χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Υιοθετείστε ζώο, μην Αγοράζετε!  (Αναγνώστηκε 10282 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

aliena

• Επισκέπτης
Απ: Υιοθετείστε ζώο, μην Αγοράζετε!
« Απάντηση #45 στις: Ιανουάριος 30, 2009, 02:58:40 πμ »
Το γκρουπ που έχω φτιάξει στο φέισμπουκ για αυτόν το σκοπό:
http://www.facebook.com/group.php?gid=21242298739

Αν θέλετε, όποιοι είστε στο φέισμπουκ, μπορείτε να συμμετέχετε στις συζητήσεις στο discussion board. Μόλις έφτιαξα το θέμα για σχολιασμό του κειμένου που θίγει το ζήτημα των στειρώσεων, και των ζώων ως "κατοικιδίων" κλπ.

Θα ήθελα όμως να βοηθήσετε όσοι μπορείτε να γίνουν κι άλλα θέματα, όπως για τη διατροφή των κατοικιδίων, ή για το παράλογο να συμπονάμε μόνο τα γατάκια και σκυλάκια κι όχι τα υπόλοιπα ζώα... Νομίζω είναι καλή περίπτωση να μπουν ορισμένα τέτοια θέματα, μιας και το γκρουπ απευθύνεται σε "φιλόζωους"  >:D

Και φυσικά ό,τι άλλη ιδέα και πρόταση έχετε.

Επίσης όποιος ενδιαφέρεται να μπει και admin, πείτε μου για να μπουν κι άλλοι admin.  :)

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Ιανουάριος 30, 2009, 12:23:32 μμ »
Θα ήθελα να βοηθήσετε όσοι μπορείτε να γίνουν κι άλλα θέματα, όπως για τη διατροφή των κατοικιδίων, ή για το παράλογο να συμπονάμε μόνο τα γατάκια και σκυλάκια κι όχι τα υπόλοιπα ζώα... Νομίζω είναι καλή περίπτωση να μπουν ορισμένα τέτοια θέματα, μιας και το γκρουπ απευθύνεται σε "φιλόζωους"  >:D

Και φυσικά ό,τι άλλη ιδέα και πρόταση έχετε.

Αν πάρει κάποιος πρωτοβουλία να ξεκινήσει θέμα, θα είναι καλό να υπάρχει και μία στοιχειώδης μετάφραση στα αγγλικά, και ειδικά στον τίτλο καλό είναι να φαίνεται και στα αγγλικά ποιο είναι το θέμα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και όσοι δε διαβάζουν ελληνικά.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουάριος 02, 2009, 10:22:31 μμ »
(H απάντησή μου έρχεται από άλλο thread, αλλά νομίζω ότι εδώ ταιριάζει καλύτερα)

το κουνέλι μου ήταν το τελευταίο ζώο που αγόρασα από πετ σοπ. Αποφάσισα να μην ξανα-αγοράσω ζώα, αλλά να περιθάλπτω αυτά που βρίσκω ή αυτά που μου φέρνουν. Μιας που όρεξη, προθυμία και χώρος υπάρχουν και ο χρόνος βρίσκεται.

LiZaArD...

Κι εμένα το τελευταίο ζωάκι που είχα στο σπίτι ήταν κουνελάκι.

Έζησε δύο χρόνια μόνο λόγω μιας εκφυλιστικής ασθένειας (που έχουν σχεδόν όλα αυτά που τα ζευγαρώνουν και τα πουλάνε για πετ -όπως έμαθα αργότερα) με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ένα πίσω δόντι του και να μην μπορεί να φάει.

Ήταν εποχή δεκαπενταύγουστος όταν αρρώστησε και δεν μπορούσα ούτε κτηνίατρο να του βρω. Κι όλοι δέχονταν μόνο γατάκια και σκυλάκια, κανείς δεν ήξερε για κουνέλι. Βρήκα έναν, αλλά ήταν τόσο άγαρμπος που φρίκαρα και πήρα το κουνέλι κι άρχισα να τρέχω πανικόβλητη.

Πήρα συμβουλή από φίλο κτηνίατρο, του έδωσα ό,τι μου είπε, φάρμακα, αντιβιώσεις, αλλά δεν έγινε καλά. Μέχρι που ήρθε κιόλας αυτός ο φίλος κτηνίατρος στο σπίτι να το δει. Μου είπε πως "ούτε πρίγκιπας δε ζει έτσι όπως είχα εγώ το κουνελάκι", αλλά εγώ έβλεπα μόνο ένα πολύ δυστυχισμένο πλάσμα που υπέφερε.

Τα τελευταία βράδια του, όταν έβγαζα το κλουβί στο μπαλκόνι, κοιμόμουν κι εγώ στο μπαλκόνι δίπλα στο κλουβί, ήμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Και στο δωμάτιό μου που το είχα, πάλι κοιμόμουν στο πάτωμα δίπλα του. Μα τι να την κάνει αυτού του είδους την αγάπη? Ελευθερία ήθελε, κι άλλα κουνελάκια στη φύση, στο περιβάλλον του, να χοροπηδάει, να τρέχει.

Νιώθω πάρα πολλές τύψεις για όλο αυτό, και ελπίζω μόνο να με συγχωρήσει εκεί που βρίσκεται.

Και επιτέλους να γίνει κάτι για το εμπόριο και για τα άθλια πετ σοπ της Αθηνάς.

Συγγνώμη αν ήταν πολύ εκτός θέματος η εξομολόγηση. Έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε, αλλά το έχω βάρος στην ψυχή μου, και το σκέφτομαι πάντα, κι ελπίζω να με συγχωρήσει.

Και θεωρώ τα πετ σοπ ό,τι πιο θλιβερό, και το εμπόριο των ζώων για πετ, ό,τι πιο απεχθές και ανήθικο, και πρέπει να σταματήσει.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουάριος 02, 2009, 11:27:45 μμ »
Αυτό που έκανες, να μένεις δίπλα του και να του συμπαραστέκεσαι είναι κάτι το εξαιρετικό. Γιατί τα ζώα νιώθουν και είναι συμαντικό να σε νιώθουν δίπλα τους.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εγώ νιώθω τύψεις που έχω τον μικρό μέσα στο σπίτι, πολλές φορές τον αφήνω ελεύθερο, τον πηγαίνω στην εξοχή αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο. Αυτό που λες για τους κτηνίατρους είναι αλήθεια. Αν τους πας κάτι διαφορετικό από σκύλο ή γάτα σοκάρονται και πολλοί δεν ξέρουν. Βρήκα όμως έναν (πιο μακρυά μεν αλλά καλος δε) που όσες φορές αρρώστησε ο μικρός τον έκανε καλά. Αν ενδιαφέρεται κάποιος, είναι στον Κορυδαλλό και σε pm θα δώσω περισσότερα στοιχεία. Ο δικός μου, ο τωρινός βγήκε αλλεργικός στα λαχανικά.... Ω ναι.. κουνέλι αλλεργικό στα λαχανικά. Αλλά ίσως να ήταν κάποιο φυτοφάρμακο που δεν έφυγε με το πλήσυμο... του δίνω μόνο χορταρικά απ τον κήπο μου και βασικά, τον αφήνω να μου τρώει ό,τι θέλει απ τον κήπο =Ρ.
Όσο για τα πετ σοπ της Αθήνας.. ω έχω πολύ πλιατσικολογικές προσεγγίσεις για αυτά... =Ρ οπότε δεν το συζητώ...
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Μάρτιος 11, 2009, 11:04:17 μμ »
Εχτές είδα comment σε wall φιλοζωικού γκρουπ, που ζητούσε "θηλυκό κόκερ για ζευγάρωμα". Έγραψα το παρακάτω, όσο πιο ευγενικά μπορούσα, στο discussion board:
http://www.facebook.com/topic.php?uid=49210969787&topic=8388&ref=mf

και comment στο wall:
http://www.facebook.com/topic.php?uid=49210969787&topic=8388&ref=mf#/group.php?gid=49210969787
Δε μου έχουν απαντήσει σε τίποτα από αυτά, και αν συνεχίσουν να μη μου απαντούν σε αυτό που τους ρώτησα στο wall, θα φύγω από το γκρουπ.

Για τους γνωστούς λόγους που περιέγραψα σε άλλο thread για την προειδοποίηση που μου έκαναν για σπαμ, δεν μπορώ να προωθήσω περισσότερο ούτε αυτό το θέμα. Αν έχει κανείς την ευγενή καλοσύνη να κάνει copypaste και να προωθήσει και σε άλλα φιλοζωικά γκρουπ (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου: http://www.facebook.com/topic.php?uid=21242298739&topic=10143#/group.php?gid=21242298739), ή όπου αλλού, ας το κάνει...

Αποσυνδεδεμένος Touloumbaki

• Sr. Member
  • Σκέψου θετικά! Δράσε θετικά!
« Απάντηση #50 στις: Μάρτιος 14, 2009, 06:10:48 μμ »
... αλλά  μπορείς να μπεις με την πρόθεση να σώσεις ένα ζωντανό από κει μέσα προσφέροντάς του καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, απλά αγοράζοντάς το...  Είναι λίγο εσωτερικό...

Όχι ψυχ, με αυτό τον τρόπο, καταστρέφεις τη ζωή ενός άλλου ζώου, το οποίο θα πάρει τη θέση του!
Δεν είναι λύση αυτή. Τα πετ-σοπ λειτουργούν εφόσον εμείς συνεχίζουμε να αγοράζουμε! Τα ζώα σφάζονται διότι κάποιοι συνεχίζουν να τρώνε κρέας! Αν κανείς δεν έτρωγε κρέας δεν θα συνεχίζονταν να σφάζονται ζώα! Αν κανείς δεν αγόραζε ζώα από τα πετ σόπ και καλά με τη λογική ότι τα σώζει, δεν θα φυλακίζονταν σε τέτοιες κλούβες!
Δεν είναι λογική αυτή..  :-\
Η κάθε επιχείρηση οφείλει την ύπαρξή της στην κατανάλωση. Αν δεν υπάρχει κατανάλωση δεν υπάρχει επιχείρηση. Αν σταματήσουν οι αγορές ζώων από πετ-σοπ θα σταματήσει και η ύπαρξή τους.

Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Μιλάω από προσωπική μου πείρα!! Η σκυλίτσα μου είναι από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Μαρκόπουλο. Οταν πήγα να την υιοθετήσω σας πληροφορώ ότι κατάλαβα και ένιωσα στο πετσί μου το τι στερούνται αυτά τα ζωάκια τα εγκαταλελειμένα επειδή καποιος θέλει σκύλο ράτσας!! Πήραμε μόνον την φρουφρού μου από εκεί, αλλά ευχήθηκα να είχα αγρόκτημα για να μπορώ να πάρω τουλάχιστον δέκα!!!! Εφυγα με σφυγμένη τη καρδιά για τα σκυλάκια που άφηνα πίσω.....Ενας αλλος καημός μου είναι τα ζωάκια που τα αγοράζουν και τα έχουν σε κλουβί ακόμα και στα σπίτια (πουλάκια, σκιουράκια, κουνελάκια, ψάρι σε γυάλα.....) Αν θες πουλιά ταισε τα στον δρόμο δεν χρειάζεται να φυλακίζει κανένα ζωντανό.....για να το χαίρεσαι!!!!! Λατρεύω και τα χελωνάκια αν όμως δεν έχω κηπο ή κτήμα γιατί να βασανίσω ένα ζώο; Πάντως για όποιον θέλει το συνιστώ......Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στον Μαρκοπουλο!!!! Η φρουφρού μου έχει δώσει νόημα στην ζωή μου και μόλις μπορέσω θα ξαναπάω και για ένα άλλο ζωάκι ακόμα!!!
Τα ζώα είναι οι φίλοι μου και όχι η τροφή μου
Αγαπάω τον πλανήτη μου, νοιάζομαι για την γή μου!!!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #51 στις: Μάρτιος 14, 2009, 07:09:56 μμ »
Μπράβο Τουλουμπάκι που έσωσες ένα ζώο από το καταφύγιο. Μακάρι να γινόταν συνείδηση σε όλους και να σταματήσουν τα πετ σοπ να πωλούν ζώα σαν να ήταν αντικείμενα. 
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Touloumbaki

• Sr. Member
  • Σκέψου θετικά! Δράσε θετικά!
« Απάντηση #52 στις: Μάρτιος 14, 2009, 07:21:43 μμ »
βασικά πρέπει να μαθευτεί......
Αλλωστε εχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εκτός που δεν είναι ράτσας μπορεί να σου βγει.....άρρωστο ή ελαττωματικό σε κάτι. Δυστυχώς όπως και με τους ανθρώπους προτιμούνται μόνο οι υγιείς. Ως άτομο με ειδικές ανάγκες που είμαι το γνωρίζω απόλυτα κα γι αυτό προσωπικά δεν με νοιάζει ούτε ράτσα ούτε η απόλυτη υγεία. Η Φρουφρού ήταν χτυπημένη αλλά τώρα έχει συνέλθει τελείως και είναι ένα αξιολάτρευτο σκυλί. Ομως πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προπαγάνδα για τα καταφύγια...Είναι τόσο ελάχιστα και αυτά στην Ελλάδα!! Αν θέλετε να: www.kazshelter.org είναι το site και για να επικοινωνήσετε με κάποιον το e mail είναι info@Kazshelter.org Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρετε ας κρατήσει αυτά τα στοιχεία  και στο site μέσα θα βρει και το τηλέφωνο γιατί εγώ τώρα δεν το έχω εύκαιρο.
Τα ζώα είναι οι φίλοι μου και όχι η τροφή μου
Αγαπάω τον πλανήτη μου, νοιάζομαι για την γή μου!!!

Αποσυνδεδεμένος hypnotized

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #53 στις: Απρίλιος 21, 2009, 12:52:32 πμ »
συνολικα και οι 3 σκυλοι αλλα και οι 3 γατες που ειχα εχω για συντροφια μου καθ'ολη την διαρκεια της ζωης μου κανενα μα κανενα ζωακι δεν ηταν αγορασμενο απο pet shop αλλα ηταν αστεγο

Αποσυνδεδεμένος patrycja

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #54 στις: Ιούλιος 18, 2009, 02:10:52 μμ »
Ποιά η λογική να αγοράζεις μια ψυχή απο την στιγμή που υπάρχουν τόσες άλλες που περιμένουν να τα δεχτείς στην οικογενειά σου ;

Που είναι η αγάπη όταν πληρώνεις για μια ψυχή ;

Σε καμία περίπτωση τα ζώα δεν είναι αντικείμενα ούτε παροχή υπηρεσιών

Καλό είναι να ενημερώνουμε τους γύρω μας γιατι δεν είναι ηθικά σωστό να αγοράζουμε ζώα , να προτείνουμε αδεσποτάκια σε όσους θέλουν ζωάκι - στο κάτω κάτω εκτός απο ημίαιμα αδέσποτα υπάρχουν κ ράτσας αν κάποιος ενδιαφέρεται(προσωπικά διαφωνώ με το να προτειμάμε ράτσας κ όχι ημίαιμα , επιλέγω να γίνεται μέλος της οικογενειάς μου το πλάσμα που θα βρεθεί μπροστά μου . . έτσι έγινε με τον Μπίλλυ που είναι γρυφόν-κανίς κ με τον Φίνιαν που είναι ημίαιμο , απλά βρέθηκαν μπροστά μου , έτσι ξαφνικά  :) )
The Tap Dancer's Dilemma - Diablo Swing Orchestra

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
Να γιατί κανείς δεν πρέπει να αγοράζει ζώα.
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 22, 2009, 10:38:51 μμ »
Να γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε ζώα!!!   
Συντάχθηκε απο τον/την Strays help admin      
Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2009

Τραγικές φωτογραφίες καθαρόαιμων ζώων που χρησιμοποιούνται ως μηχανές αναπαραγωγής και δημιουργίας κέρδους ήρθαν στο φως για άλλη μια φορά, έπειτα από καταγγελία κατοίκων στο Παρά τρίχα.Αυτή τη φορά το παράνομο ''εκτροφείο'' βρίσκεται στο Αλεποχώρι.

''56 σκυλιά βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση υποσιτισμένοι χωρίς νερό και περίθαλψη και εκλιπαρούσαν για λίγη προσοχή. Σκύλοι, γάτες, κότες, κουνελάκια, ψάρια και πουλάκια, ήταν τα είδη που «φιλοξενούσε» ο συγκεκριμένος χώρος.

Σκύλοι από πολλές φυλές, όπως ροτβάιλερ, μπόξερ, πιτμπουλ, γερμανικά ποιμενικά, κόκερ, παγκ, τσιουάουα, πομεράνιαν, μπομπτεηλ, ζουν εγκλωβισμένοι σε κλούβες, γνωρίζοντας πως η μέρα που θα πεθάνουν θα είναι η μέρα της λύτρωσης τους.
Καλόψυχα ζώα με κακό άστρο, βρέθηκαν στα χέρια ασυνείδητων που έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος.''

Δεν θα γράψουμε κάτι άλλο. Δείτε τη βρώμα του χώρου, δείτε τα μάτια αυτών των ζώων και απλά πειστείτε επιτέλους ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤE ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

Από αυτά τα ζώα προέρχονται καθαρόαιμα κουτάβια που αργότερα εμφανίζουν δυσπλασίες και τα πετούν στο δρόμο οι ιδιοκτήτες τους...

Από αυτά τα ζώα αν αγοράσετε κουτάβια, ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, βοηθάτε ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ...

http://www.strayshelp.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2705:2009-11-20-12-10-40&catid=51:articles&Itemid=72;
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
Απ: Να γιατί κανείς δεν πρέπει να αγοράζει ζώα.
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 22, 2009, 10:40:23 μμ »
Τα ζωα απομακρύνθηκαν μετά από εισαγγελική παρέμβαση. Η ιδιοκτήτρια επιτέθηκε στην δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ.

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=106836
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 22, 2009, 10:53:00 μμ »
μπραβο sardela για το thread που ανοιξες. εγω παντα το πιστευα οτι αν θελεις ζωο πρεπει να σωσεις ενα ζωακι του δρομου που κακοπερναει απο το να αγορασεις. δεν ηξερα βεβαια τι τραβανε και αυτα τα δυστυχα....
παρακαλω και ευχομαι να σταματησει πια αυτη η βιομηχανια που στηριζεται πανω σ αυτες τις ψυχουλες. αν και δεν εδειχναν τιποτα σκληρο οι φωτογραφιες σου, για μενα ηταν πολυ οδυνηρο να βλεπω αυτα τα ζωακια ετσι. και πραγματικα λυπαμαι γιατι οταν ημουν μικρη παραθεριζαμε κιολας στο Αλεποχωρι!!!

ο κτηνιατρος των δικων μου μαλιστα ειχε αναφερει χαρακτηριστικα οτι τους κτηνιατρους συμφερει να εχουμε ζωα ρατσας γιατι στην ουσια απο αυτα ζουν καθως παρουσιαζουν πολλα προβληματα.
και παλι μπραβο σου!

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 22, 2009, 11:03:18 μμ »
όντως τα ζώα ράτσας παρουσιάζουν πάρα πολλά προβλήματα υγείας....Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν την κατάσταση και αγοράζουν ακόμη ζώα. Εγώ οχι μόνο δεν σκέφτηκα ποτέ να αγοράσω ζώο, αλλα ΠΟΤΕ δεν ψωνίζω απο πετ σοπ που πουλάει ζώα. thimos

Νομίζω οτι τα puppy mills ειναι ένα τεράστιο ζήτημα πλεον. Μπορεί τα ζώα να μην σκοτώνονται, αλλά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες με μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή. thimos thimos thimos thimos thimos

ΕΠΙΣΗΣ, όποιος μπορεί να φιλοξενήσει κάποιο από αυτά τα σκυλιά, έστω και για λίγες μέρες θα ήταν ευχής έργο. Δυστυχώς η φιλοζωική οργάνωση που προσπαθεί να τα σώσει έχει άδεια ταμεία....
Αν κάποιος ενδιαφέρετε ας μου στείλει πμ να του δώσω το κινητό της υπεύθυνης. :)

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 11:00:12 πμ »
Είναι πράγματι τραγική η κατάσταση με τα εκτροφεία σκύλων. Σαρδέλα σε συγχαίρω για τη στάση σου. Κι εγώ δεν αγοράζω ποτέ από πετ σοπ που πωλεί ζώα. Υπάρχει ένα ειδικά (νομίζω έχει ανοίξει παραρτήματα και στην Αθήνα) που είδα στη Μοντάνα -δεν θυμάμαι την επωνυμία- που τα σκυλιά είναι σε γυάλες μικροσκοπικές. Με το ζόρι μπορούν να μετακινηθούν. Να σε πιάνει απελπισία και να θες να ανοίξεις όλα τα κλουβιά είναι. Αυτό που με τρελαίνει είναι πως όταν τα λες εδώ στην Ελλάδα, σου λένε πως αυτά είναι υπερβολές και ότι άθλια εκτροφεία σκύλων υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε λοιπόν για την αναδημοσίευση.

Μην αγοράζετε ψυχές. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα προς πώληση. Αν θέλετε να βοηθήσετε ένα ζώο, υιοθετήστε!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής