λονγκ οφφτοπικ ... it happens ...
---
δεν καταλαβαίνω ορισμένες συμπεριφορές ...
οκ....οποτε περιμένω πηγή που να καταρριπτει αυτα που ειπα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
κατ' αρχάς εφόσον εσύ αμφισβητείς κάτι που ειπώθηκε (lilly25), όφειλες θεωρητικά να παραθέσεις κάποια λογική εξήγηση ή κάποια πηγή, αλλιώς είναι ο λόγος σου απέναντι στο λόγο του άλλου, δηλαδή μηδέν εις το πηλίκο.
η mazikeen έχει δείξει με τη παρουσία της στο φόρουμ ότι γνωρίζει κάποια πράγματα και σε κάτι στο οποίο έχεις άδικο, δεν σου τη λέει, ούτε στο παίζει έξυπνη, αλλά σε παροτρύνει να διασταυρώνεις τις πληροφορίες σου ...
ή μήπως είναι υποχρέωση των άλλων να ψάχνουν πηγές για εμάς κάθε φορά που το ζητάμε; όχι γιατί ψάξαμε, δεν βρήκαμε και ζητήσαμε βοήθεια αλλά γιατί επιδεικτικά την λέμε στον άλλο ... πόσο μάλλον όταν αυτό δεν αφορά σε γενικά αμφισβητούμενα θέματα, αλλά σε κάτι στο οποίο υπάρχει ευρεία αποδοχή (και θα το έβλεπες αν πριν απαντήσεις έκανες απλά ... ένα γούγλισμα ... όπως κι εγώ μόλις ...)
ε ...
εγω αυτο ξέρω...ότι η C βοηθάει στην απορροφηση του σιδηρου....δεν ισχύει;?
.....
και που να ξερω εγω ποια πηγη ειναι αξιοπιστη;?
δλδ να μην λέω τι ακουσα και τι διάβασα;?
μου θυμιζει φασισμο και χουντα αυτο!
Αυτο ακουσα αυτο διαβασα αυτο λεω....
κανείς δεν ξέρει. ψάχνοντας κι από τα λάθη που κάνεις μαθαίνεις. από εκεί και πέρα μπορεί κανείς να κάνει μια βασική διάκριση σε πράγματα που βρίσκει σε επίσημους φορείς και οργανισμούς και σε πληροφορίες που βρίσκει σε προσωπικά sites και blogs (όχι πως πολλά από αυτά, που συνήθως φέρουν τεκμηρίωση, δεν είναι αξιόπιστα, αλλά αυτά τα βρίσκεις με τον καιρό)
να λες και τι διάβασες και τι άκουσες, όταν κάποιος σε διορθώνει (πόσο μάλλον καλοπροαίρετα) δεν χρειάζεται να το κάνεις θέμα ... και τι σου είπε; σου είπε να μην μιλήσεις; να ψάξεις περισσότερο σου είπε ... αλλά εσύ αυτό άκουσες ... τι να κάνουμε τώρα ...
τωρα ο καθενας εχει μυαλο και κριση να το ψαξει και να βγαλει τα δικα του συμπερασματα....
δεν ειμαι επιστημονας διατροφολογος να ξέρω....
κάνω ερωτηση και προταση και οποιος ξέρει κατι παραπανω ας μου το πει.
ούτε εγώ είμαι επιστήμονας ούτε διατροφολόγος ... προσωπικά ποτέ δεν είχα αναρωτηθεί για τη σχέση βιταμίνης C και ασβεστίου ούτε είχα ακούσει κάτι ... με έκανες να ψάξω, γούγλισα και έμαθα ... ήταν μια πολύ εύκολη αναζήτηση που δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά, η ομοφωνία ήταν συντριπτική ... από blogs, κατασκευαστές συμπληρωμάτων, απαντήσεις "ειδικών" σε διάφορα sites (που φέρουν links σε έρευνες), αναφορές σε οργανισμούς ... κοινώς δεν χρειάστηκε καν να διασταυρώσω πηγές μιας και υπάρχει ευρεία συμφωνία ... μόνο ένας αστερίσκος υπάρχει σε περιπτώσεις πολύ μεγάλης κατανάλωσης βιταμίνης C, οκ.
αυτό μόνο αν έκανες, μια αναζήτηση στο google πριν γράψεις εδώ θα είχαν λυθεί όλα ... και κάπως έτσι επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα ... δεν καταλαβαίνω ορισμένες συμπεριφορές ...
αυτά...
ixic_