Σπάνια εώς ποτέ φτιάχνω πράγματα με τόσο πολύ ζάχαρη και μαργαρίνη. Όμως μου κάνανε παραγελλία μια τούρτα, οπότε αναγκαστηκα, αλλά μιας και όλοι έχουν στο μυαλό τους vegan=μαρούλια σας παρουσιάζω μια συνταγή, η οποία είναι παντελώς φυτική και junk food ταυτόχρονα. Απολαύστε!

Υλικά
3 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
6 κ.σ κακάο
2 κ.γ baking powder
1 κ.γ αλάτι
3/4 κούπας βιτάμ
2 κ.σ. ξύδι ή λεμόνι
2 κ.γ βανίλια
1 κούπα νερό
1κούπα γάλα σόγιας
130 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη κομματάκια
Βαζουμε σε ένα ποτήρι το γάλα σόγιας με το λεμόνι ή το ξύδι και το αφήνουμε να 'πήξει'-περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα ξηρά υλικά [ζάχαρη,αλεύρι,κακάο,αλάτι,baking powder,σοκολάτα κομματάκια] Σε ξεχωριστό μπωλ 'χτυμάμε' βιταμ με βανίλια, γάλα σόγιας και νερό μέχρι να αναμυχθούν καλά. Τώρα αναμυγνείουμε τα υγρά υλικά με τα ξηρά με μια σπάτουλα και 'χτυπάμε με το σύρμα μεχρι να γίνει ένα ομοενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα [εγώ το έβαλα σε σχήμα παγωτό] και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Ή μέχρι ένα μαχαίρι που εισέρχεται στο κεικ να βαίνει καθαρό [εκτος αν ακουμπίσει στα κομματάκια σοκολάτας!!]
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο ενώ ετοιμάζουμε το frosting.
Frosting :
1 κούπα βιτάμ σκληρό, αλλά να έχει μαλακώσει πρώτα
2 κούπες ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια
Τώρα εγώ το χώρισα στα 3 και έφτιαξα 3 διαφορετικά frosting
Γεύση Φράουλα-προσθέτουμε 1 κ.σ. υγρη γεύση/χρώμα φράουλα [τελείως τεχνητό, αλλά δεν είχα εναλλακτική εκείνη τη στιγμή] Αν μπορείτε αντικαταστήστε με πουρέ φρέσκιας φράουλας ή μαρμελάδα
Γεύση Σοκολάτα προσθέτουμε 4 κ.σ. κακάο
Γεύση Φυστικοβούτυρο[το αγαπημένο μου] Προσθέτουμε 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
Μετά τα πράγματα είναι απλά... Απλώνουμε το γλάσσο και στολίζουμε. Εγώ έβαλα στην κορυφή καρύδα τριμμένη και διακόσμησα με καραμελάκια [ακόμη περισσότερη ζάχαρη]