χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Υιοθετείστε ζώο, μην Αγοράζετε!  (Αναγνώστηκε 10730 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Υιοθετείστε ζώο, μην Αγοράζετε!
« στις: Μάρτιος 21, 2007, 12:05:31 μμ »

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ!

Τα περισσότερα μαγαζιά που εμπορεύονται ζώα, δεν έχουν ιδανική κτηνιατρική περίθαλψη των ζώων και πάρα πολλές φορές πωλούνται άρρωστα, χτυπημένα και ετοιμοθάνατα. Αν πήρατε ή είδατε άρρωστο ζώο σε pet shop, ενημερώστε μας άμεσα.

Μαζική εκτροφή ζώων που προορίζονται για πώληση σε μαγαζιά

Σκληρή εκτροφή
Οι εκτροφείς που εκτρέφουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες ζώα (Puppy Farms) κάθε χρόνο με μοναδικό σκοπό το κέρδος, έχουν ένα μεγάλο φταίξιμο για τον υπερπληθυσμό των ζώων και κατά συνέπεια για τα αδέσποτα ζώα. Κάθε νέο κουτάβι ή γατάκι, σημαίνει ένα λιγότερο σπίτι για ένα αδέσποτο ζώο ή ζώο κυνοκομείου.

Άγρια ζώα
Κάθε χρόνο, πωλούνται πάρα πολλά ζώα σαν κατοικίδια, τα οποία έχουν μόλις αιχμαλωτιστεί. Η ζωή στην αιχμαλωσία, σημαίνει αργός θάνατος για τα περισσότερα είδη, τα οποία ζουν μαραζωμένα μέσα σε κλούβες για πάντα. Η άγνοια του ιδιοκτήτη τους, μπορεί να τα βλάψει, ενώ νιώθουν συνεχώς μοναξιά, άγχος και φόβο.

Βοηθείστε να σταματήσει η κακομεταχείριση των ζώων στα Pet Shops

Να είστε σίγουροι πως βοηθάτε να σταματήσει η κακομεταχείριση των ζώων αν δεν αγοράσετε ζώο από μαγαζί και υιοθετήσετε ένα. Επίσης αν αγοράζετε τροφές και αξεσουάρ από μαγαζιά που δεν εμπορεύονται ζώα, αλλά μόνο οτιδήποτε άψυχο.

http://www.pets.gr
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Valsam

• Επισκέπτης
Απ: Υιοθετείστε ζώο, μην Αγοράζετε!
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 21, 2007, 02:51:53 μμ »
Δεν ηξερα οτι στα εκτροφεία ζώων που προορίζονται ως κατοικίδιοι σύντροφοι ,
οτι τα κλείνουν σε κλουβια !?!?! Ετσι εννουσαν την εκτροφή τους ??!?
πολυ βιομηχανικο μοιαζει και αυτο...

Αν παρετε περιοδικά οπως ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ κτλ...διαφημιζει καποια εκτροφεία, εντελως ! Διαφορετικα.
Αλλα θα μου πεις διαφημισεις ειναι ! Απο ποτε οι διαφημίσεις ειχαν ιχνος αλήθειας μέσα τους...

Αποσυνδεδεμένος RANTOS

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • GREENSCARE
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 11, 2007, 06:59:40 μμ »
Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα προς πώληση ούτε εμπορεύματα! Η γνώμη μου είναι πως τα μόνα ζώα που πρέπει να έχει ένας άννθρωπος σαν κατοικίδια είναι τα σκυλιά και οι γάτες διότι είναι τα μόνα ζώα που είναι εξελιγμένα από τα χρόνια να ζουν με τον άνθρωπο! Όλα τα άλλα ζώα είναι απλά φυλακισμένα σε κλουβιά και ενυδρία. Πρωσοπικά διαφονώ με τα pet shop και όσο καλές συνθήκες να είχαν τα ζώα στο pet shop δεν θα τα αγόραζα διότι 1ον ενισχύω και εγώ με τον τρόπο μου ένα κατάστημα που δεν πουλάει μόνο σκύλους ή γάτες αλλά και άλλα ζώα και 2ον δεν δίνω χρηματική αξία σε κανένα ζώο διότι τα αγαπώ! Δεν θα αγόραζα ποτέ παιδιά αν δεν μπορούσα να κάνω, θα υιοθετούσα!
"Ο πολιτισμός σαν ολότητα έχει αποδειχθεί επιρρεπής σε μια διαρκή φθορά του ανθρώπινου και μη, ζώου. Δε θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την κατάρρευσή του."

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 12, 2007, 10:00:46 μμ »
αν έπαιρνα ποτέ κατοικίδιο θα ήταν σκύλος γιατί είναι πολύ πιστα τα σκυλιά και θα ικανοποιούσα έτσι τον εγωϊσμό μου. όμως αυτή η συντροφικότητα δεν ερχεται χωρίς ανταλλάγματα. το σκυλί είναι σαν παιδί και πρέπει να του δίνεις πολύ χρόνο και φροντίδα. έχει έξοδα, απαιτήσεις και είναι αρκετά μεγάλη ευθύνη. γιαυτό και δεν αποφασίζω να πάρω. πάντως άν έπερνα θα ήταν ράτσας γιατι είμαι εγωιστής και θα το ήθελα όμορφο (σύμφωνα με τα γούστα μου). Οπότε μάλλον καλά κάνω και δεν αγοράζω ε?  ;D
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 12, 2007, 10:21:37 μμ »
Egw pali pisteuw akradanta oti ta pio omorfa skylia einai oi koproi!
An apofasiseis na pareis skyli psyhunterson, na to kaneis gia na swseis ena plasma apo tous apeirous kindynous tou dromou, oxi gia na ikanoipoiiseis ton egwismo sou opws les. To skylia (opws ola ta zwa, anthrwpina kai mh), einai zwntanoi organismoi me aisthimata, oxi antikeimena gia provolh kai epidiksh, kai fysika oxi gia prwsopikh ikanopoihsh tou anthrwpou.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 12, 2007, 10:40:15 μμ »
εχεις δίκιο σ'αυτά που λες v3gan αλλά έχω και εγώ τις αδυναμίες μου :-\  γιαυτό ακριβώς κρατιέμαι και δεν προβαίνω στην αγορά σκύλου. ίσως το κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον που θα είμαι πιο ώριμος πάνω στο θέμα και πιο υπεύθυνος (για το καλό και του σκύλου). :)

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 12, 2007, 10:55:48 μμ »
Ολοι έχουμε αδυναμιες. Άλλο ομως η αδυναμία και άλλο η ευχαρίστηση μέσω επιβολής και άσκησης εξουσίας πάνω σε κάποιον τρίτο. Για τον ίδιο λόγο είναι φαιδρό το να δηλώνει κάποιος πως δε μπορεί να κόψει το κρέας επειδή του αρέσει, ή ό,τι άλλο. Αυτό δεν είναι αδυναμία, είναι μικροπρέπεια.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 12, 2007, 11:12:59 μμ »
καλα τώρα μ'εκανες χωμα. είμαι πολύ ποταπός τελικά  ;D

Αποσυνδεδεμένος fidaki

• Θαμώνας
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 13, 2007, 02:53:11 μμ »
πάντως άν έπερνα θα ήταν ράτσας γιατι είμαι εγωιστής και θα το ήθελα όμορφο (σύμφωνα με τα γούστα μου). Οπότε μάλλον καλά κάνω και δεν αγοράζω ε?  ;D

Καμιά φορά βρίσκεις και ράτσα που λες...τα σώζουνε απο τα εκτροφεία όπου κακοποιούνται. Δεν ξέρω σε σας αλλά εδώ γενικά στη Β. Αμερική καμιά φορά βγαίνει στις ειδήσεις πως οι αρχές έκλεισαν κάποια τέτοια επειχήρηση (puppy mills) και έσωσαν όποια σκυλιά είναι ακόμα ζωντανά  :-\
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 13, 2007, 04:22:16 μμ »
Γενικά η κατάσταση με τα πετ σοπ στην Ελλάδα είναι τραγικότατη...=(
Μακάρι να τα έκλειναν κι εδώ τα puppy mills.
 :-\
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

evagelos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 13, 2007, 08:24:28 μμ »
Για σενα Psyh, η γατα ειναι το καταλληλο κατοικιδιο...
Δεν θελει τη φροντιδα που απαιτει ο σκυλος, δεν χρειαζεται να την πλενεις (αυτοκαθαριζεται), δεν χρειαζεται να τη βγαλεις βολτα για την αφοδευση της (τα θαβει σε ενα λεκανακι που θα της εχεις), βολευεται σε μικρους χωρους οπως διαμερισματα , δεν μυριζει και οταν εχεις αγχος την πιανεις και την χαιδευεις και σου φευγει κι αυτο...τι λες; να σου στειλω κανενα γατακι;;

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 13, 2007, 08:27:37 μμ »
ευχαριστώ για την προσφορά αλλά νομίζω δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αποκτήσω κατοικίδιο  ;)

• Addicted
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 13, 2007, 08:31:12 μμ »
α, και το κουνελάκι που έχω στη φωτο είναι της κοπέλας μου. τρελαίνομαι να το χαϊδευω αλλά το καημένο είναι συνέχεια σε μια ταραχή. Δεν ηρεμεί ποτε και ο κτηνίατρος μας είπε οτι έτσι είναι απ'τη φύση τους τα κουνέλια. το ένστικτο της συντήρησης επειδή έχουν πολλούς κινδύνους στη φύση, δεν τα αφήνει να είναι χαλαρα. πάντα ψάχνει κάπου να τρυπώσει να κρυφτεί. εκτος φυσικά απ'τις φορές που είναι να φάει. Παρεπιπτόντως η κοπέλα μου τρώει κρέας κανονικότατα και γω την κοροϊδεύω οτι καμια φορά θα φάει και το κουνελάκι της και τότε αυτή με κυνηγάει  :D

evagelos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 14, 2007, 02:59:12 μμ »
Τα κουνελια δεν ειναι ιδανικα για κατοικιδια...καποτε που ειχα 2 τα επαιρνα και τα χαιδευα και τους συμπεριφερομουνα οπως σε γατες, αλλα αυτα μου τραβουσαν κατι νυχιες...ειναι φοβισμενα και δεν μπορουν να συναγωνιστουν σε εξυπναδα τους σκυλους και τις γατες.....κατεληξαν στιφαδο ...τοτε ετρωγα κρεας...τα λυπομουνα ομως να τα φαω...   

• Addicted
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 15, 2007, 11:29:41 πμ »
ενταξει τώρα τι να φας απο τα κουνελάκια του πετ σοπ. είναι μια σταλιά τα καημένα και ο μισός τους όγκος είναι η γουνίτσα τους! 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής