χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: ντεμακιγιάζ !  (Αναγνώστηκε 4662 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

aliena

• Επισκέπτης
ντεμακιγιάζ !
« στις: Νοέμβριος 20, 2008, 07:49:48 μμ »
Σε τέτοια πράγματα δε μου αρέσει να παίρνω την ευθύνη για άλλους, γι' αυτό εγώ λέω τι δούλεψε σε μένα, και από κει και πέρα δοκιμάστε ό,τι θέλετε με δική σας ευθύνη...

Πριν λίγο καιρό πέτυχα σε άσχετη φάση ένα βιντεάκι που είχε ανεβάσει μια κοπέλα, και έδειχνε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το coconut oil για ξεβαφτικό ματιών.

Το δοκίμασα και ήταν πράγματι καταπληκτικό ξεβαφτικό! Γιατί να ξοδεύομαι άδικα και να ψάχνω για λαγουδάκια και ιστορίες, από τη στιγμή που μπορώ να χρησιμοποιώ απλά έλαια, με εξαιρετικά αποτελέσματα? Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα ντεμακιγιάζ που κυκλοφορούν, είναι κοροϊδία!

Με το coconut oil, δεν έμεινε ίχνος μακιγιάζ με μια απαλή κίνηση, και το δέρμα ήταν πάρα πολύ απαλό αφού πλύθηκα με σαπούνι που κανονικά αφήνει μια αίσθηση ξηρότητας και πρέπει να βάλω λίγη κρέμα-δε χρειαζόμουν  ούτε κρέμα, ούτε τίποτα μετά. Πάνε και τα έξοδα της κρέμας!

Αν το δοκιμάσετε προσέξτε πολύ να είναι φυσικό λάδι και όχι συνθετικό, και προτιμείστε βιολογικό. Προσέξτε, μιλάμε για coconut oil, όχι για αρωματικό έλαιο καρύδας, ούτε για αιθέριο (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει ή δεν έχω βρει). Το coconut oil δεν έχει άρωμα και χρησιμοποιείται ως βάση για μασάζ, καθώς επίσης και στο μαγείρεμα. Σε αυτό αναφέρομαι.

Επίσης είχα τη φαεινή ιδέα, να χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο για ξεβαφτικό, το οποίο είχε εξίσου καλά αποτελέσματα!! Την επόμενη φορά θέλω να το δοκιμάσω με σησαμέλαιο, που είναι και το κατάλληλο αγιουρβεδικό λάδι για την ιδιοσυγκρασία μου, αλλά και που σύμφωνα πάλι με την Αγιουρβέδα, είναι από τα λίγα ή το μόνο που χρησιμοποιείται άφοβα σε ευαίσθητες περιοχές μάτια-αυτιά-κλπ. Φαντάζομαι ότι θα έχει κι αυτό τα ίδια αποτελέσματα. Όταν το δοκιμάσω θα σας πω.

Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για τα έλαια, μπορεί να μας διαφωτίσει εδώ για το ποια λάδια χρησιμοποιούνται άφοβα στο πρόσωπο και ποια να αποφύγουμε στο πρόσωπο. Τονίζω και πάλι: Δε μιλάμε για αιθέρια. (Τα αιθέρια είναι δυνατά και δεν τα βάζουμε μόνα τους, μπορεί να ερεθίσουν.)

Νομίζω ότι αυτά τα τρία που ανέφερα: coconut, ελαιόλαδο και σησαμέλαιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο, αν ξέρει κάποιος ας μας πει. Εγώ πάντως τα χρησιμοποιώ άφοβα.

Η χρήση τους είναι πολύ απλή και τα αποτελέσματα θεαματικά. Βάζουμε το λάδι σε ένα πον-πον, εγώ βρέχω λίγο το πον-πον με νερό, για να μην είναι αδρό το πον-πον στο δέρμα, γιατί τσιγγουνεύομαι το λάδι (αν βάλεις μεγάλη ποσότητα λαδιού, έχει το ίδιο αποτέλεσμα), και με απαλές κινήσεις σκουπίζουμε το μακιγιάζ από τα μάτια, αλλά και από το υπόλοιπο πρόσωπο και τα χείλη. Δεν χρειάζεται να τρίβουμε ούτε να πιέζουμε δυνατά. Το μακιγιάζ φεύγει όλο με μια-δυο κινήσεις, με πολύ θεαματικό τρόπο!

Αν θέλετε μετά πλυθείτε με σαπούνι αγνό (εγώ στο πρόσωπο χρησιμοποιώ μόνο πράσινο πολύ καλής ποιότητας), αλλά δεν είναι και απαραίτητο το πλύσιμο, εγώ πάντως τελευταία το έχω κόψει επειδή βαριέμαι  ;D. (Και με σκέτο νερό επίσης μπορείτε να ξεπλυθείτε.)

Προσωπικά το θεωρώ, όχι απλά εφάμιλλο, αλλά πολύ καλύτερο από τα ντεμακιγιάζ του εμπορίου, που μάλιστα ερέθιζαν το δέρμα μου, ακόμα και τα "φυσικά".

Απλό λάδι, ελαιόλαδο!

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: ντεμακιγιάζ !
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 20, 2008, 11:28:43 μμ »
Εγώ επειδή βάφομαι μια φορά το χρόνο περίπου, δεν αξίζει να αγοράζω τίποτα και βολεύομαι με τίποτα δείγματα που έχω. Πολύ καλή η ιδέα σου για τα λάδια! Αν δεν κάνω λάθος, πολύ καλό για το δέρμα είναι και το αμυγδαλέλαιο αλλά και το καστορέλαιο -ειδικά για τις βλεφαρίδες (που βέβαια δεν βγαίνει από τους ...κάστορες όπως νόμιζα παλιά αλλά ευτυχώς από το φυτό Ρίκινος ο κοινός- Ricinus communis)  >:D

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 09:32:01 μμ »
Την επόμενη φορά θέλω να το δοκιμάσω με σησαμέλαιο. Όταν το δοκιμάσω θα σας πω.

Σησαμέλαιο μια χαρά!

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 19, 2008, 12:04:56 πμ »
Δεν είναι μόνο για ντεμακιγιάζ, αλλά και για κρέμα προσώπου, αλλά είπα να το βάλω εδώ: http://www.theoilcleansingmethod.com/
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 19, 2008, 05:41:14 μμ »
Πολύ καλό και κατατοπιστικό!  :)  Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το λάδι για να καθαρίζουμε, να αφαιρούμε το μακιγιάζ, και αντί για κρέμα!...

Προσοχή: απλά λάδια, από αυτά που μπορούμε να τα φάμε. Μην πέσετε θύμα και πάρετε καλλυντικά "λάδια", καμία σχέση. Την έχω πατήσει για αυτό το τονίζω τόσο. Συγκεκριμένα πριν κάποια χρόνια, ένα γνωστής μάρκας (όποιος θέλει με ρωτάει και του λέω σε πμ ποια) "φυτικών" καλλυντικών που είχα πάρει, μου έκανε φοβερό πρόβλημα και ερεθισμό, και ακμή. Για αυτό επιμένω τόσο να το διευκρινίζω. Αγνό παρθένο ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, κλπ, και κατά προτίμηση βιολογικά.

Έψαξα και το βίντεο που είχα δει στο youtube για το coconut: http://www.youtube.com/watch?v=y1Mm4ZlH5rU

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 19, 2008, 11:43:12 μμ »
aliena κακώς δεν μας λες ποιας εταιρείας ήταν το λάδι αυτό.

Δεν είναι παράνομο, ούτε μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμηση το να παραθέτεις την εμπειρία σου.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 20, 2008, 04:45:18 μμ »
ok, παιδιά. Ήταν Κορρές. (Από τότε δεν έχω ξανακουμπήσει αυτήν τη μάρκα. Πρόσφατα είδα στο blog του leaping bunny ότι δεν έχει και λαγουδάκι.)

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
    • VeggieWedgie
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 20, 2008, 10:43:04 μμ »
Καταπληκτική ιδέα το λάδι καρύδας για ξεβαφτικό!Απλα να τονίσω κάτι. Υπάρχουν 2 είδη λαδιού καρύδας. Unrefined, που μυρίζει έντονα άρωμα καρύδας και refined που έζει υποστεί επεξεργασία για να μην έχει μυρωδιά όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για κάτι που δεν θέλουμε να έχει άρωμα καρύδας! Για το ντεμακιγιαζ και τα 2 θα κάνουν την ίδια δουλειά!Μάλιστα τώρα που το πες θα το δοκιμάσω με το ωμό λάδι καρύδας που έχω!
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 21, 2008, 12:36:15 πμ »
thanks,Aliena

εγώ έτσι κι αλλιώς δεν παίρνω Κορρέ τόσο γιατί χρησιμοποιεί animal-tested συστατικά, αλλά και γιατί μου τη δίνει που γράφει με μεγάλα γράμματα τα "φυσικά" συστατικά, και αν διαβάσεις τα μικρά γράμματα έχει τόσα βλαβερά συστατικά.

Υπάρχει ένα σάιτ, το skindeep, που είναι βάση δεδομένων. Εκεί είναι καταχωρημένα και τα προιοντα του Κορρέ, και θα δεις ότι δεν σκοράρουν καθόλου καλά. Πολλά παίρνουν ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με τα dove, τα nivea και τα άλλα καλλυντικά που απευθύνονται στις μάζες.

όμως έχει κάνει πολύ κάλο μάρκετινγκ, δεν μπορείς να πεις, ε? πείθει τον περισσότερο τον κόσμο ότι είναι αγνά!
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 25, 2008, 01:10:03 πμ »
Βέβαια, είναι θέμα μάρκετινγκ!...  :(

Σε όσες&όσους χρησιμοποιούν λάδια, κάτι που ξέχασα να αναφέρω: Κάποια λάδια είναι φωτοευαίσθητα και μπορούν να δημιουργήσουν κηλίδες στο δέρμα αν εκτεθούμε στον ήλιο μετά τη χρήση τους. Καλό είναι λοιπόν να τα χρησιμοποιούμε μόνο το βράδυ, ή τη μέρα αν πρόκειται να μείνουμε στο σπίτι και να μη βγούμε. Δεν ισχύει για όλα αυτό, είναι για μερικά όπως πχ το βαλσαμέλαιο, και κυρίως κάποια αιθέρια, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου, δεν χρειάζεται να το πάθουμε για να μάθουμε  ;)   

Αποσυνδεδεμένος Ντίνα

• Θαμώνας
  • Vegan Body... Hippy Mind...
    • My blog page on tumblr
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 19, 2009, 03:44:42 μμ »
Εχω δοκιμάσει το ελαιόλαδο κι όντως κάνει καλή δουλειά!  winking
Στην κουζίνα μας υπάρχουν πολλοί θησαυροί περιποίησης.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 07:49:20 μμ »
γειασας!εμενα το λαδι οταν το χρησιμοποιησα εξ αναγκης καποια φορα με ετσουζε στα ματια.αφηστε που αφηνει και λιπαροτητα που δεν φευγει με τιποτα...θα δοκιμασω το λαδι ομως το λαδι καρυδας.μου φαινεται καλη ιδεα :)

Αποσυνδεδεμένος βανα

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 12:42:37 πμ »
Γεια σας κορίτσια. Το αμυγδαλέλαιο για τα ξηρά- ευαίσθηρα δέρματα και το έλαιο jojoba για τα λιπαρά είναι μια χαρά. Το τζοτζόμπα έχει αντοφλογιστικές ιδιότητες και είναι και καλό λάδι για το τριχωτό του κεφαλιού.
Τα αιθέρια έλαια τα οποία είναι φωτοτοξικά είναι το περγαμόντο, το λεμόνι,το πορτοκάλι, το μανταρίνι, η βερμπένα, η αγγελική,το κύμινο, το τζίντζερ.
Αυτό  σημαίνει ότι αφού τα χρησιμοποιήσουμε πάντα διαλυμένα σε λάδι αποφεύγουμε την άμεση έκθεση σε ηλιακό φώς επειδή μπορεί να προκληθούν κηλίδες.
Καλά για καθαρισμό είναι και τα Hydrosols που είναι τα νερά τα οποία προέρχονται απο την απόσταξη των αιθερίων ελαίων.
Νερό γερανίου, κουνούκλας (cistus ladaniferus), λεβάντας.
Υπάρχουν και εδώ αλλά εγώ τα παραγγέλνω απο ένα σάιτ το www.sanoflore.com που βρίσκεται στην Ελβετία και το βρήκα ψάχνοντας για καλά αιθέρια έλαια. Ειδικά άν αναμείξετε νερό γερανιού και κουνούκλας μισό μισό είναι ότι πρέπει. Βέβαια δεν αφαιρεί αδιάβροχο μακιγιάζ.Η κουνούκλα είναι το ένα συστατικό του rescue remedy των ιαμάτων του μπάχ, το rock rose.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής