Σε τέτοια πράγματα δε μου αρέσει να παίρνω την ευθύνη για άλλους, γι' αυτό εγώ λέω τι δούλεψε σε μένα, και από κει και πέρα δοκιμάστε ό,τι θέλετε με δική σας ευθύνη...
Πριν λίγο καιρό πέτυχα σε άσχετη φάση ένα βιντεάκι που είχε ανεβάσει μια κοπέλα, και έδειχνε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το coconut oil για ξεβαφτικό ματιών.
Το δοκίμασα και ήταν πράγματι καταπληκτικό ξεβαφτικό! Γιατί να ξοδεύομαι άδικα και να ψάχνω για λαγουδάκια και ιστορίες, από τη στιγμή που μπορώ να χρησιμοποιώ απλά έλαια, με εξαιρετικά αποτελέσματα? Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα ντεμακιγιάζ που κυκλοφορούν, είναι κοροϊδία!
Με το coconut oil, δεν έμεινε ίχνος μακιγιάζ με μια απαλή κίνηση, και το δέρμα ήταν πάρα πολύ απαλό αφού πλύθηκα με σαπούνι που κανονικά αφήνει μια αίσθηση ξηρότητας και πρέπει να βάλω λίγη κρέμα-δε χρειαζόμουν ούτε κρέμα, ούτε τίποτα μετά. Πάνε και τα έξοδα της κρέμας!
Αν το δοκιμάσετε προσέξτε πολύ να είναι φυσικό λάδι και όχι συνθετικό, και προτιμείστε βιολογικό. Προσέξτε, μιλάμε για coconut oil, όχι για αρωματικό έλαιο καρύδας, ούτε για αιθέριο (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει ή δεν έχω βρει). Το coconut oil δεν έχει άρωμα και χρησιμοποιείται ως βάση για μασάζ, καθώς επίσης και στο μαγείρεμα. Σε αυτό αναφέρομαι.
Επίσης είχα τη φαεινή ιδέα, να χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο για ξεβαφτικό, το οποίο είχε εξίσου καλά αποτελέσματα!! Την επόμενη φορά θέλω να το δοκιμάσω με σησαμέλαιο, που είναι και το κατάλληλο αγιουρβεδικό λάδι για την ιδιοσυγκρασία μου, αλλά και που σύμφωνα πάλι με την Αγιουρβέδα, είναι από τα λίγα ή το μόνο που χρησιμοποιείται άφοβα σε ευαίσθητες περιοχές μάτια-αυτιά-κλπ. Φαντάζομαι ότι θα έχει κι αυτό τα ίδια αποτελέσματα. Όταν το δοκιμάσω θα σας πω.
Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για τα έλαια, μπορεί να μας διαφωτίσει εδώ για το ποια λάδια χρησιμοποιούνται άφοβα στο πρόσωπο και ποια να αποφύγουμε στο πρόσωπο. Τονίζω και πάλι: Δε μιλάμε για αιθέρια. (Τα αιθέρια είναι δυνατά και δεν τα βάζουμε μόνα τους, μπορεί να ερεθίσουν.)
Νομίζω ότι αυτά τα τρία που ανέφερα: coconut, ελαιόλαδο και σησαμέλαιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο, αν ξέρει κάποιος ας μας πει. Εγώ πάντως τα χρησιμοποιώ άφοβα.
Η χρήση τους είναι πολύ απλή και τα αποτελέσματα θεαματικά. Βάζουμε το λάδι σε ένα πον-πον, εγώ βρέχω λίγο το πον-πον με νερό, για να μην είναι αδρό το πον-πον στο δέρμα, γιατί τσιγγουνεύομαι το λάδι (αν βάλεις μεγάλη ποσότητα λαδιού, έχει το ίδιο αποτέλεσμα), και με απαλές κινήσεις σκουπίζουμε το μακιγιάζ από τα μάτια, αλλά και από το υπόλοιπο πρόσωπο και τα χείλη. Δεν χρειάζεται να τρίβουμε ούτε να πιέζουμε δυνατά. Το μακιγιάζ φεύγει όλο με μια-δυο κινήσεις, με πολύ θεαματικό τρόπο!
Αν θέλετε μετά πλυθείτε με σαπούνι αγνό (εγώ στο πρόσωπο χρησιμοποιώ μόνο πράσινο πολύ καλής ποιότητας), αλλά δεν είναι και απαραίτητο το πλύσιμο, εγώ πάντως τελευταία το έχω κόψει επειδή βαριέμαι ;D. (Και με σκέτο νερό επίσης μπορείτε να ξεπλυθείτε.)
Προσωπικά το θεωρώ, όχι απλά εφάμιλλο, αλλά πολύ καλύτερο από τα ντεμακιγιάζ του εμπορίου, που μάλιστα ερέθιζαν το δέρμα μου, ακόμα και τα "φυσικά".
Απλό λάδι, ελαιόλαδο!