Έχει έρθει φέτος η σειρά μου να μπω διαχειρίστρια στην πολυκατοικία και έχω πάθει έναν πανικό.
Κάθε Μάιο κάνουν στην πολυκατοικία απεντόμωση και μυοκτονία στους κοινόχρηστους χώρους (και επιπλέον στα διαμερίσματα όσοι το επιθυμούν). Τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω? Πώς μπορώ να χειριστώ αυτό το ζήτημα? Είναι νωρίς ακόμα, αλλά καλό είναι να αρχίσω να το ψάχνω από τώρα για να είμαι έτοιμη. Είναι υποχρεωτική από το νόμο η απεντόμωση-μυοκτονία? Ξέρει κανείς τι νομοθεσία ισχύει?
Όσο για τα δηλητήρια που χρησιμοποιούν -αν και δεν είναι αυτό το θέμα μου, αλλά η δολοφονία των ζώων που έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή που έχω κι εγώ- δυστυχώς δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα γιατί το γνωρίζω από άτομο που έκανε αυτή τη δουλειά, αλλά τα άτομα που ελέγχουν την ασφάλειά τους για τους ανθρώπους, δεν κάνουν τίποτα, απλά έχουν ένα πτυχίο πανεπιστημίου (αν θυμάμαι -χωρίς να είμαι σίγουρη- ο συγκεκριμένος που είχα γνωρίσει ήταν γεωπόνος), βάζουν την υπογραφή τους, και αν πάθει κανείς τίποτα πάνε φυλακή, και πληρώνονται ΑΔΡΑ γι' αυτή τη δουλειά όπως είναι φυσικό γιατί ρισκάρουν τον κώ$^ τους. Πληρώνονται για να βάζουν την υπογραφή τους. Δεν μπορώ να το αποδείξω. Κάθε που κάνουν απεντόμωση εγώ έχω διάφορες ενοχλήσεις, πονοκέφαλο, καταρροή, αλλά μπορεί να είναι και ψυχολογικό επειδή το ξέρω.
Και για τα απορρυπαντικά τι να κάνω? Να πω στις καθαρίστριες να χρησιμοποιούν οικολογικά? Θα με πάρουν με τις ντομάτες. Υπάρχει τρόπος να επιβάλλω εγώ κάτι τέτοιο?
Παιδιά, ας τους πει κάποιος ότι έιμαι εντελώς φρικιό κατά βάθος γιατί δε μου φαίνεται εξωτερικά -τουλάχιστον όχι ακόμα, γιατί κάτσε να σκάσω στο συμβούλιο με το manic-panic το μπλε, και τα λέμε χο-χο ;D