χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: κεφτεδάκια λαχανικών  (Αναγνώστηκε 2709 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
κεφτεδάκια λαχανικών
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2008, 12:06:36 μμ »
Υλικά για 30 κεφτεδάκια

1/2 κιλό πατάτες
4 μέτρια καρότα
5 μικρά κολοκυθάκια
1/2 κούπα αρακά
μία πρέζα κύμινο
μία πρέζα κάρυ
μία πρέζα κόλιανδρο
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τη σάλτσα
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/3 κούπας ταχίνι
1 1/2 κούπες νερό
το χυμό ενός λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε αλατισμένο νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίζετε και στο ίδιο νερό βράζετε τα κολοκυθάκια και τον αρακά. Ανακατεύετε τα βρασμένα λαχανικά, στραγγίζετε καλά, κι όταν κρυώσουν τα λιώνετε μ' ένα πηρούνι. Προσθέστε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί, ώσπου να επιτύχετε ένα μείγμα σχετικά σφιχτό. Βρέχοντας ελαφρά τα χέρια σας, πλάστε κεφτεδάκια, αλευρώστε και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι κι από τις δύο πλευρές. Αφήστε τα να στραγγίσουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Φτιάχνετε τη σάλτσα λιώνοντας το σκόρδο με 1/4 κουταλάκι αλάτι σε γουδί και ανακατεύετε με το ταχίνι. Βάζετε λίγο - λίγο νερό, ανακατεύοντας, ώσπου η σάλτσα να γίνει λίγο ρευστή. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται και το λευκό πιπέρι.

Περιχύνετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι


Η συνταγή είναι από το βιβλίο Νηστίσιμα και Υγιεινά της Βέφας Αλεξιάδου

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής