χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Συμπεριφορά προς κατοικίδια  (Αναγνώστηκε 2971 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
Συμπεριφορά προς κατοικίδια
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2008, 10:14:09 πμ »
Θέλω να ρωτήσω, αν διαπιστώσει κανείς πως κάποιος "ιδιοκτήτης" κατοικιδίου δεν του φέρετε καλά, μπορεί να απευθυνθεί σε κάποια αρμόδια αρχή; Αν ναι, ποια είναι αυτή;
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
Απ: Συμπεριφορά προς κατοικίδια
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 03:08:36 μμ »
ΝΟΜΟΣ 1038/1932 «ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»

Άρθρο1.

1. Όποιος βασανίζει ή κακοποιεί ή μεταχειρίζεται με σκληρότητα ή πέρα της φυσικής του αντοχής, ή χρησιμοποιεί προς εργασία ζώο ασθενές ή ανάπηρο, τιμωρείται με πρόστιμο ή κράτηση.
   2. Βασανισμός ζώου θεωρείται:

Α) Η χρησιμοποίηση και ο εξαναγκασμός των σκύλων να σύρουν οποιοδήποτε φορτίο, ως και η πρόσδεση στην ουρά τους οποιουδήποτε αντικειμένου.

Β) Η μαστίγωση των ζώων στο κεφάλι ή στην κοιλιά, οι γροθιές, τα λακτίσματα και η χρησιμοποίηση ξύλων ή άλλων μέσων που μπορούν να τους προκαλέσουν πληγές ή πόνους, εκτός από ειδικό μαστίγιο από σχοινί.

Γ) Η χρησιμοποίηση θεραπευτικών μεθόδων από μη ειδικούς κτηνιάτρους που μπορούν να βλάψουν τα ζώα.

Δ) Η μη χορήγηση τροφής και νερού στα εργαζόμενα επί δωδεκάωρο ζώα και επί εικοσιτετράωρο στα μη εργαζόμενα.

Άρθρο 2.

1. Τα εισπραττόμενα πρόστιμα από την εφαρμογή του εν λόγω Νόμου θα διατίθενται για την ενίσχυση αναγνωρισμένων σωματείων για την προστασία των ζώων.
   2. Με απόφαση του υπουργείου Υγείας μπορεί να ανατεθεί σε εταιρία προστασίας ζώων η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων, με την παροχή ετήσιας αποζημίωσης για τις δαπάνες και την αποσόβηση μολυσματικών ασθενειών.

Άρθρο 3.

Ζώο εργασίας, το οποίο καθίσταται άχρηστο λόγω ασθενείας, γήρατος, κατάγματος ή άλλης αιτίας, μπορεί να φονευθεί κατόπιν εκθέσεως του αρμοδίου κτηνιάτρου. Ο κτηνίατρος ορίζει και τον τρόπο θανάτωσης.

Άρθρο 4.

Οι περιπλανώμενοι στους δρόμους σκύλοι, που «συλλαμβάνονται» από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, θεωρούνται ως αδέσποτοι. (Σημειώνεται ότι με πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας προβλέπεται ότι η περισυλλογή και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων ανήκει στους Δήμους και στις Κοινότητες που υποχρεούνται να συλλέγουν, να στειρώνουν και να εμβολιάζουν, σε συνεργασία με κτηνίατρους, τα ζώα, τα οποία στη συνέχεια δίνονται για υιοθεσία ή επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Η θανάτωσή τους προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί ανίατη ασθένεια, επικίνδυνη για τον άνθρωπο.)

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Δηλητηρίαση νομής ζώων (Άρθρο 282)

Όποιος με πρόθεση δηλητηριάσει βοσκοτόπια, λιβάδια, λίμνες ή άλλους τόπους ποτίσματος ζώων τιμωρείται με φυλάκιση, ενώ αν από την πράξη του θανατώθηκαν ή δηλητηριάστηκαν ζώα αλλού, τιμωρείται με κάθειρξη. Αν από αμέλεια τελέσει κάποιος τα παραπάνω, τιμωρείται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή.

Πρόκληση κινδύνου (Άρθρο 255)

Όποιος αφήσει να περιφέρεται ελεύθερα ζώο άγριο ή επικίνδυνο, όποιος παραλείψει να πάρει τα προφυλακτικά μέτρα για αποτροπή βλαβών από τέτοια ζώα, όποιος διατηρεί επικίνδυνο ζώο χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής, τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο.

Φανταζομαι οτι μπορεις να κανεις καταγγελια στην αστυνομια.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

• Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 04:11:27 μμ »
το μήνυμα μου σχετικά με την εταιρία προστασίας ζώων γιατί σβήστηκε;;; εγώ έχω κάνει καταγγελίες 2 και τα πήραν τα ζωάκια

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 05:15:28 μμ »
εγώ έχω κάνει καταγγελίες 2 και τα πήραν τα ζωάκια

Μπράβο blueheart. Όσο ως πολίτες δεν μιλάμε, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 13, 2008, 03:31:39 μμ »
Τι εμπλέκουν και τα ζώα σε τέτοιου είδους δραστηριότητες οι μαλάκες;

Μου τη δίνουν στα νεύρα αυτοί που κάνουν στους αδύνατους αυτό που δεν θέλουν να τους κάνουν και για το οποίο διαμαρτύρονται.
Αυτός διαμαρτύρεται γιατί αισθάνεται ότι του κάνουν αυτό που κάνει σε άλλον.

Αλλά άμα πεις και τίποτα θα βγουν λάδι. Θα πουν για το χαμό που γίνεται, θα πουν ότι είσαι μαύρη αντίδραση και παρόμοιες μ@λ@κίες.

<a href="http://i185.photobucket.com/player.swf?file=http://vid185.photobucket.com/albums/x63/PhotoVideo_2007/video%2001/320.flv" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://i185.photobucket.com/player.swf?file=http://vid185.photobucket.com/albums/x63/PhotoVideo_2007/video%2001/320.flv</a>

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 11:46:14 μμ »
Έχω δει πολλές φορές ένα σκυλί να κρατάει στα δόντια του πλακάτ σε πορείες. Δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο σκυλί. Πάντως δε μου έχει δωθεί η εντύπωση ότι του έκαναν κάτι που δεν ήθελε, ή ότι το πίεσαν με το ζόρι να το κάνει αυτό. Αξιοπερίεργο βέβαια. Δεν ξέρω κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 17, 2008, 12:43:51 πμ »
Λέω να μην τα μπλέκουν σε τέτοιες δραστηριότητες.
Όπως διαφωνώ μ αυτούς που επιμένουν ότι σώνει και καλά είναι το σκυλί συμπολεμιστής τους επειδή πάει μαζί τους στις πορείες.
Όλοι κάπου θέλουν να χρησιμοποιούν τα ζώα, όλοι κάτι θέλουν να πάρουν από αυτά, κι αυτοί που τα δίνουν κάτι, θέλουν οπωσδήποτε να αισθάνονται ότι ωφελούνται κάποιες υπηρεσίες.

Σ αυτό τον κόσμο να μην είσαι τίποτα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του: Ζώο, μικρό παιδί, ανάπηρος. Κάηκες. Δεν θα ακούει κανείς τις ανάγκες σου και τα δεν θέλω σου.

Αποσυνδεδεμένος magicat

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 10, 2009, 11:02:29 πμ »
Έχω δει πολλές φορές ένα σκυλί να κρατάει στα δόντια του πλακάτ σε πορείες. Δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο σκυλί. Πάντως δε μου έχει δωθεί η εντύπωση ότι του έκαναν κάτι που δεν ήθελε, ή ότι το πίεσαν με το ζόρι να το κάνει αυτό. Αξιοπερίεργο βέβαια. Δεν ξέρω κιόλας.

Πάντως πιστεύω ότι τον θρυλικό κανέλλο φαίνεται να τον αγαπούσαν όλοι και να τον φρόντιζαν!!!
Κρίμα που δεν είναι κοντά μας πια και που δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω  :'( :'( :'(

http://www.youtube.com/watch?v=zPspWmPPoAQ&feature=related
Καλύτερα να μην κάνεις τίποτα απ' το να κάνεις ένα τίποτα. Oscar Wilde.

ecoChris

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 10, 2009, 12:59:56 μμ »
Πάντως πιστεύω ότι τον θρυλικό κανέλλο φαίνεται να τον αγαπούσαν όλοι και να τον φρόντιζαν!!!

Μακάρι όλοι αυτοί που έκαναν το παν γι αυτό τον σκύλο να έκαναν αντίστοιχα τα χρέος τους και προς όλα τα ζώα.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 10, 2009, 01:37:58 μμ »
έτσι.

αυτοί που φροντίσανε τον Κανέλλο τον θεοποιήσανε.

Και μια σταλιά συμπάθεια στα άλλα ζώα, πουθενά.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος magicat

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 10, 2009, 03:15:31 μμ »
έτσι.

αυτοί που φροντίσανε τον Κανέλλο τον θεοποιήσανε.

Και μια σταλιά συμπάθεια στα άλλα ζώα, πουθενά.

Δεν νομίζω ότι αυτοί που φρόντιζαν τον κανέλλο αδιαφορούσαν για τα άλλα ζώα.  Άλλωστε που το ξέρουμε αυτό; Μπορεί να φρόντιζαν και να φροντίζουν άλλα ζώα!  Δεν βλέπω το λάθος να "θεοποιούν" ένα ζωάκι που όπως φάνηκε ήταν πολύ ιδιαίτερο ;)  Αυτό δηλ. δεν τους κάνει να είναι αδιάφοροι στα υπόλοιπα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής.  π.χ αν κάποιος αγαπάει ένα σκυλάκι σαν τον κανέλλο λογικά θα αγαπάει και τα υπόλοιπα σκυλάκια...Το γεγονός ότι τον φρόντιζαν δε σημαίνει ότι είχαν διάθεση για διακρίσεις!

Εγώ όταν διαπιστώνω ότι κάποιος φροντίζει ένα ζωάκι, θα του πω μπράβο, δεν θα του την πω και από πάνω επειδή φροντίζει ένα ζωάκι και όχι 100!  Δεν λέω..καλά θα ήταν να φροντίζαμε όλοι από 100 ζώα ο καθένας μας αλλά ίσως πολλές φορές αυτό να μην είναι εφικτό!

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 10, 2009, 03:18:50 μμ »
βρε magicat με παρεξήγησες. Δεν εννοούσα σκύλους. Εννοούσα τα ζώα "φαγητού", σουβλάκια κοινώς.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν φάνηκε να εκδηλώσανε κάποια διάθεση να σώσουνε άλλου είδους ζώα - τους είχα στείλει και εμαιλ γι αυτό και με γράψανε κανονικότατα.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος magicat

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 10, 2009, 03:23:23 μμ »
βρε magicat με παρεξήγησες. Δεν εννοούσα σκύλους. Εννοούσα τα ζώα "φαγητού", σουβλάκια κοινώς.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν φάνηκε εκδηλώσανε κάποια διάθεση να σώσουνε άλλου είδους ζώα - τους είχα στείλει και εμαιλ γι αυτό και με γράψανε κανονικότατα.

αχαχαχαχαχααααα λέω και' γω...τώρα κατάλαβα... ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 29, 2009, 10:12:19 μμ »
Βρε παιδιά, ο γείτονάς μου έχει ένα έρημο σκυλί στο μπαλκόνι 24 ώρες το 24/ωρο. Το καημένο κοντεύει να τρελαθεί και μας έχει τρελάνει κι εμάς με τα γαυγίσματά του. Δεν ακούμε τι λέμε ώρες-ώρες μέσα στο σπίτι και αναγκαζόμαστε να κλείνουμε παράθυρα και να βάζουμε κλιματισμό για να ηρεμήσουμε λιγάκι... Δεν το βασανίζει βέβαια, ούτε το αφήνει νηστικό ώστε να επικαλεστώ κακομεταχείριση, αλλά το οτι περνάει όλη την ημέρα του σε ένα μπαλκόνι 2Χ10 τι είναι;  thimos
Είναι λίγο περίπτωση ο τύπος και δεν μπορώ να του μιλήσω λογικά.
Έχετε καμιά ιδέα;

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 30, 2009, 12:09:10 πμ »
Υπουργική απόφαση Υ1/β 2000 - 1995,
άρθρο 17

«Επιτρέπεται η διατήρηση σε μια κατοικία μόνον ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γάτων». Η απόφαση αυτή έλυσε τα χέρια όλων των ζωόφιλων με προβλήματα συγκατοίκησης, καθώς υπερισχύει του κανονισμού της πολυκατοικίας. Αν δηλαδή, ο κανονισμός απαγορεύει τα ζώα στα διαμερίσματα, απλώς αναφέρετε την απόφαση και το ζήτημα τελειώνει εδώ. Εκτός κι αν...

Διατηρείτε σε μόνιμη βάση το σκύλο σας… σε ανοιχτούς ή κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας σας (μπαλκόνια, ταράτσες, φωταγωγούς κ.λπ.). Η ίδια απόφαση το απαγορεύει ρητά και προβλέπει μάλιστα απομάκρυνση του ζώου, αν δεν συμμορφωθείτε, από την Υγειονομική Υπηρεσία -παρουσία εισαγγελέα- και παράδοσή του σε φιλοζωικά σωματεία ή συλλόγους.
Νομίζω λέει σαφώς ότι στο μπαλκόνι δεν επιτρέπεται μονίμως το σκυλί. Από κει και πέρα παράπονο στην αστυνομία από σας και σύσταση σε αυτόν από την Αρχή. Μόνο με φοβέρα ποινής θα συμμορφωθεί. Είναι Νόμος και λέγεται διατάραξις γαλήνης, εδ'ω η Νομοθεσία και άνθρωποι με πείρα να σε συμβουλεύσουν:

http://www.himaira.gr/Law_1.php

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact