1 κιλό ωμά αμύγδαλα
100 γρ. περίπου πικραμύγδαλα
1 κιλό μαύρη ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε εώς και 2 κιλά,ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε)
10 ποτήρια νερό
Αρχικά φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου με τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα (η συνταγή υπάρχει ήδη σε αυτή την ενότητα).
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 10 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε έπειτα το γάλα αμυγδάλου,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πηξει η σουμάδα.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει τη βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρεται αραιωμένη με νερό σε αναλογία περίπου 1 προς 1.
Πίνεται και παγωμένη και ζεστή.
Η σουμάδα είναι απο τα αγαπημένα μου ροφήματα και τον χειμώνα ζεστή με λίγη κανέλα είναι τέλεια!!! 