Υλικά:
Ψωμί ολικής αλέσεως σταρένιο ή σικαλένιο σε φέτες
2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή κρεμμυδάκι
Μαγιονέζα ή vegan μαγιονέζα (γύρω στις 2-3 κουταλιές)
1 κουταλιά διατροφική μαγιά (nutritional yeast)
Χυμός απο 1/2 λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Σαλατικά - μαρούλι, ντομάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια σ'ένα μπωλ και τα λιώνουμε με το πηρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη (vegan) μαγιονέζα, τη διατροφική μαγιά, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τα μπαχαρικά, και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε οποιοδήποτε συστατικό κατά το δοκούν αν χρειάζεται. Εναλλακτικά, αλέθουμε όλα τα παραπάνω στο food processor. Αλείφουμε στις φέτες του ψωμιού και προσθέτουμε μαρούλι ή ντομάτα αν θέλουμε. Πηγαίνει πολύ με μαρούλι και iceberg.