Επιτέλους, μού 'κατσε (είχα επιφοίτηση). Τύφλα νά' χει ο Παρλιάρος, που πουλά τα 50γρ 10 ευρώ!
Υλικά
Φουντούκια άψητα-ανάλατα (με το φλοιό ή αποφλοιωμένα)
Ηλιέλαιο
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
Γάλα αμυγδάλου σκόνη
Κακάο
Νερό
Εργαλεία
Μούλτι
Εκτέλεση
Βάζετε μερικά φουντούκια στο μούλτι, να καλυφθεί ο πάτος.
Χτυπάτε να γίνουν σκόνη.
Ρίχνετε μία κουταλιά ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης, λίγο ελαιόλαδο, λίγο ηλιέλαιο, και χτυπάτε μία δόση. Θα πρέπει να προσθέσετε λίγο νερό (αν δεν χρειάζεται, τότε έπεσε πολύ λάδι - αυξήστε τα φουντούκια μέχρι να μην μπορεί να χτυπηθεί χωρίς προσθήκη νερού).
Προσθέτετε κακάο (περ. 1 κ.σ.), γάλα αμυγδάλου σκόνη, λίγο νερό ακόμα και ξαναχτυπάτε.
Με το νερό προσαρμόζετε το μείγμα για να έρθει στην πυκνότητα που σας αρέσει. Εγώ το έκανα αρκετά υγρό.
Διατηρείται εκτός ψυγείου, σε κλειστό σκεύος.
;D ;D ;D
Σημείωση.
Φυσικά, αντί για γάλα αμυγδάλου σκόνη + νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό (υγρό) γάλα. Όμως η χρήση σκόνης δημιουργεί λιγότερα σκουπίδια.