πηγαινω σε μερη που τα κακοποιουν.Δε θα πηγαινα για παραδειγμα ποτε στην Κρητη η στα διαφορα χωρια κι αποφευγω γενικα την ιδεα να ταξιδεψω σε ομορφα μερη που ομως ο πολιτισμος τους δε μου επιτρεπει να ζησω ακομη και τη μιζερια τους.Εννοω οτι δε θα πηγαινα με τιποτα στη Κινα η στην Ινδια να δω ζωα σκελετωμενα η και ανθρωπους που πεινουν.Προτημω το "ταξιδι μου" να ειναι στα ορια τα δικα μου ωστε να μπορω να παρεμβω στην αθλιωτητα και να βοηθησω που σημαινει οτι μπορω να το κανω μονο στο κοντινο περιβαλλον μου και γι'αυτο ταξιδευω σπανια.Με λενε περιεργη αλλα δε με νιαζει.Τα ταξιδια ειναι κατι πολυ σχετικο για τον καθενα μας.Νομιζω πως ειναι παντως πολλοι που δε ταξιδευουν πια σε τοπους που υπαρχουν βαρβαροτητες και τους μποϋκοταρουν

Αποσυνδεδεμένος socratis

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 10, 2009, 12:09:12 πμ »
παιδια δε μπορω να πω οτι η κατασταση στην Ελλαδα ειναι τελειως καφριλα,ειδικα η συμπεριφορα των νεων ανθρωπων προς τα ζωα εχει αλλαξει και αυτο ειναι θετικο.
ομως θα ηθελα να πω καποιες προσωπικες μου εμπειριες σε σχεση με το θεμα.τις περισσοτερες φορες που πηγενω στη θαλασσα παιρνω και τα σκυλια μου μαζι,ενω φροντιζω να ειμαι σε ολα ενταξει(μακρυα απο παιδια και οικογενειες,περνω  σακουλες μαζι για να μαζεψω τα περιτωματα,τα σκυλια δεμενα),δεν θυμαμαι να υπηρξε εστω και μια φορα που να μην τσακωθηκα με καποιον οικογενειαχη ελληναρα η ελληνιδα επειδη τους ενοχλησε η θεα των σκυλιων στη παραλια η στη θαλασσα,θεωρω οτι και τα σκυλια εχουν δικαιωμα να κολυμπησουν,τα οποια παρεπιπτωντος δεν κατουρανε μεσα στη θαλασσα ενω οι ανθρωποι το κανουν.Αντιθετα δε θυμαμαι ουτε ενα στραβο βλεμμα απο τουριστα,το αντιθετο μαλιστα, μου εχει τυχει μικρα παιδια ξενων να ερχοντε να παιξουν με τα σκυλια η και να κολυμπησουν μαζι τους.
Λογω της δουλειας μου,ερχομαι καθε καλοκαιρι σε επαφη με πολλους ξενους και πανω στην κουβεντα τους λεω οτι ειμαι χορτοφαγος,ουτε ειρωνιες,ουτε χαζες ερωτησεις,στη γνωριμια που ειχα με μια παρεα ιταλων(δεν ειμαστε ουτε ρατσα ουτε φατσα,ευτυχως για αυτους δυστυχως για εμας),δε θα ξεχασω τη στιγμη που πηγαν και μου φεραν κερασμα μια σακουλα φρουτα,σεβομενοι τις διατροφικες μου επιλογες.Τωρα ενταξη περιτο να σας πω τι αντιμετωπιζω οταν λεω σε ελληνες οτι ειμαι χορτοφαγος.
Τελος υπαρχουν πολλοι ξενοι που εχουν αγορασει γη και μενουν μονιμα πλεον στη κρητη,εαν βρεθητε ποτε στην παραλια της Γεωργιουπολης το πρωι,θα δειτε ενα ζευγαρη ηλικιωμενων αγγλων με τα σκυλια τους,κρατανε και δυο σακουλες μαζι τους,η μια σακουλα εχει τροφη για τα αδεσποτα και στην αλλη μαζευουν στην διαρκεια του πρωινου τους περιπατου τα σκουπιδια που αφηνουν στην παραλια οι ομοεθνεις μας.
Βεβαια σαφως και υπαρχουν φωτεινες εξαιρεσεις,οπως του κυριου Γιαννη απο τον καβρο Αποκορωνου που αν και αναπηρος μαζευει αδεσποτα και τα περιθαλπει,τον ανθρωπο αυτο των ξερουν αρκετοι ξενοι και μπορω να σας πω οτι χαρη σε αυτον πολλοι ξενοι ερχοντε ξανα και ξανα στην Ελλαδα.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 10, 2009, 03:11:59 μμ »
Έτσι είναι Σωκράτη, συμφωνώ, δεν είναι ισοπεδωμένα όλα. Κι εγώ νομίζω ότι αλλάζει η συμπεριφορά των ανθρώπων θετικά. Ίσως αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι μία συλλογική οικολογική συνείδηση που υπάρχει περισσότερο σε άλλες χώρες, και σίγουρα η παιδεία! Και η κρατική μέριμνα και υποδομή.  :-\

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 10, 2009, 04:18:00 μμ »
Έτσι είναι Σωκράτη, συμφωνώ, δεν είναι ισοπεδωμένα όλα. Κι εγώ νομίζω ότι αλλάζει η συμπεριφορά των ανθρώπων θετικά. Ίσως αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι μία συλλογική οικολογική συνείδηση που υπάρχει περισσότερο σε άλλες χώρες, και σίγουρα η παιδεία! Και η κρατική μέριμνα και υποδομή.  :-\

Ναι, όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε αυτά τα λίγα μας λείπουν μόνο.
aliena, μας γέμισες αισιοδοξία.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact