Αυτό το γλυκό το κάνουμε σπίτι συνήθως όταν φτιάχνουμε κάποια πίτα και μας περισσεύουν φύλλα κρούστας και είναι πραγματικά πανεύκολο και πεντανόστιμο!! Προσωπικά το έχω φτιάξει και με 3 μόνο φύλλα οπότε πάνε και αντίστοιχα οι αναλογίες των υλικών. Εδώ είναι οι αναλογίες φτιάχνοντάς το με όλα τα φύλλα κρούστας.
Υλικά:
ένα κουτί γάλα βρώμης με γεύση βανίλιας (ή ό,τι άλλης προέλευσης)
ενα πακέτο φυτικό βούτυρο λιωμένο
ενα κουτί φύλλα κρούστας
4-5 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης ή φρουκτόζης
Διαδικασία:
Σε ένα ταψί απλώνετε όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο (τεντωμένα, να μην κάνουν πολλές πτυχώσεις)
Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και κουνάτε λίγο το ταψί ώστε να πάει παντού
Ψήνετε για 20' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
Εν τω μεταξύ αναμιγνύετε το γάλα βρώμης με το σιρόπι αγαύης
Όταν περάσουν τα 20', βγάζετε το ταψί, περιχύνετε το γάλα έτσι ώστε να πάει παντού και ψήνετε για άλλη μισή ώρα
Προαιρετικά πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και όταν κρυώσει λίγο, είναι έτοιμο για φάγωμα!
Πριν λίγες μέρες το έφτιαξε η μητέρα μου με 5 φύλλα που της είχαν μείνει και τα έκοψε στη μέση. Απλά για να σας δώσω μια ιδεα για τις αναλογίες, έβαλε περίπου 700 ml γάλα, 2 κουταλιές σιρόπι αγαύης και λιγότερο από μισό πακέτο βούτυρο.
Δεν είναι ένα γλυκό να το φτιάξετε επίσημα, αλλα σε περιπτώσεις που περισσεύουν φύλλα, ειναι οτι πρεπει!!