Λοιπόν σήμερα έφτιαξα την μπουγάτσα!Είμαι άρρωστη από το σαβαττοκύριακο, αλλά με κηνυγούσε και είπα να την κάνω!Δεν την έχω βάλει ακόμη στο μπλογκ μου, και ίσως να μη τη βάλω καθόλου και να την κρατήσω για το βιβλίο μου με τις συνταγές!Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω ούτε φωτογραφία γιατί μεχρι να κρυώσει, βράδιασε...Όμως σας την δίνω εδώ 'εμπιστευτικά' στο φόρουμ να γίνετε και τέστερς των συνταγών μου!Να μου πείτε αν κάτι θέλει άλλαγμα ή όχι. Γενικά πέτυχε πολύ στην γεύση, φοβάμαι ότι η κρέμα είναι λίγο πιο ρευτή από ότι θα έπρεπε αλλά ίσως να σφίξει κιάλλο όσο κάθεται.Αλλιώς θα βάλουμε λίγο περισσότερο κορν-φλουρ.
Η μυστική συνταγή της μπουγάτσας ακολουθεί!
-6 κούπες γάλα σόγιας
-ξύσμα από ένα λεμόνι
-1 κούπα σιρόπι αγαύης [εννοείται μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη, όποιοι την καταναλώνουν]
-4 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο από το άσπρο που είναι από άψητα αμύγδαλα
-3/4 της κούπας ψιλό σιμιγδάλι
-1/2 κλαράκι βανίλιας
-2 κ.σ. κορνφλουρ [δοκιμάστε και με 3 για πιο σφηχτό αποτέλεσμα]
-8 φύλλα για πίτα
-5κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη για τα φύλλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σόγιας, το σιμιγδάλι, το σιρόπι αγαύης, τη βανίλια [ανοιγμένη κατά μήκος με μαχαίρι για να βγαίνουν τα σποράκια]το ξύσμα λεμονιού και το αμυγδαλοβούτυρο. Ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε να πάρει μια βράση-προσοχή μη καεί το γάλα, ανακατεύουμε συχνά. Πέρνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα και το βάζουμε σε ένα μπολάκι, μαζί με το κορν φλουρ και το χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως και να μην έχει σβόλους. Το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, επιστέφουμε πάνω στο κλειστό ζεστο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει-περίπου πέντε με 7 λεπτά. Σε αυτή τη φάση είναι καλύτερα να περιμένουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα για να μη λιώσουν τα κάτω φύλλα από την κρέμα. Θα έλεγα καμιά ώρα, αλλά εγώ δεν περίμενα κακώς. Μόλις περάσει μια ώρα,Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και βάζουμε το πρώτα φύλλο. Βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε έτσι μέρι να έχουμε 4 φύλλα. Χύνουμε την κρέμα μέσα στο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία βουτυρώματος με τα 4 φύλλα από πάνω. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά και πριν κόψουμε περιμένουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς για να σφίξει πάλι η κρέμα! Καλή όρεξη
Αυτάααααα...Περιμένω σημειώσεις...
*Επίσης παρακαλώ να μην ανατυπωθεί πουθενά αυτή η συνταγή είτε στο ιντερνετ είτε γραπτά, εκτός εάν τη βάλω στο μπλογκ μου, που τότε με λινκ και αναφορά πάντα στο πρωτότυπο ποστ, και με την άδεια μου πρώτα. [δεν πιστεύω ότι θα κλέψει κανείς τη μπουγάτσα, αλλά είμαι υποχρεωμένη να το βάλω αυτό για ευνόητους λόγους εφόσον η συνταγή δεν έχει ανέβει στη σελίδα μου]