¾ της κούπας μαυρομάτικα φασόλια
½ κούπα κινόα
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι βασιλικό
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανια
αλάτι-πιπέρι
Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα και τα βράζουμε σε νερό για 30-45 λεπτά.
Ξεπλένουμε την κινόα και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει για 20 λεπτά.
Μόλις τα μαυρομάτικα είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και αφού τα βάλουμε σε ένα μπωλ, τα λιώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, την κινόα, τον βασιλικό και το θυμάρι. Το μίγμα πρέπει να είναι παχύ και να κολλάει ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Συνδιάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπωλ. Φτιάχνουμε μπαλάκια με το μίγμα των φασολιών, τα πιέζουμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες μας και τα βουτάμε στο μίγμα της φρυγανιάς. Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά τις κροκέτες από την κάθε πλευρά.
Η συνταγή είναι προσαρμογή από το βιβλίο Vegan with a Vengeance: Over 150 delicious, cheap, animal-free recipes that rock, by Isa Chandra Moskowitz.