εμ....το καμούτ έχει γλουτένη!!! είναι wheat-free άλλα όχι gluten-free.
το αλευρι καμουτ που εχω εγω σαφως και γραφει gluten-free γιαυτό και το ανέφερα!οσες φορές το εχω βαλει σε ζυμες δεν φουσκώνει καθόλου και ειναι σχετικά σκληρό
To kamut είναι είδος από σιτάρι, και σίγουρα θα περιέχει κάποιο ποσοστό γλουτένης. Όχι αρκετό για να φουσκώσει ζύμη με μαγιά, αλλά δεν θα το πρότεινα για δίαιτα χωρίς καθόλου γλουτένη! Έχω δει και εγώ ετικέττες και για προϊόντα από ζέα (δίκοκκο σιτάρι) που αναφέρουν ότι δεν περιέχει γλουτένη, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Χαμηλότερα ποσοστά γλουτένης από το κανονικό σιτάρι (triticum aestivum), ναι, αλλά όχι καθόλου.
Στην τελική, βεβαίως, πρόκειται για την δική σου υγεία και σώμα, οπότε η απόφαση είναι δική σου. Προσωπικώς, πάντως, αν όντως πάσχεις από κοιλιοκάκη, θα σου πρότεινα να αποφεύγεις και το σιτάρι και τα διάφορα είδη του (καμούτ, σπελτ, δίκοκκο και μονόκοκκο σιτάρι).
