ΦΑΛΑΦΕΛ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ
1 φλ φακες χοντρές
1 φλ ρεβίθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
1 κουτ σούπας ξερός δυόσμος
4 κ. σ. μαιντανός
2κ.γ. κύμινο
1/4 κ. γ. γαρύφαλο
1/2κ. γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
ίσως 1 με 2 κουτ. αλεύρι
Μουσκεύουμε 8 με 10 ώρες τα όσρια. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και δουλεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με 1κ. σ. κρύο νερό. Αφήνουμε στο ψυγείο 30λ.
Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τηγανίζουμε περίπου για 3 λεπτά. Προσοχή στη θερμοκρασία γιατί μαυρίζουν εύκολα. Στην αρχή να είναι καυτό και μετά
κατεβάστε.
Η συνταγή βγαζει περίπου 25 φαλάφελ
Από τον Γαστρονόμο, της Νένας Ισμυρνόγλου.