χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Λαχματζιούν και Πεΐματζιούν  (Αναγνώστηκε 2605 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος manthos_vg

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 47
  • Φύλο: Άντρας
  • Meat is murder and makes cooking boring!
Λαχματζιούν και Πεΐματζιούν
« στις: Οκτώβριος 06, 2008, 02:54:04 πμ »
Λαχματζιούν (wikipedia: Turkish Pizza)
Υλικά:
*5 αραβικές πίτες
*250 γρ. κιμάς σόγιας βρασμένος
*Πάστα ντομάτα ή ψιλοκομμένη ντομάτα
*1 μεσάιο κρεμμύδι
*Μαΐντανος
*Κόκκινο πιπέρι καυτερό (κατά προτίμηση pul biber/red pepper flakes)
*Σκόρδο (αν θέλετε)
*Αλάτι, Πιπέρι

Τσιγαρίζουμε σε φυτικό βούτυρο το κρεμμύδι και τον κιμά σόγιας μέχρι να ροδίσουν λίγο. Μετά προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Απλόνουμε πάνω στις αραβικές πίτες έτσι ώστε να μήν είναι πολύ η ποσότητα που θα έχει πάνω του αλλά να είναι ο κιμάς διασκορπισμένος αραιά στην πίτα. Βάζουμε από πάνω το κόκκινο πιπέρι και ψήνουμε στον φούρνο για λίγο (χωρίς να γίνουν οι αραβικές πίτες τραγανές, μόνο οι γύρω-γύρω άκρες τους να είναι τραγανές). Σερβίρουμε ζεστά τα λαχματζιούν με μαΐντανό, παραπάνω κόκκινο πιπέρι αν επιθυμούμε και στίβουμε λεμόνι από πάνω.

Πεΐματζιούν
Υλικά:
*5 αραβικές πίτες
*Βούτυρο φυτικό (όχι απαραίτητο)
*Φυτικό τυρί τριμμένο από άμυλο ή ακόμα καλύτερα φυτική φέτα
*Μαΐντανός
*Κόκκινο πιπέρι (όπως του λαχματζιούν)

Απλώνουμε το τυρί πάνω στις πίτες και το βούτυρο αν θέλουμε και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί καλά.
Σερβίρουμε με μαΐντανό από πάνω και κόκκινο πιπέρι. Γρήγορο και γευστικό.

Αποσυνδεδεμένος Spookie

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 30
Απ: Λαχματζιούν και Πεΐματζιούν
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 10:44:32 μμ »
πολυ καλο ακουγεται! θα το δοκιμασω συντομα και θα γραψω εντυπωσεις, λατρευω τον κιμα σογιας και μαρεσει να βρισκω καινουργιους τροπους μαγειρεματος! ευχαριστω πολυ για την συνταγη!

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής