Veggie Wedgie, ήρθε και η δική μου ώρα να σε ευχαριστήσω!!
Την έφτιαξα, είναι (χμ.. ήταν) υπέροχη και πραγματικά δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για τη χαρά που μου έδωσες. Παλιά μου άρεσε υπερβολικά η μπουγάτσα. Με κρέμα κυρίως.
Αυτό που θυμάμαι από τα χρόνια που έτρωγα, είναι ότι το φύλλο ήταν λίγο πιο χοντρό (και είχε λιγότερες στρώσεις μάλλον). Αλλά αυτό είναι εντελώς λεπτομέρεια - θα δοκιμάσω και άλλα φυλλα, ή και θα φτιάξω μόνη μου φύλλο κάποια στιγμή.
Λοιπόν, επί του πρακτέου, τώρα.
Δεν έβαλα αμυγδαλοβούτυρο. Έφτιαξα μόνη μου στο μούλτι βούτυρο από cashews, με τον εξής τρόπο.
Έριξα 100γρ κάσιους στεγνά στο μούλτι, και χτύπησα έως να γίνουν σκόνη. Μετά προσέθεσα λίγο ελαιόλαδο (περ. μία κουταλιά σούπας;) και συνέχισα να χτυπάω στο μούλτι, ανοίγοντας το μούλτι κάθε λίγο και ανακατεύοντας το μείγμα. Θέλει υπομονή, δηλαδή άνοιξα το μούλτι 10-15 φορές αφού χτυπούσα 4-5 δευτερόλεπτα κάθε φορά, ανακάτευα, και ξανά μανά. Συνολικά πρέπει να προσέθεσα 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Σε κάποια φάση έγινε ένα θαύμα! Το μείγμα άρχισε να γίνεται πιο υγρό και να τριγυρνάει στο μούλτι αντί να κολλάει στα τοιχώματα. Έγινε κάτι σαν βούτυρο!! Το χτύπησα λίγο ακόμα, για να χαρώ την αίσθηση περισσότερο, παρά γιατί χρειαζόταν, και μετά το έριξα στο υγρό μείγμα. Delicious! Βγήκε 4 γεμάτες κουταλιές σούπας.
και στη μισή τιμή!!. 1 κιλό κάσιους κάνουν 21 ευρώ, ενώ το βούτυρο αμυγδάλου κάνει 40κάτι ευρώ!
Σε ευχαριστώ πολύ αλλη μια φορά!!