Μελιτζάνες γεμιστές με κρεμμύδι και βασιλικό
Βαρκούλες στο φούρνο!
Υλικά
* 4 μελιτζάνες
* 3 ώριμες ντομάτες
* 2 κρεμμύδια
* 1 σκελίδα σκόρδο
* ½ πράσινη πιπεριά
* Ελαιόλαδο
* Μαϊντανό
* Φρέσκο βασιλικό
* Λίγη ζάχαρη
* Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ, τις ξεφλουδίζουμε και τις στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πολύ λίγη ζάχαρη.
Ώρα να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο το ελαιόλαδο και βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο (γιατί μετά θα το βγάλουμε) και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Αλατίζουμε, και περιμένουμε να ροδίσουν περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και τις 2 ½ ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου και αν δούμε ότι τα υγρά της γέμισης μας τελειώνουν, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Όταν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, θα βγάλουμε το σκόρδο από το τηγάνι, θα τη βάλουμε σε σουρωτήρι, για να στραγγίσουν όλα τα υγρά που έχουν μείνει και θα προσθέσουμε ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό.
Κάνουμε τις μελιτζάνες μας βαρκούλες και τις γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε. Βάζουμε πάνω στην κάθε μελιτζάνα μία φέτα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη μόνο στις ντομάτες, για να περιορίσουμε την οξύτητα τους.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα, που άφησε η γέμιση, όταν τη σουρώσαμε, και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για 20 ακόμη λεπτά.
Καλή μας όρεξη!
http://www.nistikoarkoudi.gr/Recipe.asp?rc_id=456