Συστατικά
1/4 φλ. ξύδι
1/4 φλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
1/2 φλ. χυμό ανανά
1/2 φλ. ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι κομένα σε φέτες
κομματάκια ανανά και μήλου
1 καρότο κομμένο σε φέτες
λίγα αμπελοφάσουλα
tofu κομμένο σε sticks
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20'.
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα ώστε να δούμε ότι όλες οι δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το tofu και σιγοβράζουμε για επιπλέον 10-15 λεπτά.
Είναι απλά τέλειο αν το μαγειρέψετε σε γουόκ. Σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι!
