
Το δέρμα φρούτων χρησιμοποιίτε σαν ζαχαρωτό ευρέως. Στην Ελλάδα το πιο γνωστό είναι το βερίκοκο. Είναι απλως πολτοπιημένα φρούτα με ζάχαρη που στη συνέχεια αποξηρένονται σε φόρμα λεπτό φύλλο, γιαυτό και ονομάζονται ΄δέρμα'.
Αποφάσισα να φτιάξω λοιπόν το δικό που ΄δερμα φρούτων΄χρησιμοποιώντας βύσσινο. Όμως αυτο μπορεί να γίνει με οπιοδήποτε φρούτο, η με μείγμα, δηλαδή να χρησιμοποίσετε σα βάση μήλα και σα γεύση φράουλες. Εγώ βρήκα φτηνά παγωμένα βύσσινα και χρησιμοοίησα μόνο αυτά.
-2 κούπες ξεπαγωμένα βυσσινα
-5 κ.σ. ωμό σιρόπι αγαύης
-1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2κ.σ. χυμό λεμονιού
Σε 'ενα blender rρίξτε ολα τα υλικά και πολτοποιήστε. Στη συνέχεια, καλύψτε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψεκλαστε με ΕΛΑΧΙΣΤΟ λαδι, απλά για να μην κολλήσει το δέρμα. Απλωστε πάνω το μείγμα, σε πάχος περιίπου όσο είναι το χωριάτικο φύλλο. Βάλτε στο φούρνο στους 50 βαθμούς μεχρι να αποξηραθεί τελείως[περίπου 2-4 ώρες], να μην κολλάει όταν το ακουμπάτε. Μόλις το βγάλετε απο το φούρνο και κρυώσει λίγο, τυλίξτε τη λαδόκολλα κατα μήκος και κόψτε με μαχαιρι σε κομμάτια. Φατε το σκέτο για σνακ 'ζαχαρωτό' η κόψτε κοματάκια μέσα σε σαλατες! Μπορεί να γίνει και σε αφυγραντή και είναι ωμοφαγικό!
http://ninaki.wordpress.com/2008/07/14/sour-cherry-leather/