Η αλήθεια είναι οτι το γιαούρτι είναι δροσιστικό στο τζατζίκι και γενικότερα και δεν μπορώ να φανταστώ πως τα πολτοποιημένα αμύγδαλα το κάνουν αυτό αλλά αν εσένα σου βγαίνει καλό μια χαρά. Εμένα το γιαούρτι μ'αρεσε πολύ και δυστηχώς θυμάμαι ακόμα καλά τι γεύση του! 
Incognito, έφτιαξα τις προάλλες, για πρώτη φορά, γιαούρτι σόγιας με κάσιους. Την απογειώνει την γεύση και είναι πιο μαστιχωτό. Η διαδικασία είναι απλή. Προσθέτεις για κάθε λίτρο γάλα μισή κούπα μουλιασμένα κάσιους χτυπημένα με νερο, πριν του ρίξεις τη μαγια γιαουρτιου. Τώρα αν το θες πιο φιρμ το βάζεις να στραγγιξει σε ειδικό τουλπάνι ή πετσέτα λινή ή σε φιλτρο καφέ για γαλλικο. Θέλω να δοκιμάσω και με σκόνη γαλακτος σόγιας (τη διαλύεις στο γάλα) ή πηκτίνη. Η σκόνη λειτουργεί, γιατί για να γίνει θέλει πρωτείνη.