χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Μπιφτέκια λαχανικών  (Αναγνώστηκε 18126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Μπιφτέκια λαχανικών
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 11:22:38 μμ »
Ούτε εγώ είμαι καμιά σπουδαία μαγείρισσα αλλά δεν το βάζω και καημό!  ;)
Άλλωστε, ούτε σαν παμφάγος ήμουν καλύτερη, (άσε που από πάντα συχαινόμουν να χειρίζομαι κρεατικά).
Τα φαγητά που μου άρεσαν περισσότερο και πριν και τώρα είναι τα ίδια, εύκολα φαγητά:
μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, φακές, σπανακόρυζο, λαχανόρυζο, πρασόρυζο, μανιτάρια με ρύζι, λαδερά, τέτοια πράματα...
Τώρα που έχω βρει και αυτά τα μπιφτέκια τόφου-ρυζιού (μάρκας Taifun από τον Παπανικόλα ή τον Βιολογικό Κύκλο), έχω τσακίσει τα Αραβικά πιτάκια με σαλάτα ανάμεικτη και τέτοιο μπιφτέκι.
Όταν έχω μεγάλη όρεξη κάνω και εκείνα τα καταπληκτικά φαλάφελ που έχουμε στις συνταγές. Υπάρχει στο σούπερ μάρκετ και έτοιμο μείγμα για φαλάφελ, καλά βγαίνουν και με αυτό.
Ευτυχώς, με τα παιδιά και τον άντρα μου έχουμε τα ίδια πάνω-κάτω γούστα!
Θα έλεγα να μην το σκέφτεσαι τόσο σαν πρόβλημα σε στιλ "τι στο καλό θα φάω τώρα που είμαι χορτοφάγος" αλλά είτε θετικά, σαν μια εντελώς καινούργια δυνατότητα γεύσεων (αν έχεις όρεξη για πειραματισμούς στην κουζίνα) είτε στο χαλαρό και αδιάφορο αφού η ελληνική κουζίνα έχει ένα σωρό απλές και εύκολες συνταγές που οι μαμάδες ανέκαθεν μαγείρευαν.
 ;D

Αποσυνδεδεμένος velvy

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 11:36:19 μμ »
Τα φαγητά που ανέφερες είναι και τα αγαπημένα μου μπορώ να πω! Το χειρότερό μου είναι οι πειραματισμοί! χαχα Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα μπορώ να πληρώνω κάποια καλή κυρία να μου μαγειρεύει βέγκαν γεύματα 3 φορές τη βδομάδα!  :P
ουφ!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 11:37:17 μμ »
Έτσι έτσι velvy...Κι εγώ αυτό το όνειρο έχω, ειδικά σε αυτή την περίοδο της ζωής μου. Να μπορούσα να έχω ένα σεφ να μου φτιάχνει ό,τι τραβάει η ψυχή μου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.  ;D ;D ;D
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 12:14:59 πμ »
Όλοι μ' ένα όνειρο ζούμε σ' αυτόν τον κόσμο  ;D Εγώ τι να πω που έχω βρει τον τέλειο σεφ, αλλά δεν είναι βίγκαν?  ;D
Είμαι πάντως όλο και πιο κοντά στο όνειρο! Μπορεί να μην είναι ο ίδιος βίγκαν, αλλά τώρα πια μαγειρεύει τις περισσότερες φορές βίγκαν!
Αλλά μου' χει βγει η πίστη εντωμεταξύ  ;D Τι να κάνουμε, χωρίς προσπάθεια, τίποτα δε γίνεται.
Ευτυχώς δεν μαγειρεύει ποτέ κρέας (να χτυπάω ξύλο), μεγάλο λούκι θα ήταν αυτό.

Μόνο με την πίτσα έχουμε ακόμα το θέμα. Το teese τελειώνει, και να δω τι θα κάνω.
Άσε που και να μπορούσα να βρίσκω teese εύκολα και φθηνά, πάλι υπάρχει θέμα τελικά. Το κατάλαβα γιατί δεν ήξερε ότι είχα κι άλλο, όταν τέλειωσε το πρώτο, και όταν του το πήγα, δεν πολυενθουσιάστηκε με την ιδέα ότι είχα κι άλλο.
Τέλος πάντων, πορευτήκαμε λίγο ακόμα με αυτό -όσον αφορά την πίτσα- αλλά μετά άρχισε να μου λέει ότι θέλει να φτιάξει με κανονικό ... και το βαρέθηκε αυτό ... και σούξου-μούξου ... γενικά κατάλαβα ότι δεν του άρεσε, αλλά έκανε πως του άρεσε για να μη με στεναχωρήσει, επειδή εγώ έδειχνα ενθουσιασμένη (λίγο παραπάνω απ' ότι ήμουν πραγματικά για να είμαι ειλικρινής).

Αν και είναι δική του σπεσιαλιτέ, το μόνο που έχω σκεφτεί είναι να κάνω κάποιες δοκιμές εγώ μόνη μου με home-made από το uncheese ή και χωρίς καθόλου (αυτό ούτε το συζητάει βέβαια), να δω τι βγαίνει, μήπως του αρέσει, και αρχίσει να τη φτιάχνει έτσι. Τι άγχος κι αυτό  ;D
Μία συνταγή που έκανα από το uncheese για ζυμαρικά του άρεσε πολύ πάντως.  :) Έχω ελπίδες!

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 12:20:22 πμ »
aliena η μοσταρελλα παει πολύ σε πίτσα.

Επίσης ένα μείγμα με κάσιους-διατροφική μαγιά-νεράκι-κορν φλαουρ πάει πολύ. Εγώ την κάνω κλειστή την πίτσα (καλτσόνε) και αυτή η κρέμα είναι κάτασπρη και αχνιστή.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 12:24:26 πμ »
thnx Δεινομάχη  :-*, θα κάνω διάφορες δοκιμές! Είναι πολύ δύσκολη περίπτωση (τι να κάνουμε, είναι σεφ, θέλει να είναι κάπως), αλλά έχω ελπίδες!

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
    • VeggieWedgie
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 05:48:26 μμ »
Ολες οι συνταγές για βίγκαν τυριά και τα έτοιμα βίγκαν τυριά δεν θα έχουν γεύση γαλακτοκομικού τυριού γιατί πολύ απλα δεν είναι! Αυτό δεν σημαίνει βεβαια ότι δεν είναι νόστιμα! Απλώς ίσως  ο φίλος σου, για να σταματήσει να στη 'λέει' πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι αυτό που τρώει πρέπει να το δει για αυτό που είναι [π.χ. τυρί απο κάσιους αρα θα έχει γεύση nutty] και όχι γιαυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του [buffalo μοσταρελλα] επειδή ασυνείδητα το έχει συνδιασει με την πίτσα. ότι δηλαδη πίτσα ισον τυρι απο ζωικό γαλα. (Δήλαδή δεν μπορείς να δώσεις σε κάποιον φυστικοβούτυρο και να νομίζει ότι είναι πατέ απο συκώτι, καταλαβαίνεις που το πάω??)
Γιαυτό βεβαια δεν φταίει μόνο ο φίλος σου που ψάχνει τη γνώριμη γεύση αλλά και εμείς που τους δίνουμε αυτά τα παραπλανητικά ονόματα. [π.χ.veggie ribs, soy chicken, μοτσαρέλλα] Εμένα δεν με ενοχλούν τα ονόματα, μεχρι ένα σημείο βεβαια.

Παρόλα αυτά επειδή είδα ότι αναφέρεις γιαούρτι σόγιας σε κάποιο ποστ και υποθέτω ότι σου αρέσει, έχεις δοκιμάσει να στραγγίσεις ολονυχτίς σε τουλουπάνι ένα κουτί γιαούρτι σόγιας? Γινεται σαν μαλακό τυρί, τύπου κατίκι/ sour cream ή cream cheese[αν το γλυκάνεις λίγο].Και μπορείς μετά να του προσθέσεις και χορταράκια-όμως και σκέτο είναι τέλειο.
Επιπλέον το περασμένο καλοκαίρι σε΄ενα bbq party ενός φίλου με τίγκα κρεατίλες κοψίδια είχα φτιάξει τα σουβλάκια μου [που τα λατρεψαν]και ένα τζατζίκι από γιαούρτι σόγιας και σε πληροφορώ δεν ανέφερα ότι ήταν από γιαούρτι σόγιας, και όλοι καταβροχθήσανε αυτό ένατι των άλλων [είχανε φτιαχτεί ακριβώς με τα ίδια υλικά εκτός του γιαουρτιού] και δεν καταλαβαίναν γιατί ήταν πιο ωραίο από το άλλο τζατζίκι!!!
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος dimitris34

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 07:12:54 μμ »
Ούτε εγώ είμαι καμιά σπουδαία μαγείρισσα αλλά δεν το βάζω και καημό!  ;)
Άλλωστε, ούτε σαν παμφάγος ήμουν καλύτερη, (άσε που από πάντα συχαινόμουν να χειρίζομαι κρεατικά).
Τα φαγητά που μου άρεσαν περισσότερο και πριν και τώρα είναι τα ίδια, εύκολα φαγητά:
μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, φακές, σπανακόρυζο, λαχανόρυζο, πρασόρυζο, μανιτάρια με ρύζι, λαδερά, τέτοια πράματα...
Τώρα που έχω βρει και αυτά τα μπιφτέκια τόφου-ρυζιού (μάρκας Taifun από τον Παπανικόλα ή τον Βιολογικό Κύκλο), έχω τσακίσει τα Αραβικά πιτάκια με σαλάτα ανάμεικτη και τέτοιο μπιφτέκι.
Όταν έχω μεγάλη όρεξη κάνω και εκείνα τα καταπληκτικά φαλάφελ που έχουμε στις συνταγές. Υπάρχει στο σούπερ μάρκετ και έτοιμο μείγμα για φαλάφελ, καλά βγαίνουν και με αυτό.
Ευτυχώς, με τα παιδιά και τον άντρα μου έχουμε τα ίδια πάνω-κάτω γούστα!
Θα έλεγα να μην το σκέφτεσαι τόσο σαν πρόβλημα σε στιλ "τι στο καλό θα φάω τώρα που είμαι χορτοφάγος" αλλά είτε θετικά, σαν μια εντελώς καινούργια δυνατότητα γεύσεων (αν έχεις όρεξη για πειραματισμούς στην κουζίνα) είτε στο χαλαρό και αδιάφορο αφού η ελληνική κουζίνα έχει ένα σωρό απλές και εύκολες συνταγές που οι μαμάδες ανέκαθεν μαγείρευαν.
 ;D
Δώσε καμιά ιδέα Elsa, γιατί το στομάχι μου άδειο είναι τις περισσότερες φορές. Καλά δεν ήμουνα και ποτέ του φαγητού, πάντα θεωρούσα το φαγητό ανάγκη για επιβίωση και όχι απόλαυση.

Αποσυνδεδεμένος Touloumbaki

• Sr. Member
  • Σκέψου θετικά! Δράσε θετικά!
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 07:46:23 μμ »
Γειά και χαρά σας! Είμαι καινούρια και αυτή η συνταγή για...καλωσόρισμα ήταν ότι έπρεπε! Θα την δοκιμάσω από αύριο κιόλας!  :D Ελπίζω να ψήσω και την μάνα μου σιγά-σιγά να γίνει vegan προτού με φάει εκείνη γιατί έγινα εγώ χορτοφάγος! Βλέπετε έιμαι καινούρια στον χώρο,μόνον τρεις μήνες χορτοφάγος σε μια μανιακώς κρεατοφαγική οικογένεια!  ;D Τι λέτε; θα τα καταφέρω τελικά να επιβιώσω;
Τα ζώα είναι οι φίλοι μου και όχι η τροφή μου
Αγαπάω τον πλανήτη μου, νοιάζομαι για την γή μου!!!

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 07:50:52 μμ »
Σε καταλαβαίνω, αν και εγώ δυστυχώς, είμαι (και φαίνομαι >:() του φαγητού (απλώς αρκετά τεμπέλα για να μαγειρεύω!)
Αυτά που έβαλες στην παράθεση είναι κάποιες ιδέες ήδη. Ξέχασα το μπριάμ φούρνου που κάνει κα-τα-πλη-χτι-κά ο άντρας μου!

Το πιο απλό για να χορταίνεις και να παίρνεις κι ένα σωρό ουσίες είναι να τρως ξηρούς καρπούς.
-Αμύγδαλα με σταφίδες είναι πολύ αγαπημένο μου σνακ/γλυκό.
-Πιο οικονομικό: κολοκυθόσπορος με σταφίδες.
-Πιο πλούσιο: κάσιους με σταφίδες και κράνμπερι.
-Εύκολο γλυκάκι: Μήλα σε φέτες με κανέλα στο φούρνο
-Πρωινό: Ταχίνι με μουλιασμένους χουρμάδες και λίγο σογιόγαλα σκόνη στο μπλέντερ
-Αν τρως μέλι, ταχίνι με μέλι σε ψωμί.
-Αμύγδαλα και μουλιασμένες σταφίδες στο μπλέντερ σαν άλειμμα σε ψωμί ή σκέτο
-Το κλασικό φυστικοβούτυρο
-Βάφλες με σιρόπι - από τα βιολογικά καταστήματα (τις τσακίζουν τα παιδιά μου!)
-Επιδόρπιο σόγιας (σαν κρέμα) με γεύση σοκολάτα ή βανίλια

Ακόμα δεν χόρτασες;  ;D ;D ;D

Edit: Καλώς μας ήρθες τουλουμπάκι με το ορεκτικό όνομα!  ;) Πέρνα από το ...αρμόδιο τμήμα για τις συστάσεις! ;D

• Sr. Member
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 08:08:11 μμ »
Ακόμα δεν χόρτασες;  ;D ;D ;D
Χορτασα χόρτασα. Ευχαριστώ!
Συνάντηση πότε θα γίνει; Εστω για καφέ;

• Sr. Member
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 08:14:49 μμ »
Γειά και χαρά σας! Είμαι καινούρια και αυτή η συνταγή για...καλωσόρισμα ήταν ότι έπρεπε! Θα την δοκιμάσω από αύριο κιόλας!  :D Ελπίζω να ψήσω και την μάνα μου σιγά-σιγά να γίνει vegan προτού με φάει εκείνη γιατί έγινα εγώ χορτοφάγος! Βλέπετε έιμαι καινούρια στον χώρο,μόνον τρεις μήνες χορτοφάγος σε μια μανιακώς κρεατοφαγική οικογένεια!  ;D Τι λέτε; θα τα καταφέρω τελικά να επιβιώσω;
Αν το θες πραγματικά, θα επιβιώσεις. Μη φοβάσαι τίποτα. Να είσαι δυνατή, γιατί το βήμα που έκανες είναι πολύ μεγάλο, και σου αξίζουν συγχαρητήρια.
Όσο για το φαγητό, τρώγε ότι θες εκτός από κρέας, δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. 

Αποσυνδεδεμένος Ka0s

• Sr. Member
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 14, 2009, 03:54:17 μμ »
Tις πατάτες όταν λες σε μικρα κομματακια εννοείς ροδέλες,ψιλοκομμένες ή όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές;

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 14, 2009, 04:00:22 μμ »
Tις πατάτες όταν λες σε μικρα κομματακια εννοείς ροδέλες,ψιλοκομμένες ή όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές;

Ούτως ή άλλως θα τις λιώσεις κατά την εκτέλεση τις πατάτες:

Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να έχουμε ένα αμιγές μείγμα. Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και ψήνουμε σε φούρνο.

"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Ka0s

• Sr. Member
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 14, 2009, 06:22:05 μμ »
Θερμοκρασία και ώρα;

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής