Αυτές τις σκέψεις έκανα κι εγώ από μόνη μου αυτές τις μέρες, λόγω μιας κουβέντας που είχα με μια φίλη, η οποία το θεωρεί πολύ άσχημο να ταΐζει κάποιος βίγκαν τροφή, το σαρκοφάγο γατάκι.
Δε διαφωνώ, οτι η γάτα είναι σαρκοφάγο ζώο, και πρέπει να τρέφεται με την κατάλληλη τροφή. Όμως... να τρέφεται μόνη της, όχι να την ταΐζουν. Δηλαδή, μια που μιλαμε για φύση, είναι φυσικό να πηγαίνω εγώ στο σμ να αγοράζω κρέας, να το μαγειρεύω, για να το φάει η γάτα μου? Αν δεν υπήρχε σ/μ θα έπρεπε επίσης να σφάξω το μοσχάρι με το οποίο θα τάιζα το γατί μου. Θα το έκανα? Όχι βέβαια. Οπότε? Είναι φυσικό οι γάτες και οι σκύλοι να ζουν μέσα στο σπίτι μας, και να εξαρτάται από μας η τροφή τους? Όχι. Αλλά τι κάνουμε, τις αφήνουμε να πεθάνουν απ'την πείνα? Σίγουρα όχι. Τα ταΐζουμε κρέας? αυτό εξαρτάται απ'τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου. Δε θα κατηγορήσω και δε μπορώ να κρίνω ούτε το χορτοφάγο που αγοράζει κρέας για το γάτο του, γιατί θεωρεί οτι είναι κατάλληλη τροφή, ούτε το χορτοφάγο που ταΐζει χορτοφαγική τροφή το γάτο του, γιατί δεν πάει το χέρι του να αγοράσει κρέας. Είναι απόλυτα σεβαστό. Τώρα τι είναι το φυσικό, έτσι όπως τα'χουμε κάνει μαντάρα, άντε να βγάλεις άκρη. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο.
Συμφωνώ δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε όταν κυνηγάει ο γάτος μας. Συμφωνώ απόλυτα.
Απ'την άλλη όταν τον είδα έτοιμο να σκοτώσει τη σαυρούλα, μ'έπιασε η καρδιά μου. Όπως είναι στη φύση του να κυνηγάει, έτσι είναι και στη δική μου να σώζω, όποτε μπορώ, ακόμα κι αν μερικές φορές είναι λάθος.