χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Απεντόμωση και μυοκτονία  (Αναγνώστηκε 5303 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

aliena

• Επισκέπτης
Απεντόμωση και μυοκτονία
« στις: Οκτώβριος 10, 2008, 06:41:36 μμ »
Έχει έρθει φέτος η σειρά μου να μπω διαχειρίστρια στην πολυκατοικία και έχω πάθει έναν πανικό.

Κάθε Μάιο κάνουν στην πολυκατοικία απεντόμωση και μυοκτονία στους κοινόχρηστους χώρους (και επιπλέον στα διαμερίσματα όσοι το επιθυμούν). Τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω? Πώς μπορώ να χειριστώ αυτό το ζήτημα? Είναι νωρίς ακόμα, αλλά καλό είναι να αρχίσω να το ψάχνω από τώρα για να είμαι έτοιμη.  Είναι υποχρεωτική από το νόμο η απεντόμωση-μυοκτονία? Ξέρει κανείς τι νομοθεσία ισχύει?

Όσο για τα δηλητήρια που χρησιμοποιούν -αν και δεν είναι αυτό το θέμα μου, αλλά η δολοφονία των ζώων που έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή που έχω κι εγώ- δυστυχώς δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα γιατί το γνωρίζω από άτομο που έκανε αυτή τη δουλειά, αλλά τα άτομα που ελέγχουν την ασφάλειά τους για τους ανθρώπους, δεν κάνουν τίποτα, απλά έχουν ένα πτυχίο πανεπιστημίου (αν θυμάμαι -χωρίς να είμαι σίγουρη- ο συγκεκριμένος που είχα γνωρίσει ήταν γεωπόνος), βάζουν την υπογραφή τους, και αν πάθει κανείς τίποτα πάνε φυλακή, και πληρώνονται ΑΔΡΑ γι' αυτή τη δουλειά όπως είναι φυσικό γιατί ρισκάρουν τον κώ$^ τους. Πληρώνονται για να βάζουν την υπογραφή τους. Δεν μπορώ να το αποδείξω. Κάθε που κάνουν απεντόμωση εγώ έχω διάφορες ενοχλήσεις, πονοκέφαλο, καταρροή, αλλά μπορεί να είναι και ψυχολογικό επειδή το ξέρω.

Και για τα απορρυπαντικά τι να κάνω? Να πω στις καθαρίστριες να χρησιμοποιούν οικολογικά? Θα με πάρουν με τις ντομάτες. Υπάρχει τρόπος να επιβάλλω εγώ κάτι τέτοιο?

Παιδιά, ας τους πει κάποιος ότι έιμαι εντελώς φρικιό κατά βάθος γιατί δε μου φαίνεται εξωτερικά -τουλάχιστον όχι ακόμα, γιατί κάτσε να σκάσω στο συμβούλιο με το manic-panic το μπλε, και τα λέμε χο-χο  ;D

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
Απ: Απεντόμωση και μυοκτονία
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 02:50:21 μμ »
Νομιζω οτι η απεντομωση ειναι υποχρεωτικη απο το νομο για τους κοινοχρηστους χωρους. Ο καθε ενοικος ομως εχει επιλογη αν θα γινει ή οχι στο σπιτι του. Εγω εχω τελειωσει απο εντομα γιατι χρησιμοποιω αιθερια ελαια. Δεν ειμαι ιδιοκτητρια για να ξερω ακριβως τι υσχιει στις πολυκατοικιες. Μπορεις να ρωτησεις την εταιρεια απεντομωσης αν εχει προιοντα φιλικα για το περιβαλλον, και απωθητικα αντι για δηλητηρια.

Οσο για το μανικ πανικ μαλλι, μη σε νοιαζει η αδερφη μου που ειναι υπερφρικιο ειναι 2 χρονια διαχειριστρια (απο τα 19 της)...

Για τα απορυπαντικα, μπορεις να πεις στις καθαριστριες να παιρνουν οικολογικα προιοντα ή να τους τα προμηθευεις εσυ. Σε συμφερει να παρεις απο μια εταιρεια που πουλαει χοντρικη, απλα ρωτα το βιολογικο καταστημα στη γειτονια σου.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 05:26:21 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Λίλυ!  :)

Οσο για το μανικ πανικ μαλλι, μη σε νοιαζει η αδερφη μου που ειναι υπερφρικιο ειναι 2 χρονια διαχειριστρια (απο τα 19 της)...
Μα αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί  ;D. Δεν είναι κάτι που το θέλω να γίνω, το απέφευγα συστηματικά επί χρόνια, τώρα μου είπαν ότι πρέπει να γίνω κι εγώ.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 05:45:36 μμ »
Δεν είναι κάτι που το θέλω να γίνω, το απέφευγα συστηματικά επί χρόνια, τώρα μου είπαν ότι πρέπει να γίνω κι εγώ.

όχι φρικιό, διαχειρίστρια  ;D λολ

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 07:08:07 μμ »
Δεν είναι κάτι που το θέλω να γίνω, το απέφευγα συστηματικά επί χρόνια, τώρα μου είπαν ότι πρέπει να γίνω κι εγώ.

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 09:10:26 μμ »
Επειδή είχα ανάλογο θέμα με την πολυκατοικία και όλο στο υπόγειο ήμουν το βράδυ και μάζευα το ποντικοφάρμακο O0
έκανα μια προσπάθεια και τύπωσα αυτό :
http://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=1929.0
και το μοίρασα σε όλους.
έβαλα και μόνη μου αυτά τα μηχανήματα με τους υπερήχους.
Δεν κατάφερα να τους πείσω όλους αλλά κάποιοι το σκέφτονται για του χρόνου να πάρουμε περισσότερα μηχανήματα και να κλείσουμε με σίτες όπου υπάρχει είσοδος.
Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 10:41:59 μμ »
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Πέλλα! Θα το τυπώσω και εγώ :D! Βέβαια μιλάει περισσότερο για την εξοχή όπου υπάρχουν οι θηρευτές που αναφέρει το κείμενο, τα γεράκια κλπ, και για αυλές, ενώ εδώ είναι Αθήνα και οι χώροι είναι υπόγειο και αποθήκες... Σίγουρα θα μου το πουν αυτό.

Επειδή δεν ποντάρω τόσο στο ότι θα τους πείσω, γι' αυτό και ξεκινάω από τώρα να το ψάχνω για να δω νομικά τι ισχύει, τι είναι υποχρεωτικό, και τι έχω δικαίωμα εγώ να κάνω. Αν ξέρει κάποιος κάτι πάνω σ' αυτό θα ήθελα πολύ να με διαφωτίσει, άλλα και κάθε άλλη γνώμη, συμβουλή και εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτη φυσικά!  ;)

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 12, 2008, 12:32:53 μμ »
Μπορεις να ψαξεις στο διαδικτυο και για τις συνεπειες αυτων των δηλητηριων στους ανθρωπους, πχ τερατογενεσεις, αλτσχαιμερ, παρκινσον, καρκινο κλπ, αυτο θα τους κλεισει το στομα τελειως...

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 03:21:32 μμ »
Μπορεις να ψαξεις στο διαδικτυο και για τις συνεπειες αυτων των δηλητηριων στους ανθρωπους, πχ τερατογενεσεις, αλτσχαιμερ, παρκινσον, καρκινο κλπ, αυτο θα τους κλεισει το στομα τελειως...
καλή ιδέα κι αυτή!  :) Με τη βοήθειά σας πιστεύω ότι θα είμαι πανέτοιμη να χειριστώ το θέμα! Θα αρχίσω από τώρα να μαζεύω υλικό.
Αν ξέρει κανείς τι είναι υποχρεωτικό από το νόμο θα μου ήταν πάρα πολύ χρήσιμο.

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 09:10:21 πμ »

Διάβασε εδώ:
http://www.diaxeiristis.com/phpBB2/

έχει και άλλα ενδιαφέροντα. όπως το θέμα του άσθαματος από τα καθαριστικά και τον τύπο που ανατίναξε το σπίτι του στην προσπάθεια του να εξολοθρεύσει τα έντομα...
Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 21, 2008, 07:00:36 μμ »
τέλειο Πέλλα! Μου βρήκες το κατάλληλο φόρουμ!!!!  :D
δεν είδα ακόμα λεπτομέρειες και τα σχετικά θέματα, αλλά θα το ψάξω!  :-*

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 22, 2008, 07:27:46 μμ »

μουάχαχαχαχαχαχαχαχαχχα! Είμαι δαιμονία >:D! μουάχαχαχαχαχχααχχααα!!!

Κάνανε το λάθος και άφησαν στον πίνακα ανακοινώσεων το χαρτάκι με τα ονόματα των δηλητήριων!.....  ;D

LAMBDA CYHALOTΗRIN και
BROMADIOLONE

Θα κάνω κι εγώ την έρευνά μου, κάντε κι εσείς -όποιος θέλει να ασχοληθεί, και επανερχόμαστε για να συσκεφθούμε !

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 22, 2008, 08:12:24 μμ »
έριξα μια πρώτη ματιά σ' αυτό:
http://npic.orst.edu/factsheets/l_cyhalogen.pdf

Εκτός που είναι φρικιαστικά τα πειράματα που έχουν κάνει σε σκυλιά, κουνέλια και ποντίκια που τα τάιζαν με αυτό το πράγμα, εκτός που δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία (insufficient data) για το αν είναι καρκινογόνο και για το αν παραμένει ή αποβάλλεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, guess what! Είναι ιδιαίτερα τοξικό για τα ψάρια, τα οποία το απορροφούν σε μεγάλες ποσότητες! Κοινώς τα ψάρια είναι τίγκα με αυτό το πράγμα. Προσθέστε και αυτό στα δηλητήρια που τρώνε όσοι τρώνε ψάρια.

aliena

• Επισκέπτης
Ήγγικεν η ώρα, sos
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 06, 2009, 04:18:44 πμ »
Ετοιμάζομαι για παραγγελία των απωθητικών συσκευών. Υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει σε πολυκατοικία? Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια, θα σας εξηγήσω περισσότερα σε πμ.

Αποσυνδεδεμένος Touloumbaki

• Sr. Member
  • Σκέψου θετικά! Δράσε θετικά!
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 06, 2009, 04:24:38 μμ »

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Αliena δεν παίζεσαι κορίτσι μου!!! Δυστυχώς είμαι εντελώς άσχετη σε ολα αυτά και απλά ξέρω ότι εμεις δεν τους καλούμε ποτέ γιατί έχουμε οικογενειακή κατοικία!! Αλλα να εισαι σύγουρη ότι δεν την γλιτώνεις για διαχειρίστρια ειδικά τώρα που κατάλαβαν ότι είσαι περιβαλλοντολογικά  αφυπνισμένη θα σου το ξεκουβαλήσουν σύντομα το διαχειριστικόν  καθήκον!!! Οσο για....φρικιό και manic panic μαλί μετά την δέουσα εμπειρία μου με το άλλο....άκρο προτιμώ μυριάδες φορές να συναναστρέφομαι μαζί σου!!! Και είμαι βέβαιη ότι πολλοι θα συμφωνήσουνε μαζί μου!!!! :D
Τα ζώα είναι οι φίλοι μου και όχι η τροφή μου
Αγαπάω τον πλανήτη μου, νοιάζομαι για την γή μου!!!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact