χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Creme Brulee Vegetal!  (Αναγνώστηκε 1980 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Creme Brulee Vegetal!
« στις: Ιούνιος 25, 2008, 04:07:17 μμ »
Afti i sidagi einai mia diki mou dimiourgia pou petixe! xilies fores kaliteri apo tin creme brulee me avga k gala,poli efkolo na ti ftiakseis!!

xreiazesai:
-1/2 koupa krema sogias epidorpio vanilla bjorg
-1 koutaki krema sogias epidorpio karamela provamel
-2 1/4koutalia tis soupas wmo boutiro cashew (an den to vriskeis antikatestise me allo voutiro ksirou karpoume elafria gevfsi[px. amigdalo]
-11/2 koutaklaki corn flourhttp://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?action=post;board=13.0
Νέο θέμα
-1 koutakia tis soupas agave syrup i allo glikantiko
-liges stagones lemoni
-1/2 koutalia tou glikou alithini vanilia
-1 koutalia tis soupas kastani zaxari.

Anakatepse ola ta ilika ektos apo zaxari mexri na enothoun kala. Adiase to migma sta eidika pilina bolakia gia creme brule, kai valta sto fourno, se bain-mari [vazoume ta bolakia mesa se ena tapsi me  ligo nero wste na einai ta bolakia mexri ti mesi sto nero] kai psise stous 180 gia 15 lepta. Asta stin akri na kriosoun, kai meta valta sto psigeio gia 2 wres toulaxiston. Prin servireis aplwse panw tin kastani zaxari kai kapstin me ton eidiko anaptira.

see original post here : http://ninaki.wordpress.com/2008/06/12/creme-brulee-vegetal/
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
Απ: Creme Brulee Vegetal!
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 25, 2008, 04:18:20 μμ »
 Φίλε/η, έκανες που έκανες το καλό να μοιραστείς μαζί μας αυτό το γλυκό...Μήπως να το ολοκλήρωνες γράφοντάς το και στα ελληνικά;
Εκτός ότι βγάζει τα μάτια για να το διαβάσεις, προσωπικά δεν κατάλαβα και κάποιες λέξεις να τις πω; δεν ξέρω κι εγώ πως... ???

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 25, 2008, 04:35:37 μμ »
Τη συνταγή θα τη δοκιμάσω σίγουρα γιατί έχω να φάω Creme Brulee από τότε που ήμουν χορτοφάγος και οι φωτογραφίες είναι πολύ δελεαστικές! Ευχαριστούμε.

υγ. Θερμή παράκληση μόνο για τα ελληνικά γιατί πολλά μέλη δυσκολεύονται να διαβάσουν greeklish.  ;)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος larus

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 26, 2008, 10:33:38 πμ »
Σ'ευχαριστώ για την ιδέα της συνταγής που μοιράστηκες μαζί μας, Veggie Wedgie !
Θα τη δοκιμάσω σίγουρα...

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
    • VeggieWedgie
Απ: Creme Brulee Vegetal![Φυτική]
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 26, 2008, 06:25:06 μμ »
Λοιπόν! Συγγνώμη για το greeklish!είναι όντως ματο-βγαλτικό...Και τα κανα σαλάτα γιατι δεν ήξερα να χρησιμοποιώ το φόρουμ. Γενικά στο blog μου στο wordpress είναι όλα στα Αγγλικά, για να μπορούν νατα διαβαζουν και vegans από άλλες χώρες. Αν δειτε κατι στο blog μου που δεν το έχς βάλει εδώ και θελετε μετάφραση, κανένα πρόβλημα!

υλικά----
-1/2 κούπα επιδόρπιο σογιας [γεύση βανίλια], μαρκας BJORG.[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλης εταιρίας, απλά αυτή βγαίνει και σε μεγάλο χάρτινο κουτί σα κρέμας-πιο βολικό για μαγειρική]
-1 ατομικό κουτακι[125γρ.] επιδόρπιο σόγιας γεύση καραμέλα, PROVAMEL
-1 κουταλιά της σούπας σιρόπι αγάβης-ή άλλο γλυκαντικό[ζάχαρη, φρουκτόζη κ.λ.π]
-1+1/2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ
-Λίγες σταγόνες λεμόνι-ή ξύσμα για πιο εντοωη γεύση
-1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους αληθινής βανίλιας
-1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
-2+1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο από ωμό κάσιους [υπάρχει στα βιολογικά στην Ομονοια και Lena's στο Σύνταγμα]

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με σύρμα, εκτός της καστανής ζάχαρης, μέχρι να γίνει μια πηχτή βελουτέ κρέμα. Βαλτε την κρέμα στα κλασικά πύλινα για creme brulee και τοποθετείστε τα μέσα σε ένα ταψάκι. Προσθέστε λίγο νερό στο ταψάκι[χωρίς να βρέξετε την κρέμα βέβαια], σα μπεν-μαρί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Βάγλτε τα πύλινα προσεκτικά από το ταψάκι και αφήστε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, βάλτε στο ψυγείο να πήξει για τουλάχιστον 2 ώρες. Ακριβώς πριν σερβίρετε απλώστε τη ζάχαρη πάνω στην επιφάνεια της κρέμας και κάψτε την με τον ειδικό αναπτήρα {ή καψτε ξεχωριστά την ζαχαρη σε κατσαρολάκι, και αμέσως περιχύστε από πάνω]
Ελπίζω αυτη η απάντηση να τα ξεκαθάρισε όλα!
I wake to see the world go wild.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής