χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: black forest  (Αναγνώστηκε 1306 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
black forest
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2008, 11:59:24 πμ »
Υλικά

400 γρ κουβερτούρα
130 γρ ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού σουσαμέλαιο
100 γρ καβουρδισμένα και αλεσμένα φουντούκια
100 γρ καβουρδισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
αποξηραμένα φρούτα επιλογής μας σε κομματάκια (π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, μπανάνες)
150 γραμμάρια χαλβά βανίλια κομμένο σε κυβάκια
150 γραμμάρια χαλβά κακάο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ταχίνι και το σουσαμέλαιο κι ανακατεύουμε.
Σε μία φόρμα για κέικ ρίχνουμε μια στρώση από το μείγμα σοκολάτας και μετά ρίχνουμε το 1/3 από κύβους χαλβά βανίλιας, το 1/3 από τα αποξηραμένα φρούτα και το 1/3 από τους ξηρούς καρπούς. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές (μείγμα σοκολάτας, χαλβάς, φρούτα, ξηροί καρποί). Στο πάνω μέρος της φόρμας βάζουμε το χαλβά κακάο που έχουμε κόψει σε φέτες (θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση όταν αναποδογυρίσουμε το γλυκό μας). Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες (το ιδανικό είναι το αφήσουμε ένα βράδυ ώστε να κρυώσει αρκετά) το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα κι είναι έτοιμο.

Για να μην σας κολλήσει το γλυκό στη φόρμα μπορείτε να βάλετε πριν αρχίσετε το στρώσιμο λαδόκολλα

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής