χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: βρηκαμε ασπρομαυρο  (Αναγνώστηκε 3636 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
βρηκαμε ασπρομαυρο
« στις: Αύγουστος 05, 2008, 10:33:02 πμ »
Σημερα το πρωι στη βολτα μας βρηκαμε αυτο το ασπρομαυρο και γαλανοματικο γατακι.
Ειναι πολυ μικρο, δεν ξερω ποσο ημερων αλλα φαινεται καλα στην υγεια του, ειναι ομορφο και κοινωνικο και τα παει καλα με τους σκυλους.

Οποιος ενδιαφερεται να μου στειλει ενα πμ!!!

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
Απ: βρηκαμε ασπρομαυρο
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 05, 2008, 11:12:16 πμ »
 Χα,χα..! :D   Πεθαίνω με το σκύλο σου.   Είναι λαμπραντόρ; Θα μπορούσε να το κάνει μια χαψιά και εκείνος το μυρίζει...

Καλά είναι φοβερός σκύλος!  Είναι αυτός που τρώει τα λαχανικά;  Καλά που τον ανακάλυψες; :)

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 05, 2008, 11:30:11 πμ »
Ναι ειναι Λαμπραντορ το χαζοσκυλακι μου :D. Ειναι πολυ γλυκο σκυλακι, και αγαπα ολα τα ζωα. Εχει παρει το γατι υπο την προστασια του και το εχει τρελανει στα φιλια.  ::). :-*

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 05, 2008, 11:40:24 πμ »
 Λίλυ θα μου πεις κάποια στιγμή τα χούγια ( τις συνήθειες και τα μυστικά τους) των λαμπραντόρ, γιατί θέλω να πάρω κι εγώ.
Ή καλύτερα θα συναντηθούμε για καφέ μαζί με το σκύλο σου, για να τον γνωρίσω από κοντά! ( αν το θέλεις κι εσύ).

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 05, 2008, 12:09:27 μμ »
Δεν θα σου ζαχαρωσω το χαπι. Μαδανε συνεχεια ολο το χρονο, δηλαδη χρειαζεσαι καθε μερα σκουπισμα. Χοροπηδανε σαν ελατηρια, ειδικα τον πρωτο χρονο ειναι σαν τον δαιμονα της Ταζμανιας. Θελουν πολυ ασκηση και βολτα. Τουλαχιστον 1 ωρα την ημερα. Θελουν πολυ παρεα, δεν αντεχουν να μενουν μονα, γιαυτο αν ειναι να λειπεις πολλες ωρες απο το σπιτι παρε καλυτερα αλλο ζωο. Ειναι λαιμαργα και μπορει να φανε ευκολα φολα απο το δρομο. Ειναι μεγαλα και ατσουμπαλα.

Κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικα σκυλια συντροφιας και εγω που μενω σε διαμερισμα δεν εχω κανενα προβλημα. Ειναι πολυ ησυχος, και δεν γαυγιζει, δεν μασουλαει πραγματα, δεν δαγκωνει, και εχει απιστευτη υπομονη.

Αν δεν βαριεσαι διαβασε και το αρθρο που εχω μεταφρασει...

Χαρακτηριστικά και Προσωπικότητα

Τα κύρια χαρακτηριστικα των Labradors είναι το τρίχωμα, η ουρα, το κεφαλι, και η προσωπικότητα τους.
Εχουν διπλό τριχωμα: Ενα μαλακό, παχύ υπόστρωμα, που τα κρατάει στεγνα και ζεστα μέσα σε κρύο νερό, και ένα σκληρό εξωτερικό τρίχωμα που είναι αδιαβροχο. Η ουρά, που περιγράφεται και ώς ουρα ενυδρίδας, ειναι χοντρή στην βάση της και τελειώνει σε μια στενή "μύτη". Η ουρα δεν σηκώνεται πιο ψηλά απο το ύψος της πλάτης και δεν γυρίζει σαν κουλουρι. Πρεπει να είναι ακριβώς στο ύψος ενος χαμηλού τραπεζιου (σαλονιου) και πάντα έτοιμη να σαρωσει τα πάντα πάνω σε αυτο το τραπέζι.
Το κεφαλι έχει αδρες, καθαρές γραμμές, και είναι κάπως φαρδύ, με πεσμένα κρεμαστα αυτιά. Η εκφραση στο πρόσωπο είναι έξυπνη, σε εγρήγορση, και υποδηλώνει μια ήπια και φιλική προσωπικότητα.

Το καλύτερο σημείο των Labs είναι η προσωπικότητα τους. Τα Labs, έχουν ιδιαίτερη αγαπη στον άνθρωπο. Είναι ευτυχισμένα όταν είναι μαζί μας. Τα Labs είναι retrievers δηλαδή επαναφέρουν, και φέρνουν από μόνα τους, πράγματα τα οποία υπάρχουν μέσα στο σπίτι, ή τον κήπο. Είναι υπομονετικά με τα παιδια, και εκπληκτικα σκυλιά για οικογένεια. Δεν είναι φύλακες. Θα γαυγίσουν σε κάποιες περιπτώσεις για προστασία, αλλά το πιο πιθανό είναι να λήξει εκεί η επιθετικότητα τους. Τα Labs αγαπούν τόσο τους ανθρώπους , που πιο πιθανόν είναι να σε γλύψουν μέχρι θανάτου, παρα να σε βλάψουν. Είναι σταθερα, και δεν αναστατώνονται εύκολα με ασυνήθιστα πράγματα ή καταστάσεις. Προσαρμόζονται πολύ εύκολα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν 2 διαφορετικές κατηγορίες: Field lines & show lines δηλαδή σειρά για Κυνήγι/αθλοπαιδιές & σειρά για εκθέσεις. Οι 2 αυτες γραμμές δεν έχουν μεγάλες διαφορές, παρα μόνο στο μέγεθος (τα εκθεσιακα είναι λίγο πιο κοντά), και οι ειδικοι στα κυνηγετικα ισχυρίζονται ότι τα εκθεσιακα σκυλιά έχουν χάσει μεγαλο μέρος απο τις κυνηγετικές ικανότητες γιατι έχει δωθει μεγαλύτερη σημασία στην συμπεριφορά. Απο την άλλη όχθη οι ειδικοί των εκθέσεων ισχυρίζονται οτι τα κυνηγετικά έχουν χάσει τα μορφολογικα χαρακτηριστικα, και τήν χαρακτηριστική ήπια και σωστή προσωπικότητα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Τα σκυλιά για κυνήγι έχουν αναπτύξει πολύ το ενστικτο, και δείχνουν πιο ενεργητικα. Τα εκθεσιακα δεν είναι τόσο γρήγορα, αλλα είναι εξίσου καλοι κυνηγοι, αλλα όχι απαραίτητα και καλα στις αθλοπαιδιές. Και οι 2 γραμμές είναι εξαιρετικα σκυλια, και φανταστικοι σύντροφοι στην εκδρομή!

Τα Labradors είναι προσανατολισμένα στους ανθρώπους και την δράση, και εύκολα βαριούνται, αν μείνουν μόνα και χωρίς απασχόληση. Ανεκπαίδευτα, μπορούν να γίνουν δύσκολα στον χειρισμό λόγω του μεγέθους και του τεράστιου ενθουσιασμού τους. Αν μείνουν χωρίς άσκηση, τότε θα γίνουν καταστροφικά, ή θα το σκάσουν απο το σπίτι, για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για δράση, και να διώξουν την βαρεμάρα. Εχουν αναγκη την προσοχή και την αγαπη, όσο το νερο και το φαγητο . Τα Labradors εκπαιδεύονται εύκολα, και συνήθως οι ασκήσεις υπακοής είναι και διασκέδαση μαζι τους. Τα Labradors εχουν μεγαλη αναγκη την άσκηση, και αυτη η ανάγκη γίνεται πιο πιεστική μιας και λατρεύουν το φαγητο!
Εξασφαλίζοντας οτι το σκυλι έχει καθημερινή άσκηση, εκπαίδευση, και προσοχή, τότε γίνεται ένα ευτυχισμένο και υγειές Labrador.
Ποια ειναι η διαφορα ανάμεσα στα Retrievers & τα Labradors?

Τα Retrievers είναι τύπος σκύλου. Ειναι κυριολεκτικα, σκυλια που επαναφέρουν θήραμα στο κυνήγι, στην ξηρα και στο νερο. Υπάρχουν 6 φυλές που αναγνωρίζονται επίσημα σαν Retrievers. Tα Labrador Retrievers, Golden Retrievers, Chesapeake Bay Retrievers, Flat Coated Retrievers, Curly Coated Retrievers and Irish Water Spaniels. Υπάρχουν κι άλλες φυλες, αλλα δεν έχουν ακομα επίσημα αναγνωριστει απο τον AKC, για παραδειγμα το CKC Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Τα Labradors μαδάνε?

Ναι! Και πολύ! Τα Labradors έχουν διπλό τριχωμα. Ενα μαλακό και παχύ υπόστρωμα και ένα σκληρό προστευτικό εξωτερικό τρίχωμα. Αυτά τα 2 στρώματα κρατάν τον σκύλο ζεστό και στεγνό όταν βουτάει στο νερό για να επαναφέρει θήραμα. Γενικα, τα Labradors αλλάζουν τρίχωμα 2 φορές το χρόνο. Μαδανε αρκετα, όχι όμως με τον "ενθουσιασμο" των Alaskan Malamutes ή των German Shepherd Dogs. Επίσης κατα την διαρκεια όλου του χρόνου ρίχνουν λίγο τρίχωμα ειδικά σε ήπια και ζεστα κλίματα (σαν αυτο της Ελλάδας). Αυτο ποικίλει κατα άτομο. Κάποια Labradors μαδαν λιγότερο από άλλα ειδικά αν το τρίχωμα τους διαφέρει απο τα στάνταρτς της φυλής.

Πόση φροντίδα απαιτούν? (grooming)

Τα Labs θέλουν βούρτσισμα συχνα, περίπου 1 φορα την εβδομάδα για να είναι καθαρα. Το βούρτσισμα βοηθάει και στη ελλάτωση του μαδήματος μέσα στο σπίτι. Μια βούρτσα τέτοιου τύπου

είναι αρκετή. Τα Labs, ειδικά αυτα που ζουν στην πόλη ή δεν ασκούνται αρκετά, και δεν τρώγοντα τα νύχια τους, θέλουν κοψιμο των νυχιων συχνα.Το τρίχωμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Το μπάνιο με σαμπουάν είναι απαραίτητο μόνο αν μυρίζει ανυπόφορα. Αν το σκυλί είναι λασπωμένο ή σκονισμένο χρειάζεται ξέβγαλμα με σκέτο νερό, ή υπομονή μέχρι να στεγνώσει και βουρτσισμα μέχρι να φύγει η σκόνη και η λάσπη. Το σαμπουάν τους κάνει κακο, γιατι αφαιρει τα προστατευτικα έλαια του τριχώματος. Τα έλαια του τριχώματος είναι απαραίτητα, γιατι προστατευουν το τρίχωμα απο το νερό, και την βρώμα.

Οτι αλλο θελεις με ρωτας και οποτε θελεις ερχεσαι για μια βολτα στο Κεντρο της Αθηνας στο παρκο μας να δεις το σκυλι μου απο κοντα.
Σου συνιστω να ψαξεις σε καταφυγια, οπου πολλα νεαρα Λαμπς ειναι παρατημενα. Η φιλη μου βρηκε στα σκουπιδια 7-8 αν θελεις επικοινωνεις μαζι της, της εχει μεινει 1.

http://imiaimalabrador.blogspot.com/

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 05, 2008, 12:27:45 μμ »
Α! Λίλυ σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Κατατοπίστηκα αρκετά καλά.  Κάποια στιγμή θα έρθω να σας βρω και θα έχω μαζί μου και λαχανικά για τον ομορφούλη σου. Όσο για τη φίλη σου, μακάρι να το δώσει, γιατί όπως έγω ξαναγράψει, δεν μπορώ να πάρω τώρα. Δεν θέλω να το κλείσω σε διαμέρισμα ( είναι και μεγαλώσομο σκυλί) και με προβληματίζει αυτό που είπες με τις ώρες που λείπω. Η αλήθεια είναι ότι λείπω από τα ξημερώματα εώς τις 16:30 το απόγευμα στάνταρτ από το σπίτι και αν τύχει και κάτι ακόμη περισσότερο.  :-\

Μου είπες να ψάξω σε καταφύγια. Σε τι καταφύγια εννοείς; Κυνηγετικά; ??? Σταμάτησε το μυαλό μου. Δεν μπορώ να καταλάβω... :-[

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 05, 2008, 01:02:00 μμ »
Καταφυγια ζωων οπου μαζευουν παρατημενα, ααδεσποτα, χτυπημενα, και γενικα πολυ ατυχα και πολλες φορες κακοποιημενα ζωα. Η αδερφη μου υιοθετησε ενα Στιτζ απο καταφυγιο. Το μονο με το οποιο εχω καποιες σχεσεις ειναι στη Σκιαθο (λιγο μακρια) και το διαχειριζονται Βρετανοι.

Αν λειπεις τοσες ωρες απο το σπιτι (ειδικα πρωι) καλυτερα να παρεις γατα, που κοιμαται ολη μερα. Ασε που ο σκυλος (και μαλιστα ο μεγαλωσωμος) θελει καθημερινη εκπαιδευση, ενω το γατι ειναι γενικα πολυ πιο καλοβολο.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 05, 2008, 02:40:07 μμ »

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 05, 2008, 02:56:03 μμ »
 Λίλυ με ενδιαφέρει το γατάκι, αλλά πρέπει να ρωτήσω κάποια πράγματα τη Υασμίν πρώτα.
 Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω το βράδυ μαζί της και θα σου πω.

Σου στέλνω και Π.Μ για συνεννόηση.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 05, 2008, 07:10:07 μμ »
ki egw 8a symfwnhsw antismoke, me to gatoulini den 8a exeis problhma, oute esy oute ayto.
Egw gi' ayto yio8ethsa gata giati eleipa olh mera logw douleias. Den thn enoiaze, olo koimotan
kai ksypnouse otan gyrnousa  :-*
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 05, 2008, 07:14:10 μμ »
Αχ βρε antismoke , μπραβο!! Πολυ χαιρομαι που το σκεφτεσαι!!! Σου απαντησα το πμ!

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 05, 2008, 07:35:42 μμ »
Ξέθαψα ήδη και το κρεββατάκι του!
( το οποίο το είχα βρει πολύ φθηνά και το είχα πάρει, γιατί ήξερα ότι θα το χρειαστώ κάποια στιγμή).

Δεν μπορώ να βάλω τη φωτογραφία...δεν μου δουλεύει το photobucket... :-\

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 06, 2008, 11:34:55 πμ »
To πηγα στο κτηνιατρο. Το γατι ειναι μια χαρα, και διπλα αποπαρασιτωμενο. Μια κυρια το ειχε παει πριν λιγες μερες αλλα το ξαναπαρατησε στο δρομο. What a BIATCH....
Τεσπα ευτυχως μπορει να φαει κανονικη τροφη για γατακια και δεν χρειαζεται ειδικη φορμουλα. 

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 06, 2008, 12:14:51 μμ »
Και 2 φωτο αστειες... Ποσο μεγαλος φαινεται ο σκυλαρος διπλα στο γατουλινι!!!

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 06, 2008, 12:18:55 μμ »
Xαχαχαχα.....!!!  :D    Καλά μου το είπες, αλλά δεν μπορούσα να το φανταστώ με τίποτα.  Είναι φοβερά και τα δυό τους.
 Καλά ο σκύλος σου είναι όλα τα λεφτά!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής