Λοιπόν! Συγγνώμη για το greeklish!είναι όντως ματο-βγαλτικό...Και τα κανα σαλάτα γιατι δεν ήξερα να χρησιμοποιώ το φόρουμ. Γενικά στο blog μου στο wordpress είναι όλα στα Αγγλικά, για να μπορούν νατα διαβαζουν και vegans από άλλες χώρες. Αν δειτε κατι στο blog μου που δεν το έχς βάλει εδώ και θελετε μετάφραση, κανένα πρόβλημα!
υλικά----
-1/2 κούπα επιδόρπιο σογιας [γεύση βανίλια], μαρκας BJORG.[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλης εταιρίας, απλά αυτή βγαίνει και σε μεγάλο χάρτινο κουτί σα κρέμας-πιο βολικό για μαγειρική]
-1 ατομικό κουτακι[125γρ.] επιδόρπιο σόγιας γεύση καραμέλα, PROVAMEL
-1 κουταλιά της σούπας σιρόπι αγάβης-ή άλλο γλυκαντικό[ζάχαρη, φρουκτόζη κ.λ.π]
-1+1/2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ
-Λίγες σταγόνες λεμόνι-ή ξύσμα για πιο εντοωη γεύση
-1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους αληθινής βανίλιας
-1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
-2+1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο από ωμό κάσιους [υπάρχει στα βιολογικά στην Ομονοια και Lena's στο Σύνταγμα]
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με σύρμα, εκτός της καστανής ζάχαρης, μέχρι να γίνει μια πηχτή βελουτέ κρέμα. Βαλτε την κρέμα στα κλασικά πύλινα για creme brulee και τοποθετείστε τα μέσα σε ένα ταψάκι. Προσθέστε λίγο νερό στο ταψάκι[χωρίς να βρέξετε την κρέμα βέβαια], σα μπεν-μαρί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Βάγλτε τα πύλινα προσεκτικά από το ταψάκι και αφήστε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, βάλτε στο ψυγείο να πήξει για τουλάχιστον 2 ώρες. Ακριβώς πριν σερβίρετε απλώστε τη ζάχαρη πάνω στην επιφάνεια της κρέμας και κάψτε την με τον ειδικό αναπτήρα {ή καψτε ξεχωριστά την ζαχαρη σε κατσαρολάκι, και αμέσως περιχύστε από πάνω]
Ελπίζω αυτη η απάντηση να τα ξεκαθάρισε όλα!