χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)  (Αναγνώστηκε 13810 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 20, 2008, 10:01:48 πμ »
Veggie Wedgie, pls πες μας από ποιο μαγαζί το πήρες, και τι ποσότητα πήρες με το 1 ευρώ που αναφέρεις.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 20, 2008, 06:29:04 μμ »
για τι τιμές ακριβώς μιλάμε Veggie Wedgie? από πού το παίρνεις?

αυτό που παίρνω σε σακουλάκι από το Πράσινο κάνει 7.30 ευρώ τα 30 γρ νιφάδες.
Δεινομάχη, το πληρα από το wok shop, άν πας στη σελίδα  μου[www.veggie-wedgie.com] , στο Athens Grocery Spots έχω τη διεύθυνση του μαγαζιού. Το πήρα σε μορφή stick[αρκετά μεγάλο]και είχε περίπου 1-2 ευρώ από ότι θυμάμαι. Αυτό που πήρες από το πράσινο είναι έτοιμο σε νιφάδες και γιαυτό και πιο ακριβό. Εγω το έκανα νιφάδες στο μπλέντερ!
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 20, 2008, 06:45:57 μμ »
Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το σακούλι γιατί το έβαλα σε ένα βαζάκι και δεν ξέρω ακριβώς πόσα γραμμάρια είναι.πάντως η καλύτερη μορφή αγαρ, αν και πανάκριβη είναι η σκονη, γιατί λιώνει ευκολότερα.
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 20, 2008, 07:11:03 μμ »
Σ'ευχαριστώ Veggie-Wedgie! BYT, έχεις κανει πολύ καλή δουλειά στο σάιτ σου.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 20, 2008, 09:49:49 μμ »
 ;D
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 02:41:23 μμ »
Να σημειώσω ότι αν θέλετε τη μοσταρέλα πιο υδαρή, σαν spread (τυρί για επάλειψη) μπορείτε να το μαγειρέψετε λιγότερη ώρα (δεν χρειάζεται να γίνει τόσο πηχτό όσο να κολλά πολύ στην κουτάλα σας) και να το βάλετε σε ένα φαρδύ βαζάκι - το παίρνετε από κει με το μαχαίρι και το αλείφετε.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

aliena

  • Επισκέπτης
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 05:15:27 μμ »
Ρώτησα στα βιολογικά για το Άγαρ, το οποίο μάλιστα μου είπανε ότι λέγεται "Αγάρ-Αγάρ", και μου είπανε ότι μπορούν να φέρουν και ότι είναι όμως ακριβό. (Αν ξέρει κανείς τη φτηνή μάρκα πείτε μου για να φέρουν αυτή, αλλιώς δεν πειράζει θα δω τι θα κάνω, θα πάρω από το Μπαχάρ).
Τέλος πάντων, κάναμε εκεί ολόκληρη κουβέντα στα βιολογικά, και μου είπε ότι χρησιμοποιείται και το πατατάλευρο για πηκτικό, γι' αυτό ήθελα να ρωτήσω: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πατατάλευρο σε αυτές τις συνταγές?

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 05:33:26 μμ »
Ναι όντως έτσι λέγεται αλλά για συντομία το λέμε αγάρ!Ίσως, αλλά για τα τυριά πάει καλύτερα το Αγαρ-αγάρ. Δεν είναι ακρίβο, ίσως το βιολογικό μόνο να είναι ακριβό.
I wake to see the world go wild.

aliena

  • Επισκέπτης
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 05:54:03 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Veggie Wedgie!  :)

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 07:15:06 μμ »
Δεν νομίζω ότι θα βρεις βιολογικό, και αν βρεις θα είναι πανάκριβο. Η τιμή των 243 ευρώ (Πράσινο) είναι για μη-βιολογικό άγαρ.

Η μοσταρέλα δεν θέλει άγαρ. Άγαρ θέλουν τα σκληρά τυριά (όπως η "φέτα") που στέκονται. Δεν νομίζω ότι το πατατάλευρο θα κάνει την ίδια δουλειά. Αν δοκιμάσεις πάντως πες μας, ΟΚ?
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 04, 2008, 12:46:44 πμ »
Ρώτησα στα βιολογικά για το Άγαρ, το οποίο μάλιστα μου είπανε ότι λέγεται "Αγάρ-Αγάρ", και μου είπανε ότι μπορούν να φέρουν και ότι είναι όμως ακριβό. (Αν ξέρει κανείς τη φτηνή μάρκα πείτε μου για να φέρουν αυτή, αλλιώς δεν πειράζει θα δω τι θα κάνω, θα πάρω από το Μπαχάρ).
Τέλος πάντων, κάναμε εκεί ολόκληρη κουβέντα στα βιολογικά, και μου είπε ότι χρησιμοποιείται και το πατατάλευρο για πηκτικό, γι' αυτό ήθελα να ρωτήσω: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πατατάλευρο σε αυτές τις συνταγές?

Aliena, ως πηκτικό μέσο χρησιμοποιούνται πολλά υλικά, όπως corn starch, arrowroot flour, potato flour, carob bean gum, xanthan gum, carrageenan, tapioca flour, agar agar, τριμμένος λιναρόσπορος, κλπ. Επιλέγεις αυτό που ταιριάζει σ'αυτό που φτιάχνεις και που θα σου δώσει την υφή που θέλεις. Προφανώς, καθένα από αυτά μπορεί να χρειάζεται και διαφορετική προετοιμασία ή να είναι καλύτερο για ένα τύπο φαγητού και όχι για άλλο.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 10:06:08 μμ »
Δεν νομίζω ότι θα βρεις βιολογικό, και αν βρεις θα είναι πανάκριβο. Η τιμή των 243 ευρώ (Πράσινο) είναι για μη-βιολογικό άγαρ.

Η μοσταρέλα δεν θέλει άγαρ. Άγαρ θέλουν τα σκληρά τυριά (όπως η "φέτα") που στέκονται. Δεν νομίζω ότι το πατατάλευρο θα κάνει την ίδια δουλειά. Αν δοκιμάσεις πάντως πες μας, ΟΚ?

να υποθέσω πως το 243 ευρώ είναι τυπογραφικό έτσι;;;;  :P

anyway, σήμερα πήγα και στα 2 πράσινα - κι ας χιόνιζε το πρωί. Κανένα δεν είχε μαγιά σε νιφάδες... για την ακρίβεια δεν ξέρανε καν για τι πράγμα μιλούσα και μου ζητήσανε να τους δείξω τι φωτογραφία της συσκευασίας που τους έλεγα. ??? Μου είπαν πως θα κοιτάξουν να φέρουν... τελικά κατέληξα στο green farm και πήρα 3 σακουλάκια. Θα φτιάξω επιτέλους τη μοσταρέλα αύριο!!!! yayyyyyy

aliena

  • Επισκέπτης
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #42 στις: Μάιος 12, 2009, 05:48:30 μμ »
Θα το δοκιμάσω σήμερα και με φαγόπυρο (για gluten-free) και θα σας πω.

Το φαγόπυρο το βάζεις αντί για βρώμη? Το μαγειρεύεις πρώτα ή το μουλιάζεις (γενικά τι αλλαγές προκύπτουν στη συνταγή)?
Είναι πιο νόστιμο με φαγόπυρο?

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #43 στις: Μάιος 12, 2009, 06:07:19 μμ »
το βάζω ωμό στο μούλτι και το κάνω αλεύρι. μετά το προσθέτω μαζί με τα άλλα υλικά στο Blender
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

aliena

  • Επισκέπτης
Απ: Μοσταρέλα (άπαιχτη και πάμφθηνη)
« Απάντηση #44 στις: Μάιος 12, 2009, 06:17:27 μμ »
Ωμό στο μούλτι! rolleye Ω, δεν θα το φανταζόμουν biggestgrin

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής