χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ζητήται νοσοκόμα για 20 μέρες.  (Αναγνώστηκε 5105 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Ζητήται νοσοκόμα για 20 μέρες.
« στις: Ιούλιος 27, 2008, 01:26:10 πμ »
Σήμερα το απόγευμα βρήκα μια αδέσποτη γάτούλα σε φρικτή κατάσταση. Είμαι ακόμα σε σοκαρισμένη.

Ενα πολύ μεγάλο τμήμα του εντέρου της είχε βγει έξω, στην μισή ουρά είχε μείνει μόνο το δέρμα, ήταν σκελετωμένη στην κυριολεξία μια προβιά με κόκκαλα και γεμάτη κόπρανα και εμετό σε μια απίστευτη μυρωδιά σήψης. Δεν ήξερα απο πού και πως να την πιάσω για να μην τις κάνω μεγαλύτερη ζημιά.
Η κτηνίατρός μου, είχε φύγει και τα φιλοζωικά ιατρεία που είχα στο κινητό δεν λειτουργούν Σάββατο.
Ευτυχώς είχα το τηλ. της Γιασμίν και μου έδωσε οδηγίες. (αν θυμάμαι καλά Γιασμίν νόμιζες οτι είμαι κάποια Βάσω αλλά εκείνη την ώρα ήταν περιττό να σου πω ακριβώς ποια  είμαι) Σ'ευχαριστώ πολύ.

Η γατούλα χειρουργήθηκε στο "κέντρο γάτας" στην κυψέλη και τώρα βρίσκεται στην εντατική. Η γιατρός είπε οτι είχε και εγκολιασμό που δεν ξέρω τι είναι. Της αφαιρέθηκε ένα μεγάλο τμήμα εντέρου που είχε νεκρώσει και οι πιθανότητες να ζήσει είναι 50/50. Σε τρεις τέσσερις μέρες θα ξέρουμε. Είναι μικρή, ξέχασα να ρωτήσω πόσο αλλά υπολογίζω οτι δεν έχει κλείσει χρόνο, της λείπουν μερικά δοντάκια και ένα κομματάκι απο το αυτί.

Το προβλημα είναι οτι μόλις βγει απο την εντατική θα χρειαστεί περίπου 20 μέρες φροντίδα μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Ακόμα και με τη σκύλίτσα μου που δεν έχει καθόλου καλή σχέση με τις γάτες, 20 μέρες θα τα βόλευα τα πράγματα αλλά την άλλη βδομάδα φεύγω για Κω και η γιατρός είπε οτι αν επιβιώσει δεν θα αντέξει την ταλαιπωρία του ταξιδιού και ούτε και γω ξέρω αν εκεί θα υπάρχει βολικός χώρος για να κρατήσω τη σκυλίτσα μακρυά της και με το παιδί και ένα σωρό μπαγκάζια μόνη μου δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω και χωρίς αυτοκίνητο.
Μου έκαναν μια πολύ καλή τιμή για να την κρατήσουν στο κέντρο(5ευρώ τη μέρα) αλλά μόνο η εγχείρηση και η εντατική που θα δώσω, με άφησε ταπί.
Της έκαναν και δωρεάν στείρωση ταυτόχρονα με το χειρουργείο.

Παρακαλώ κάντε μια ευχή για τη Ρόζι να ζήσει και βοηθήστε να της βρούμε μια νοσοκόμα για λίγες μέρες.
Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

Αποσυνδεδεμένος WaterLilly

• wanna be vegeterian
  • New Kid in The Block
  • **
Απ: Ζητήται νοσοκόμα για 20 μέρες.
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 27, 2008, 08:51:27 πμ »
Ωχ, το κακόμοιρο το γατάκι...
Καλή ανάρρωση.
Θα το πω και σε άλλους μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει.
...waterlilly...

• wanna be vegeterian
  • New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 27, 2008, 11:13:12 πμ »
Αν είναι καλύτερο να μείνει στην κλινική, γιατί δε μαζεύουμε χρήματα?
...waterlilly...

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 27, 2008, 11:16:03 πμ »
εύχομαι ό,τι καλύτερο για την γατούλα.
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 27, 2008, 01:45:54 μμ »
 Δυστυχώς δεν μπορώ γιατί αναρρώνω από σοβαρό πρόβλημα υγείας.  :-\ 

• wanna be vegeterian
  • New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 27, 2008, 02:59:16 μμ »
Περαστικά!
...waterlilly...

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 27, 2008, 05:34:18 μμ »
Περαστικά antismoke.

Μόλις πήρα τηλέφωνο στο κέντρο. Η Ρόζι, μία μέρα μετά, δείχνει να τα πηγαίνει καλά και προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. Αν συνεχίσει έτσι και τις επόμενες μέρες θα τα καταφέρει.
Η Lizard μου έστειλε μήνυμα και θα αναλάβει αυτή τα έξοδα της φιλοξενίας στο κέντρο μόλις βγει από την εντατική.

Στο κέντρο φιλοξενούνται παρα πολλά αδέσποτα που έφτασαν εκεί μετά απο κακοποιήσεις. Θα ήταν 40 περίπου αυτά που είδα. Και όλα αυτά με έξοδα και φροντίδα των 2 κτηνιάτρων που το έχουν. Πόσα να αντέξουν και αυτές και πόσο χώρο να έχουν μέσα σε μια μονοκατοικία της κυψέλης.
http://catvetcenter.gr/

Τέτοιο περιστατικό όπως της Ρόζις δεν είχα ποτέ αντιμετωπίσει. Είχα δει σε βίντεο κτλ
αλλά όταν έχεις ζωντανό μπροστά σου τον πόνο και τη φρίκη είναι εντελώς διαφορετικό. Οτι είχα διαβάσει για πρώτες βοήθειες τα ξέχασα, με είχε πιάσει πανικός.
Η γατούλα ήταν σε κεντρικό σημείο με καταστήματα. Περνούσαν δίποδα ζώα και την κοιτούσαν σαν να μην τρέχει τίποτα. Μια μαμά τράβηξε το παιδάκι της φωνάζοντας "μακρυά είναι βρώμικο". Και μια κοπελίτσα χάζευε ατάραχη τη βιτρίνα με τα μοντελάκια ενώ στα πόδια της το άμοιρο ζώο εκλιπαρούσε για βοήθεια με όση δύναμη του είχε απομείνει. Εκείνη τη στιγμή έφερνα το κουτί και τα απαραίτητα για να την βάλω μέσα και με ρωτάει με περιφρονητικό ύφος "δικιά σας είναι;" Τι ήθελε να πει αυτό το ζώο που πριν δευτερόλεπτα θαύμαζε τα ρούχα χωρίς να δίνει σημασία;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα στα πράσινα μάτια της Ροζι και την φωνούλα της. Πόσους φρικτούς πόνους πέρασε και πόσες μέρες να ήταν εκεί αβοήθητη.

Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

• wanna be vegeterian
  • New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 27, 2008, 06:01:40 μμ »
 :-\ :( :'( το κακομοιρο....

Τι ηλίθιοι άνθρωποι υπάρχουν!!! >:(
...waterlilly...

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ζητείται νοσοκόμα για 20 μέρες.
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 27, 2008, 06:29:16 μμ »
pella η γατουλίνα ήταν πολύ τυχερή που βρέθηκε στο δρόμο σου. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 27, 2008, 08:55:49 μμ »
Ευχαριστώ για τα περαστικά παιδιά. Εύχομαι το ίδιο και για τη γατούλα.  Πολύ στενοχωρήθηκα...  :'(

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 28, 2008, 12:41:19 πμ »
Γιατί ντρέπεστε καλέ να πείτε οτι βοηθάτε; Το καλό πρέπει να διαδίδεται και όχι να το ρίχνουμε στο γιαλό... Απλώστε τη θετική ενέργεια σας.

Φόξυ ευχαριστώ πολύ και για τη δική σου προσφορά.

Βλέπω φως στο τούνελ... ::)

Μια γειτόνισσα ανέλαβε να βάλει ανακοινώσεις όπου μπορεί για να της βρούμε σπίτι, από την πέμπτη που θα είμαστε σίγουροι για τη ζωούλα της.

Καίσλ

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 28, 2008, 09:07:46 μμ »
Πήγα και είδα τη γατούλα σήμερα. Τα πάει μια χαρά. Σηκώθηκε και πάτησε καθιστή στα ποδαράκια της.
Ξεπέρασε το μεγάλο κίνδυνο!! :)

Αν γνωρίζεται κάποιον που θα ήθελε να την υιοθετήσει πείτε μου.
Κανόνισα και με τη βοήθεια της Lizard να μείνει όλο τον Αύγουστο στην κλινική και το Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμη για να βρει σπίτι. Θα φροντίσω και για τα εμβόλια της.
Μετά απο την εγχείρηση το πεπτικό της θα είναι ευαίσθητο και χρειάζεται υγρή τροφή,  αν την αφήσουμε πάλι στους δρόμους και τρώει ψαροκόκαλα που πετάνε στα σκουπίδια θα έχει κι άλλα προβλήματα.
Είναι πολύ χαδιάρα απο ότι είδα. Γουργούριζε και έτριβε το κεφαλάκι της πάνω στο χέρι μου κι ας είχε αυτό το "λαμπατέρ" στο λαιμό της.  :D

Σας ευχαριστώ όλους για την καλή ενέργεια και τις ευχές που της στείλατε.
Καίσλ

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 28, 2008, 10:12:06 μμ »
Διάβασα το δραματικό στόρυ, μπράβο Πέλα μου, λες να τη πάρω μαζί με τον Γκούφη; Θα υπάρξει κατάλληλη χημεία μεταξύ τους, ή θα φρικάρει η γατούλα, γιατί ο σκυλάκος έχει ξαναζήσει με γατούλη κι είναι γενικά ήρεμος...τι λες; να δοκιμάσουμε το Σεπτέμβριο;

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 29, 2008, 01:13:50 πμ »
  "Η μαμά Ελένη και τα πολλά μωρά της"

:-* :-* :-* :-* :-*

Αν είσαι σίγουρη οτι την θες μπορούμε να δοκιμάσουμε. Το συζήτησα με την κτηνίατρο και μου είπε οτι μπορεί να την βοηθήσει να εξοικιωθεί με τα σκυλιά, αν δεν της έχει τύχει κάποια τραυματική εμπειρία στο παρελθόν είναι εύκολο. Εχει δικό της σκύλο στο κέντρο που συμβιώνει μια χαρά με τα γατιά. Οταν είσαι σίγουρη πες μου να το πω στη γιατρό για να την τσεκάρει. Από ότι μου είπε γενικά φαίνεται πολύ ήρεμος χαρακτήρας. Άλλα γατιά όταν πονάνε είναι επιθετικά. Αυτό το καημένο μόνο νιαούρισμα έκανε και γουργουρητά. Είναι πολύ νωρίς ακόμα βέβαια για να ξέρουμε.

Λέω αύριο να ζητήσω τις φωτογραφίες που την βγάλανε για το ιστορικό της μόλις την πήγα. Είναι φρίκη αλλά μήπως θα χρησίμευαν στην Veggie για την παρουσίαση που θα κάνει. Ελπίζω να συμφωνήσουν.  Ή αν δεν την πάρεις εσύ να φτιάξω ένα κειμενάκι για την υιοθεσία της με την ιστορία και τις φωτό "πριν και μετά".
Καίσλ

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 29, 2008, 10:28:09 πμ »
 Μπράβο, χάρηκα πολύ που έζησε το γατάκι.  :D Πολύ συγκινήθηκα  :'( με την ευαισθησία σας.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής