Εψαχνα για φθινοπωρινες συνταγες στα βιβλια με τις συνταγες που εχω και βρηκα μερικες εξαιρετικες!
Αυτη με την κολοκυθα ειναι η αγαπημενη μου!


Υλικα
1 μετρια/μικρη κολοκυθα πορτοκαλια για μαγειρεμα, καθαρισμενη, ξεφλουδισμενη και κομενη σε κυβους 2,5-3 εκατοστων (περιπου 2 κιλα-6 κουπες)
1 κουτ γλ χοντρο θαλασσινο αλατι
1/2 κουτ γλ φρεσκοτριμενο μαυρο πιπερι
4 κουτ σουπας ελαιολαδο
4 σκελιδες σκορδο κομενες σε λεπτες φετες
1 1/4 κουπα χοντροκομενα φουντουκια
1/4 κουπας δεντρολιβανο
μεθοδος
Προθερμαινω το φουρνο στους 200 η 180 με αερα.
βαζω τα κομματια της κολοκυθας πανω σε λαδοκολλα (μεσα σε ταψι) για ψησιμο, και πασπαλιζω με το αλατι, το πιπερι και το λαδι. Ανακατευω καλα για να παει το λαδι παντου, και τοποθετω τα κομματια της κολοκυθας ωστε να καλυψουν το ταψι. Ψηνω για 20 λεπτα, μεχρι να αρχισουν να μαλακωνουν οι ακρες απο τα κομματια. πασπαλιζω με το σκορδο, τα φουντουκια και το δεντρολιβνο, και βαζω παλι στο φουρνο για αλλα 10-15 λεπτα.
Σερβιρεται καυτο, ζεστο ή σε θερμοκρασια δωματιου.
Μπορει να χρειαστει λιγο ακομα αλατι!
Απο το βιβλιο The Gift of Southern Cooking, by Edna Lewis & Scott Peacock.