Υλικά
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
1 κούπα φακές
1 2/3 κούπας ζωμό λαχανικών
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι δεντρολίβανο
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
400 γρ. κοχυλάκια
1/2 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο, ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε τις φακές και το ζωμό, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράστε για 30' - 35', ώσπου να βράσουν οι φακές και να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, βράστε τα κοχυλάκια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Στραγγίστε, αδειάστε τα σε ζεστή πιατέλα, περιχύστε με τη ζεστή σάλτσα και πασπαλίστε τα με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο Νηστίσιμα και Υγιεινά της Βέφας Αλεξιάδου