Υλικά
50 γρ. φυτικό βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μήλο ξυσμένο στον τρίφτη κρεμμυδιών
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1/4 ποτήρι του νερού πολτό ντομάτας
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών (κύβο)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πατάτα κομμένη σε φέτες
1 καρότο κομμένο σε φέτες
μανιτάρια
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλεύρι (σιγά-σιγά), το μήλο και το κάρυ κι ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό και τη ντομάτα καθώς και τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
Αφού πάρει μια βράση η σάλτσα ρίχνουμε μέσα την πατάτα, το καρότο, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα, την πιπεριά και το κολοκυθάκι κι αφήνουμε να βράσουν όλα σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ρύζι μπασμπάτι