
1 κούπα αλεύρι
1 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.τ.γ. μπέικιν σόδα
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
2 κ.τ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
2 κ.τ.σ. βίγκαν μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα γάλα σόγιας
- Λιώστε τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά
- Αναμίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι, το λιναρόσπορο σε ένα μικρό μπολ.
-Προσθέστε τη λιωμένη μαργαρίνη και το γάλα σόγιας, ανακατεύοντας αρκετά μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια από αλεύρι.
- Αν το μίγμα είναι πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμη γάλα σόγιας.
- Ρίχνετε 1/3 της κούπας μίγμα σε ρηχό τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ψήνετε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να πάρει η τηγανίτα χρυσό χρώμα.
- Σερβίρετε αφού αλείψετε με βίγκαν μαργαρίνη, σιρόπι σφενδάμου ή μαρμελάδα της επιλογής σας.
υγ. Επειδή δεν χρησιμοποιώ αντικολλητικό, αλείφω ελαφρά το τηγάνι με ηλιέλαιο.