χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Δήλωση του πάτερ Σεραφείμ Γ.Ο.Χ για τα αδέσποτα  (Αναγνώστηκε 3700 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Δήλωση του πάτερ Σεραφείμ Γ.Ο.Χ για τα αδέσποτα
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 04, 2010, 10:45:36 μμ »
Πάντως,δεν ειναι ο μόνος.Ολο το συνάφι  τους,εχει παρόμοια θέση για τα ζωα!Οτι δεν εχουν ψυχή(γιαυτό δεν εχουν και θέση στην εκκλησία),οτι ειναι κατώτερες υπάρξεις πού φτιαχτηκαν για να υπηρετούν τον ανθρωπο(το υπέρτατο ον),οτι ειναι βρωμερά και χωρίς αιδώ όντα,οτι πρεπει να τα τρωμε γιατι για εμας φτιαχτηκαν.Εχω διαξιφιστεί λεκτικά με πολλούς απο δαυτους.Ο χειρότερος ενας ιερεας και ψυχίατρος μαζί,στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης,οπου εκρινε και τους χορτοφάγους σαν καταθληπτικούς!Απο ενα σημείο και πέρα εγω προσωπικά απαξιω,να φθαρώ σε συζητήσεις μαζί τους,αφού ετσι κι αλλοιώς και τον Χριστιανισμό τον εχουν καταντήσει την πιο ανθρωποκεντρική θρησκεία.Οσο για βρωμιά και αιδω ποιοι μιλουν?Ας θυμηθούμε τα κοκκινα στριγγάκια κάτω από τα ράσα και τις παχυλές καταθέσεις και οχι μόνο!

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 12:54:43 πμ »
Δειτε τι σημαινει το Γ του παπά yuk devil boom

Ε, όχι! Αυτό δεν θα το φανταζόμουν ποτέ! Πήρε και το κόπιραϊτ...  rolleye

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 01:33:26 πμ »
Εγώ πάντως τον βάφτισα Γ.Ε.Χ. (Γνήσιος Επικίνδυνος Χουντικός)

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 06:00:42 μμ »
Πάντως,δεν ειναι ο μόνος.Ολο το συνάφι  τους,εχει παρόμοια θέση για τα ζωα!Οτι δεν εχουν ψυχή(γιαυτό δεν εχουν και θέση στην εκκλησία),οτι ειναι κατώτερες υπάρξεις πού φτιαχτηκαν για να υπηρετούν τον ανθρωπο(το υπέρτατο ον),οτι ειναι βρωμερά και χωρίς αιδώ όντα,οτι πρεπει να τα τρωμε γιατι για εμας φτιαχτηκαν

Έτσι είναι....
Μια φορά ρώτησα κάποιον "θρησκευόμενο" γιατί στην νηστεία δεν τρώνε ζωικά προιόντα, και μου είπε γιατί είναι αυτά που ευχαριστούν πιο πολύ τον άνθρωπο! yuk yuk
Επίσης, αν πίστευαν ότι και εκείνα έχουν ψυχή, θα τελούσαν κηδείες κτλ..... rolleye
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 02:22:10 μμ »
too much δεν είναι; μήπως είναι fake; rolleye

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 10:19:20 μμ »
Πάντως,δεν ειναι ο μόνος.Ολο το συνάφι  τους,εχει παρόμοια θέση για τα ζωα!Οτι δεν εχουν ψυχή(γιαυτό δεν εχουν και θέση στην εκκλησία),οτι ειναι κατώτερες υπάρξεις πού φτιαχτηκαν για να υπηρετούν τον ανθρωπο(το υπέρτατο ον),οτι ειναι βρωμερά και χωρίς αιδώ όντα,οτι πρεπει να τα τρωμε γιατι για εμας φτιαχτηκαν.Εχω διαξιφιστεί λεκτικά με πολλούς απο δαυτους.Ο χειρότερος ενας ιερεας και ψυχίατρος μαζί,στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης,οπου εκρινε και τους χορτοφάγους σαν καταθληπτικούς!Απο ενα σημείο και πέρα εγω προσωπικά απαξιω,να φθαρώ σε συζητήσεις μαζί τους,αφού ετσι κι αλλοιώς και τον Χριστιανισμό τον εχουν καταντήσει την πιο ανθρωποκεντρική θρησκεία.Οσο για βρωμιά και αιδω ποιοι μιλουν?Ας θυμηθούμε τα κοκκινα στριγγάκια κάτω από τα ράσα και τις παχυλές καταθέσεις και οχι μόνο!

Χαίρομαι να διαβάζω στο φόρουμ τέτοιες απόψεις σαν την παραπάνω. Τα ίδια τα ιερά κείμενα αναιρούν τις ακαθαρσίες που πετάνε γύρω τους και τις παρουσιάζουν για θρησκεία. Και συμφωνώ ότι δεν αξίζει να φθείρεται κανείς σε αντιπαραθέσεις μαζύ τους, ούτε για τα ζώα, ούτε για άλλα θέματα, δεν είναι παρά χάσιμο ενέργειας χωρίς λόγο. Να πω ακόμα ότι η πίστη μου είναι ότι δεν θα μπορέσουν να 'σταθούν' έτσι για πολύ ακόμη, οι απόψεις τους είναι για ανεγκέφαλους τυφλούς ανθρώπους, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, ειδικά οι νέοι, είναι έξυπνοι, πολύ έξυπνοι για να ακούνε αυτά τα πράγματα, που δυστυχώς δεν είναι fake, δυστυχώς λέγονται απ αυτούς.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 10:46:05 μμ »
Ωωω γεια σου Άννα!

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 11:01:12 μμ »
Ωωω γεια σου Άννα!

Γειά σου φίλε μου Θανάση!! Είμαι ακόμα Αίγινα, αλλά πήγα να βρω υπολογιστή, είμαι σε ίντερνετ καφέ, καθώς λίγες μέρες πέρασαν και μου έλλειψε η επικοινωνία μαζύ σας!  Φεύγω αύριο και θα μπορώ να είμαι στο φόρουμ καλύτερα!

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 11:55:00 μμ »
Ααα αφού είσαι εκεί μπορείς άρα να δώσεις τα χαιρετίσματά μου στους ντεκορατέρ σχετικά με την απελευθέρωση μινγκ.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 10:34:31 μμ »
Ααα αφού είσαι εκεί μπορείς άρα να δώσεις τα χαιρετίσματά μου στους ντεκορατέρ σχετικά με την απελευθέρωση μινγκ.
Δεν ξαναπήγα!

Αποσυνδεδεμένος bozonio

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 10:48:14 μμ »
Πάντως,δεν ειναι ο μόνος.Ολο το συνάφι  τους,εχει παρόμοια θέση για τα ζωα!Οτι δεν εχουν ψυχή(γιαυτό δεν εχουν και θέση στην εκκλησία),οτι ειναι κατώτερες υπάρξεις πού φτιαχτηκαν για να υπηρετούν τον ανθρωπο(το υπέρτατο ον),οτι ειναι βρωμερά και χωρίς αιδώ όντα,οτι πρεπει να τα τρωμε γιατι για εμας φτιαχτηκαν.

Χαίρομαι να διαβάζω στο φόρουμ τέτοιες απόψεις σαν την παραπάνω. Τα ίδια τα ιερά κείμενα αναιρούν τις ακαθαρσίες που πετάνε γύρω τους και τις παρουσιάζουν για θρησκεία.

Πράγματι και εγώ τις χειρότερες σπισιστικές απόψεις τις έχω ακούσει από χριστιανούς. Μάλιστα ένα "επιχείρημα" εναντίον της εξέλιξης είναι ότι δεν γίνεται ο άνθρωπος που είναι εικόνα του θεού να εξελίχθηκε από όντα τόσο κατώτερα και διαφορετικά...
Ωστόσο Άννα θα διαφωνήσω ότι από τα ιερά κείμενα προβάλλεται κάτι διαφορετικό. Από την παλαιά διαθήκη που ο Θεός θυσίασε το αρνί αντί το γιό του Αβραάμ μέχρι το θαύμα του χριστού με το δαιμονισμένο, που οδήγησε στο θάνατο ενός ολόκληρου κοπαδιού χοίρων, η άποψη που σταθερά προβάλλεται είναι: "Ναι μεν να μην είμαστε σκληροί με τα ζώα ωστόσο μπροστά στον άνθρωπο δεν μετράνε καθολου γιατί δεν έχουν ψυχή. Το καθένα έχει φτιαχτεί για να έχει κάποια χρησιμότητα για τον άνθρωπο."
Φυσικά υπάρχουν και μη σπισιστές χριστιανοί οι οποίοι όμως, κατά τη γνώμη μου, έχουν κρατήσει τα κομμάτια της θρησκείας τους που ταιριάζουν με την ηθική που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει.. 

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 10:00:21 μμ »
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο κατασκευαστής ευθύνεται για τα κατασκευάσματά του. Και ότι όταν κάποιος μπορεί να σταματήσει το κακό το σταματάει. Ο θεός λοιπόν δεν το σταματάει. Οπότε τι να τον κάνω και τι να πιστέψω σε τέτοιο θεό; Για να ανάβει τις λαμπάδες το πάσχα;

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 10:08:20 μμ »
Και αυτό στο έχω απαντήσει.
Τι δηλαδή ... να πιάσει τους ανθρώπους απ΄το αυτί και να τους πει 'γιατί δεν με ακούτε ανάγωγοι και δεν κάνετε αυτά που σας λέω;' μα τότε θα ήταν αυτά που είπες παραπάνω και δεν επιθυμώ να επαναλάβω. Που ακούστηκε το Υπέρτατο Όν Δημιουργός όλων, να κάθεται με τεφτέρια τι έκανε και τι δεν έκανε ο καθένας και να επιβάλλεται, να επιβάλλει δια της βίας τη θέλησή Του που είναι .... η Αγάπη!!! Ο άνθρωπος είναι απολύτως ελεύθερος να κάνει το Αγαθό ή να μη το κάνει και να υπόκειται στην ... απουσία του, όπως λέει κι ο Einstein.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 04, 2010, 10:26:35 μμ »
Πράγματι και εγώ τις χειρότερες σπισιστικές απόψεις τις έχω ακούσει από χριστιανούς. Μάλιστα ένα "επιχείρημα" εναντίον της εξέλιξης είναι ότι δεν γίνεται ο άνθρωπος που είναι εικόνα του θεού να εξελίχθηκε από όντα τόσο κατώτερα και διαφορετικά...
Ωστόσο Άννα θα διαφωνήσω ότι από τα ιερά κείμενα προβάλλεται κάτι διαφορετικό. Από την παλαιά διαθήκη που ο Θεός θυσίασε το αρνί αντί το γιό του Αβραάμ μέχρι το θαύμα του χριστού με το δαιμονισμένο, που οδήγησε στο θάνατο ενός ολόκληρου κοπαδιού χοίρων, η άποψη που σταθερά προβάλλεται είναι: "Ναι μεν να μην είμαστε σκληροί με τα ζώα ωστόσο μπροστά στον άνθρωπο δεν μετράνε καθολου γιατί δεν έχουν ψυχή. Το καθένα έχει φτιαχτεί για να έχει κάποια χρησιμότητα για τον άνθρωπο."
Φυσικά υπάρχουν και μη σπισιστές χριστιανοί οι οποίοι όμως, κατά τη γνώμη μου, έχουν κρατήσει τα κομμάτια της θρησκείας τους που ταιριάζουν με την ηθική που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει.. 

''bozonio''
έχω απαντήσει εδώ http://www.veganforum.gr/index.php/topic,4218.300.html που συγχνεύτηκε το θέμα.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact