χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Σπιτικό τόφου  (Αναγνώστηκε 16114 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 03, 2010, 02:54:02 πμ »
εδω και καιρο ψαχνω tofu kit ή  tofu press και τιποτε.

να για χειροποίητο σκεύος

http://www.ehow.com/how_4870528_make-tofu-mold.html
http://www.soyadirect.co.uk/soya_recipes_tofu_10.html  (εδώ αναφερει epson salts - τ' ειν' τούτα?)
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος sonaht

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 544
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία...
    • Ορειβασία...
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 09, 2010, 11:29:21 πμ »
Έχω δοκιμάσει και εγω τη συνταγή για τόφου. Το χειμώνα..
Πέτυχε το πήξιμο με το λεμόνι και για σκεύος έβαλα ένα σουρωτήρι με ένα τουλπάνι μέσα και από επάνω πιάτο με βάρος.
Από γεύση όμως.... δεν είχα βάλει κάτι μέσα για να την αλλάξω.. για αυτό και δεν μου άρεσε.
Θέλει πολύ ώρα την πρώτη φορά και έφερα το χάος στην κουζίνα..
Την επόμενη φορά θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.. Ελπίζω...

Όσο για το φτηνό... σαφώς και είναι!!!

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1875
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 03:25:09 μμ »
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει!  rolleye
Το βράζω, το βάζω στο μπλέντερ, το σουρώνω και μετά;;
Τί πίζω, το γάλα ή αυτό που έμεινε απ' το άλεσμα;;;
Αυτό που έμεινε απ' το άλεσμα, έτσι;; Γιατί αλλιως το γάλα θα έφευγε απ' το τρυπιτό. Αλλά και το λεμόνι δε φεύγει;;
Πελάγωσα! blush
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1875
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 03:36:01 μμ »
Λοιπόν, ξανείδα το βίντεο. Ξέρετε πού το χάνω; Εκεί που το έχει αλέσει, το έχει στραγκίξει και το βάζει να βράσει.
Τί βάζει να βράσει;; Αυτό που έχει μείνει μες στην πετσέτα ή αυτό που έχει βγεί απ' την πετσέτα;;;  blush
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 05:19:47 μμ »
Λοιπόν, ξανείδα το βίντεο. Ξέρετε πού το χάνω; Εκεί που το έχει αλέσει, το έχει στραγκίξει και το βάζει να βράσει.
Τί βάζει να βράσει;; Αυτό που έχει μείνει μες στην πετσέτα ή αυτό που έχει βγεί απ' την πετσέτα;;;  blush

Το γάλα, βρε. Αυτό που έχει μείνει, τα αλεσμένα φασόλια δηλαδή, λέγονται okara και έχουν διάφορες άλλες χρήσεις, ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Το γάλα είναι αυτό που πρέπει να βράσει, μετά ρίχνεις τον πηκτικό παράγοντα (λεμόνι ή nigari) και αφήνεις να στραγγίξει (πήζει γρήγορα το μείγμα).
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2906
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 05:24:32 μμ »
Βράζεις το γάλα, βάζεις μέσα στο βρασμένο γάλα το λεμόνι, και το βάζεις να στραγγίσει; (το γάλα)

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 06:15:01 μμ »
Άρα ζεσταίνεις γάλα σόγιας, ρίχνεις λεμόνι, και μετά το τυλίγεις με το τουλπάνι το ακουμπάς σε ένα κάτι που να φεύγει το νερό πχ σουροτίρι του βάζεις βάρος επάνω να φεύγει το νερό και το αφήνεις ένα μισάωρο να πάρει σχήμα και να στέκεται. Το τουλπάνι που το βρίσκουμε? Μας κάνει και φουλάρι? nanana

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1875
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 06:32:17 μμ »
Λοιπόν, ξανείδα το βίντεο. Ξέρετε πού το χάνω; Εκεί που το έχει αλέσει, το έχει στραγκίξει και το βάζει να βράσει.
Τί βάζει να βράσει;; Αυτό που έχει μείνει μες στην πετσέτα ή αυτό που έχει βγεί απ' την πετσέτα;;;  blush

Το γάλα, βρε. Αυτό που έχει μείνει, τα αλεσμένα φασόλια δηλαδή, λέγονται okara και έχουν διάφορες άλλες χρήσεις, ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Το γάλα είναι αυτό που πρέπει να βράσει, μετά ρίχνεις τον πηκτικό παράγοντα (λεμόνι ή nigari) και αφήνεις να στραγγίξει (πήζει γρήγορα το μείγμα).
Πάλι καλά που ρώτησα!!  biggestgrin
Αλλά όντως, απ' το τρυπιτό δε θα φύγει όλο; Ή θα έχει ήδη αρχίσει να πίζει από την κατσαρόλα με το λεμόνι και δε θα φύγει;
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος AVS

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 313
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 06:53:29 μμ »
Άρα ζεσταίνεις γάλα σόγιας, ρίχνεις λεμόνι, και μετά το τυλίγεις με το τουλπάνι το ακουμπάς σε ένα κάτι που να φεύγει το νερό πχ σουροτίρι του βάζεις βάρος επάνω να φεύγει το νερό και το αφήνεις ένα μισάωρο να πάρει σχήμα και να στέκεται. Το τουλπάνι που το βρίσκουμε? Μας κάνει και φουλάρι? nanana

τουλπανι μπορεις να αγορασεις απο καταστηματα με υφασματα στην Αθηναιδος,απο εκει ειχα παρει που το πουλανε με το μετρο.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2906
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 07:10:44 μμ »
Πόσο πηκτικό σε πόση ποσότητα γάλατος;

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 07:34:37 μμ »
Άρα ζεσταίνεις γάλα σόγιας, ρίχνεις λεμόνι, και μετά το τυλίγεις με το τουλπάνι το ακουμπάς σε ένα κάτι που να φεύγει το νερό πχ σουροτίρι του βάζεις βάρος επάνω να φεύγει το νερό και το αφήνεις ένα μισάωρο να πάρει σχήμα και να στέκεται. Το τουλπάνι που το βρίσκουμε? Μας κάνει και φουλάρι? nanana

τουλπανι μπορεις να αγορασεις απο καταστηματα με υφασματα στην Αθηναιδος,απο εκει ειχα παρει που το πουλανε με το μετρο.

thanks δεν το είχα σκεφτεί!

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 08:36:26 μμ »
Λοιπόν, ξανείδα το βίντεο. Ξέρετε πού το χάνω; Εκεί που το έχει αλέσει, το έχει στραγκίξει και το βάζει να βράσει.
Τί βάζει να βράσει;; Αυτό που έχει μείνει μες στην πετσέτα ή αυτό που έχει βγεί απ' την πετσέτα;;;  blush

Το γάλα, βρε. Αυτό που έχει μείνει, τα αλεσμένα φασόλια δηλαδή, λέγονται okara και έχουν διάφορες άλλες χρήσεις, ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Το γάλα είναι αυτό που πρέπει να βράσει, μετά ρίχνεις τον πηκτικό παράγοντα (λεμόνι ή nigari) και αφήνεις να στραγγίξει (πήζει γρήγορα το μείγμα).
Πάλι καλά που ρώτησα!!  biggestgrin
Αλλά όντως, απ' το τρυπιτό δε θα φύγει όλο; Ή θα έχει ήδη αρχίσει να πίζει από την κατσαρόλα με το λεμόνι και δε θα φύγει;

Το είδες το βίντεο που είχε ποστάρει η Δεινομάχη; Πρώτα βράζεις το γάλα. Ελέγχεις τη θερμοκρασία (40 C αν χρησιμοποιείς λεμόνι), ανακατεύεις το γάλα με τον πηκτικό παράγοντα (λεμόνι) και περιμένεις 10 λεπτά. Έχει ήδη πήξει το μείγμα όταν το αδειάζεις στη φόρμα/τρυπητό.  winking
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1875
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 17, 2010, 01:15:39 πμ »
Το υπέθεσα ότι θα έχει ήδη πήξει, γι' αυτό δε φεύγει απ' το τρυπιτό. Αλλά η ανασφάλεια μένει!  :D
Θα το κάνω μια απ' αυτές τις μέρες. Θα βάλω και σταγόνες καπνού και λαχανικά πριν ρίξω το λεμόνι.
Θα ενημερώσω για αποτελέσματα. (Αν δεν ενημερώσω σημαίνει ότι τα έκανα σκ..τά και ντρέπομαι να το πω!!  :D)
 thanks Σας έπριξα.
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος daro801

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 271
  • Φύλο: Άντρας
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 08:19:38 μμ »
Φασόλια σόγιας υπάρχουν σε μαρκετ αν ναι σε ποια?
 :)

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1875
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: σπιτικό tofu
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 10:14:28 μμ »
Φασόλια σόγιας υπάρχουν σε μαρκετ αν ναι σε ποια?
 :)
Σημείωση: εγώ ακόμα δεν έχω κάνει τόφου!

Σε μάρκετ δε νομίζω. Εγώ τα έχω βρει στον μ@λ@κ@ τον Παπανικόλα. Πιστεύω θα βρεις και σε άλλα βιολογικάδικα.
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής