χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Η Μπουγάτσα!!!  (Αναγνώστηκε 3012 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Απ: Η Μπουγάτσα!!!
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 26, 2008, 06:01:19 μμ »
έβαλα αμυγδαλοβούτυρο... και 3 κουταλιές κορν φλάουερ αλλά η κρέμα μου βγήκε νερουλή. ίσως οι 6 κούπες γάλα να έπεσαν πολλές; τι κούπα εννοείς  angel μικρή ή κανονική;

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Η Μπουγάτσα!!!
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 26, 2008, 06:11:26 μμ »
οι κούπες είναι με το σύστημα μέτρησης us cups, που έχουν πάνω τα δοχεία μαγειρικής με τις μετρήσεις. Ίσα ίσα είναι παραπάνω από 1 λίτρο. η κρέμ βγαίνει τελείως νερουλή??πρέπει να είναι παχύρευστη, αλλά να χυνεται στο ταψι.Αφού ψήσεις τη μπουγάτσα και βγει από το φούρνο η κρέμα είναι νερό αλλά μόλις κρυώσει εντελώς, πήζει πάλι. Μήπως εννοείς αυτό?
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Απ: Η Μπουγάτσα!!!
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 27, 2008, 09:43:59 μμ »
τι να σου πω... εμένα δεν μου έπηξε. βέβαια έβαλα σχεδόν 1 1/2 λίτρο σογιόγαλα  angel οπότε ίσως να φταίει αυτό...
δοκίμασε και τη δική μου συνταγή. εγώ την φτιάχνω αρκετά χρόνια έτσι και αρέσει σε όλους.
θα ξαναπροσπαθήσω τη δική σου μετά τις γιορτές γιατί τώρα έχω να φτιάξω ένα σωρό γλυκά για την παραμονή της πρωτοχρονιάς που θα κάνω τραπέζι σπίτι μου μιας και θα είμαι Ελλάδα πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια

Αποσυνδεδεμένος elsa

  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 6819
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Η Μπουγάτσα!!!
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 29, 2008, 01:57:20 πμ »
Την έκανα κι εγώ, με κάποιες παραλλαγές σε υλικά που δεν είχα, αλλά τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Είχα 1lt σογιόγαλα βανίλια (4 ποτήρια) οπότε προσάρμοσα την δόση ανάλογα κι έτσι βγήκε λίγο λεπτή στο ταψί του φούρνου, αλλά σας λέω, την τσάκισαν! Ευχαριστούμε Veggie-Wedgie!  :)

Αποσυνδεδεμένος elsa

  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 6819
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Η Μπουγάτσα!!!
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 29, 2008, 01:57:44 πμ »
Δεν πρόλαβα να βγάλω ούτε φωτογραφία... (σιγά μην περιμένανε να κρυώσει!) :D

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Η Μπουγάτσα!!!
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 29, 2008, 12:49:20 μμ »
 :)
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Η Μπουγάτσα!!!
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 11:17:50 μμ »
Veggie Wedgie, ήρθε και η δική μου ώρα να σε ευχαριστήσω!!

Την έφτιαξα, είναι (χμ.. ήταν) υπέροχη και πραγματικά δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για τη χαρά που μου έδωσες. Παλιά μου άρεσε υπερβολικά η μπουγάτσα. Με κρέμα κυρίως.

Αυτό που θυμάμαι από τα χρόνια που έτρωγα, είναι ότι το φύλλο ήταν λίγο πιο χοντρό (και είχε λιγότερες στρώσεις μάλλον). Αλλά αυτό είναι εντελώς λεπτομέρεια - θα δοκιμάσω και άλλα φυλλα, ή και θα φτιάξω μόνη μου φύλλο κάποια στιγμή.

Λοιπόν, επί του πρακτέου, τώρα.

Δεν έβαλα αμυγδαλοβούτυρο. Έφτιαξα μόνη μου στο μούλτι βούτυρο από cashews, με τον εξής τρόπο.

Έριξα 100γρ κάσιους στεγνά στο μούλτι, και χτύπησα έως να γίνουν σκόνη. Μετά προσέθεσα λίγο ελαιόλαδο (περ. μία κουταλιά σούπας;) και συνέχισα να χτυπάω στο μούλτι, ανοίγοντας το μούλτι κάθε λίγο και ανακατεύοντας το μείγμα. Θέλει υπομονή, δηλαδή άνοιξα το μούλτι 10-15 φορές αφού χτυπούσα 4-5 δευτερόλεπτα κάθε φορά, ανακάτευα, και ξανά μανά. Συνολικά πρέπει να προσέθεσα 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Σε κάποια φάση έγινε ένα θαύμα! Το μείγμα άρχισε να γίνεται πιο υγρό και να τριγυρνάει στο μούλτι αντί να κολλάει στα τοιχώματα. Έγινε κάτι σαν βούτυρο!! Το χτύπησα λίγο ακόμα, για να χαρώ την αίσθηση περισσότερο, παρά γιατί χρειαζόταν, και μετά το έριξα στο υγρό μείγμα. Delicious! Βγήκε 4 γεμάτες κουταλιές σούπας.

και στη μισή τιμή!!. 1 κιλό κάσιους κάνουν 21 ευρώ, ενώ το βούτυρο αμυγδάλου κάνει 40κάτι ευρώ!

Σε ευχαριστώ πολύ αλλη μια φορά!!



A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Η Μπουγάτσα!!!
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 05, 2009, 05:19:06 μμ »
Τέλεια! Γενικά είναι δύσκολο να φτιάξεις βούτυρο από ξηρούς καρπούς στο σπίτι γιατι χρειάζεται ένα καλό μούλτι/μπλεντερ. Αν είχες την υπομονή και τα κατάφερες, τέλεια! Βεβαια αν έχει κανείς το καταπληκτικό Vitamix ή άλλο μπλέντερ τέτοιων κυβικών φτιάχνεις αμυγδαλοβούτυρο στη στιγμή!
οντως το αμυγδαλοβούτυρο είναι ακριβό 14 ευρώ το βαζάκι! Και σήμερα βρήκα ένα πιο φτηνό με 8 ευρώ και δεν ήταν καθόλου καλό..Ότι πληρώνεις παίρνεις/ :(
Όσο για το φύλο χρησιμοποιείς αυτό που σου αρέσει! Εμένα μου αρέσει το πολύ λεπτό γενικότερα!

 :)
I wake to see the world go wild.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής